Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    може да ти ја извадат само на фризер...Не е со деколорант или бланш туку со некое средство(нз какво) и јас не верував но кога видов дека на жената цела црвена и ја снема ваква бев :o
    мислам дека не беше мн скапо (дали 600-700 )
    распрашај се на фризер. :*

2. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Не дека не сакам да те послушам koritsaki (во случајов така испадна :tmi: ) ама еднаш сама дома ставив бланш и хидроген 12%(исто имав црна коса и сакав лилава) и по само 20 мин косата ми пламна. :fubar:
    Да да,пареа излегуваше.. :x Косата шо ми беше порасната ми беше бела, надоле плава портокалова и краевите црни(прав папагал бев).Отидов на фризер црното ми го истрижија и ја добив бојата што ја сакав.
    Ама :!: Пола коса би се тегнеше како ластик бидејки ми беше изгорена. Тутун :swear:
    Затоа не сакав пак да ја изгорам...Сега ставив хидроген па ќе ве известам.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.515
    Допаѓања:
    106.014

Епа се си зависи и од косата изгледа , незнам што да кажам , јас дека имам ставано 4-5 пати во животот бланш не ми се има случено нешто вакво :) пробај , што да ти кажам ама од искуство многу тешко се осветлува црна коса со бланш , а не па без него :) пробај нема што да губиш , па извести не ;)

4. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Епа вака пополека ама сигурно стигнувам до целта :lol:
    Ставив хидроген 3 % и ја држев 5 h и од црна добив некоја си чоколадно кафена, а делот кај шо ми е израсната мојата добив лешник( а имам светло кафена боја). :)
    Така да на секоја девојка која сака да ја осветли косата а да не ја оштети топло и препорачувам да ја проба оваа метода (поготово тие што сакаат да ја осветлат својата природна боја ) :)

На koritsaki и cooll им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.515
    Допаѓања:
    106.014

Супер штом тебе ти успеало :clap: сега,каква црвена сакаш да ставиш?

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Многу ми мириса косава во последно време ја мијам редовно , а користам и спреј од глис ама џабе.

7. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Имам кафена виткана коса, долга до половина од грбот и сакам да ја осветлам. Купив 2 колор-шампона од ДМ, и двата се за добивање на руса коса, а од другарки знам дека нема да добијам некоја руса боја, туку само ќе ми се осветли. :wasntme: Работата е што се мислам да не ми се оштети многу косата па да не ми се витка веќе самата природно. :$ Што мислите вие? :?:

8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мислам дека од колор шампон нема да се оштети колор шампон не ја оштетува косата сепак е само шампон...

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Прво ставив светло црвена и коренот ми фати мноогу светол,а фарбаното ми беше темено и имаше огромна разлика :tmi: :@
    па после тоа ставив махагон темна и скоро ист ми дојде и коренот и фарбаното...Наредно сега ќе се потстижам па со тек на време ќе ја осветлувам...Битно на црната и реков bye bye :hai:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Мирисот на оцетот е прејак, но е корисен за многу нешта. Затоа, направете комбинација на половина шолја јаболков оцет и половина шолја вода. Течноста пресипете ја во мало шишенце со распрскувач и користете ја секогаш кога ќе почувствувате чешање на темето на главата.

Нема да мириса после од киселината ?

11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Јас си го направив спрејот и навистина дејствува.За една недела косата ми е забележиво посветла.И ставам интензивно и маски и регенератори,бидејќи во спрејот има хидроген и лимонов сок кои ја сушат.
    Косата ќе ти остане осветлена ептен долго време,а ако ја прскаш цело време,нема да се врати твојата.
    Јас си прскам и на корените каде ми е малку потемна,сега и таму е посветла,а на врвовите веќе ми е плава,па сум нијансирана како омбре,иако случајно испадна работата :D
    Ако сакаш само да видиш како ќе ти стои посветла коса,ти препорачувам колор шампон.

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    Поради сонцево и пеглањето преку ден на косата или виткање со фигаро,преса итн.
    Препорачајте ми нешто против електрицитет и горење на коса... (маски,капки,гелови,имало некој фен против електрицитети)

13. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Дали некој ја има пробано оваа крема на Cliven со екстракт од Арника, ја има во маркетите на тинекс околу 100 денари, и мислење?

14. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Некој да препорача од каде и какво арганово масло да купам?

15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    За заштита на косата од топлина при фенирање,пеглање и виткање можеш да користиш соодветен спреј.Но,најдобро е да си земеш фен со јонизатор кој спречува појава на електрицитет.Косата ја прави мазна и мека,а и го олеснува обликувањето.

16. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    126
    Дали расте косата за време на лето?
    Некни прочитав дека во јули влегувала во т.н. фаза во кој косата се заштитувала од жештиниве и истатава траела до октомври, па косата во овој период не растела.

17. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Сакам да си ја осветлам косата со колор шампон е сега сакам да ве прашам каде можам да го купам и одприлика колку му се движи цената?
    И мислите ли дека може да ми ја осветли мојава коса, бидејќи е темно кафеава накај црно и каква боја на колор шампон да земам?

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.515
    Допаѓања:
    106.014

нема шанси да ти се осветли косата со колор шампон :( штом ти е толку темна само со деколоратор најубаво оди си на фризер за ова

19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Секако дека расте,незнам каде си го прочитала тоа.

20. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Расте, како не. Дури мислам дека во лето најмногу.