може да ти ја извадат само на фризер...Не е со деколорант или бланш туку со некое средство(нз какво) и јас не верував но кога видов дека на жената цела црвена и ја снема ваква бев мислам дека не беше мн скапо (дали 600-700 ) распрашај се на фризер.
Не дека не сакам да те послушам koritsaki (во случајов така испадна ) ама еднаш сама дома ставив бланш и хидроген 12%(исто имав црна коса и сакав лилава) и по само 20 мин косата ми пламна. Да да,пареа излегуваше.. Косата шо ми беше порасната ми беше бела, надоле плава портокалова и краевите црни(прав папагал бев).Отидов на фризер црното ми го истрижија и ја добив бојата што ја сакав. Ама Пола коса би се тегнеше како ластик бидејки ми беше изгорена. Тутун Затоа не сакав пак да ја изгорам...Сега ставив хидроген па ќе ве известам.
Епа се си зависи и од косата изгледа , незнам што да кажам , јас дека имам ставано 4-5 пати во животот бланш не ми се има случено нешто вакво пробај , што да ти кажам ама од искуство многу тешко се осветлува црна коса со бланш , а не па без него пробај нема што да губиш , па извести не
Епа вака пополека ама сигурно стигнувам до целта Ставив хидроген 3 % и ја држев 5 h и од црна добив некоја си чоколадно кафена, а делот кај шо ми е израсната мојата добив лешник( а имам светло кафена боја). Така да на секоја девојка која сака да ја осветли косата а да не ја оштети топло и препорачувам да ја проба оваа метода (поготово тие што сакаат да ја осветлат својата природна боја )
Имам кафена виткана коса, долга до половина од грбот и сакам да ја осветлам. Купив 2 колор-шампона од ДМ, и двата се за добивање на руса коса, а од другарки знам дека нема да добијам некоја руса боја, туку само ќе ми се осветли. Работата е што се мислам да не ми се оштети многу косата па да не ми се витка веќе самата природно. Што мислите вие?
Мислам дека од колор шампон нема да се оштети колор шампон не ја оштетува косата сепак е само шампон...
Прво ставив светло црвена и коренот ми фати мноогу светол,а фарбаното ми беше темено и имаше огромна разлика па после тоа ставив махагон темна и скоро ист ми дојде и коренот и фарбаното...Наредно сега ќе се потстижам па со тек на време ќе ја осветлувам...Битно на црната и реков bye bye
Мирисот на оцетот е прејак, но е корисен за многу нешта. Затоа, направете комбинација на половина шолја јаболков оцет и половина шолја вода. Течноста пресипете ја во мало шишенце со распрскувач и користете ја секогаш кога ќе почувствувате чешање на темето на главата. Нема да мириса после од киселината ?
Јас си го направив спрејот и навистина дејствува.За една недела косата ми е забележиво посветла.И ставам интензивно и маски и регенератори,бидејќи во спрејот има хидроген и лимонов сок кои ја сушат. Косата ќе ти остане осветлена ептен долго време,а ако ја прскаш цело време,нема да се врати твојата. Јас си прскам и на корените каде ми е малку потемна,сега и таму е посветла,а на врвовите веќе ми е плава,па сум нијансирана како омбре,иако случајно испадна работата Ако сакаш само да видиш како ќе ти стои посветла коса,ти препорачувам колор шампон.
Поради сонцево и пеглањето преку ден на косата или виткање со фигаро,преса итн. Препорачајте ми нешто против електрицитет и горење на коса... (маски,капки,гелови,имало некој фен против електрицитети)
Дали некој ја има пробано оваа крема на Cliven со екстракт од Арника, ја има во маркетите на тинекс околу 100 денари, и мислење?
За заштита на косата од топлина при фенирање,пеглање и виткање можеш да користиш соодветен спреј.Но,најдобро е да си земеш фен со јонизатор кој спречува појава на електрицитет.Косата ја прави мазна и мека,а и го олеснува обликувањето.
Дали расте косата за време на лето? Некни прочитав дека во јули влегувала во т.н. фаза во кој косата се заштитувала од жештиниве и истатава траела до октомври, па косата во овој период не растела.
Сакам да си ја осветлам косата со колор шампон е сега сакам да ве прашам каде можам да го купам и одприлика колку му се движи цената? И мислите ли дека може да ми ја осветли мојава коса, бидејќи е темно кафеава накај црно и каква боја на колор шампон да земам?
нема шанси да ти се осветли косата со колор шампон штом ти е толку темна само со деколоратор најубаво оди си на фризер за ова