Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    може да ти ја извадат само на фризер...Не е со деколорант или бланш туку со некое средство(нз какво) и јас не верував но кога видов дека на жената цела црвена и ја снема ваква бев :o
    мислам дека не беше мн скапо (дали 600-700 )
    распрашај се на фризер. :*

2. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Не дека не сакам да те послушам koritsaki (во случајов така испадна :tmi: ) ама еднаш сама дома ставив бланш и хидроген 12%(исто имав црна коса и сакав лилава) и по само 20 мин косата ми пламна. :fubar:
    Да да,пареа излегуваше.. :x Косата шо ми беше порасната ми беше бела, надоле плава портокалова и краевите црни(прав папагал бев).Отидов на фризер црното ми го истрижија и ја добив бојата што ја сакав.
    Ама :!: Пола коса би се тегнеше како ластик бидејки ми беше изгорена. Тутун :swear:
    Затоа не сакав пак да ја изгорам...Сега ставив хидроген па ќе ве известам.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.097
    Допаѓања:
    108.992

Епа се си зависи и од косата изгледа , незнам што да кажам , јас дека имам ставано 4-5 пати во животот бланш не ми се има случено нешто вакво :) пробај , што да ти кажам ама од искуство многу тешко се осветлува црна коса со бланш , а не па без него :) пробај нема што да губиш , па извести не ;)

4. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Епа вака пополека ама сигурно стигнувам до целта :lol:
    Ставив хидроген 3 % и ја држев 5 h и од црна добив некоја си чоколадно кафена, а делот кај шо ми е израсната мојата добив лешник( а имам светло кафена боја). :)
    Така да на секоја девојка која сака да ја осветли косата а да не ја оштети топло и препорачувам да ја проба оваа метода (поготово тие што сакаат да ја осветлат својата природна боја ) :)

На koritsaki и cooll им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.097
    Допаѓања:
    108.992

Супер штом тебе ти успеало :clap: сега,каква црвена сакаш да ставиш?

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Многу ми мириса косава во последно време ја мијам редовно , а користам и спреј од глис ама џабе.

7. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Имам кафена виткана коса, долга до половина од грбот и сакам да ја осветлам. Купив 2 колор-шампона од ДМ, и двата се за добивање на руса коса, а од другарки знам дека нема да добијам некоја руса боја, туку само ќе ми се осветли. :wasntme: Работата е што се мислам да не ми се оштети многу косата па да не ми се витка веќе самата природно. :$ Што мислите вие? :?:

8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мислам дека од колор шампон нема да се оштети колор шампон не ја оштетува косата сепак е само шампон...

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Прво ставив светло црвена и коренот ми фати мноогу светол,а фарбаното ми беше темено и имаше огромна разлика :tmi: :@
    па после тоа ставив махагон темна и скоро ист ми дојде и коренот и фарбаното...Наредно сега ќе се потстижам па со тек на време ќе ја осветлувам...Битно на црната и реков bye bye :hai:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    Мирисот на оцетот е прејак, но е корисен за многу нешта. Затоа, направете комбинација на половина шолја јаболков оцет и половина шолја вода. Течноста пресипете ја во мало шишенце со распрскувач и користете ја секогаш кога ќе почувствувате чешање на темето на главата.

Нема да мириса после од киселината ?

11. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Јас си го направив спрејот и навистина дејствува.За една недела косата ми е забележиво посветла.И ставам интензивно и маски и регенератори,бидејќи во спрејот има хидроген и лимонов сок кои ја сушат.
    Косата ќе ти остане осветлена ептен долго време,а ако ја прскаш цело време,нема да се врати твојата.
    Јас си прскам и на корените каде ми е малку потемна,сега и таму е посветла,а на врвовите веќе ми е плава,па сум нијансирана како омбре,иако случајно испадна работата :D
    Ако сакаш само да видиш како ќе ти стои посветла коса,ти препорачувам колор шампон.

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    5.940
    Поради сонцево и пеглањето преку ден на косата или виткање со фигаро,преса итн.
    Препорачајте ми нешто против електрицитет и горење на коса... (маски,капки,гелови,имало некој фен против електрицитети)

13. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    492
    Дали некој ја има пробано оваа крема на Cliven со екстракт од Арника, ја има во маркетите на тинекс околу 100 денари, и мислење?

14. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Некој да препорача од каде и какво арганово масло да купам?

15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    36.187
    За заштита на косата од топлина при фенирање,пеглање и виткање можеш да користиш соодветен спреј.Но,најдобро е да си земеш фен со јонизатор кој спречува појава на електрицитет.Косата ја прави мазна и мека,а и го олеснува обликувањето.

16. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    128
    Дали расте косата за време на лето?
    Некни прочитав дека во јули влегувала во т.н. фаза во кој косата се заштитувала од жештиниве и истатава траела до октомври, па косата во овој период не растела.

17. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Сакам да си ја осветлам косата со колор шампон е сега сакам да ве прашам каде можам да го купам и одприлика колку му се движи цената?
    И мислите ли дека може да ми ја осветли мојава коса, бидејќи е темно кафеава накај црно и каква боја на колор шампон да земам?

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.097
    Допаѓања:
    108.992

нема шанси да ти се осветли косата со колор шампон :( штом ти е толку темна само со деколоратор најубаво оди си на фризер за ова

19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Секако дека расте,незнам каде си го прочитала тоа.

20. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Расте, како не. Дури мислам дека во лето најмногу.