1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    За зацврстување на косата, добар е за коренот мислам :) Јас си купив во големо шишенце 100тина мл мислам беше (не ме фаќај за збор) и малку ставив во шампонот.

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.903
    Допаѓања:
    81.169
    Го пробала некоја ова ?
    Мене искрено не ми е баш веродостојно. :D И баш ме интересира како ќе се измие смесава, медот во комбинација со цимет ... иако има вода, сепак масло, мед - убитачни комбинации. :lol:
    Да пробам ? :P
    Ми фуфка многу, да не излезе на крај да се мијам и тинтрам пет дена, инаку ех. :D

3. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    мав премногу убава коса но има веќе еден период како што ми почна да ми паѓа И некако мие изречен но исто така имам нови мали влакенца полно незнам дали ми се обновува или ја губам

4. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Знаете ли некоја маска за коса да ми препорачате (oсвен Genera), а да не содржи исопропилен алкохол, пропилен гликол, полиетилен гликол, натриум лаурил сулфат и натриум лаурет сулфат, диетаноламин, момоетаноламин и триетаноламин, вештачки и синтетички бои и формалдехид?? :) Имам тенко влакно, а врвовите ми се кинат и никакви се :| па затоа сакам некоја маска која ќе ми ја врати косата во живот...

5. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    10.355
    Лажги со опашки.
    Нема врска тоа, јас пробав пред неколку недели и освен што имав убав мирис на косата од циметот, друга разлика немаше.Ама ти па ако сакаш пробај си, секој има различна коса, може ќе успее. :)

6. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    дали некој имал искуство со шампоно Рецепт против опаѓање на косата ?

7. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Имам плава коса, сакам некој период ама краток период да ја поносам црна, дали со колор шампон ке ми фати црна, за колку време ке ми падне црното и дали пак ке ми биде плава како што ми била или некоја темна боја. Помош?

8. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Мислам дека невозможно е да ти биде црна со колор шампон затоа што ти е плава,а и бојата паѓа многу брзо.За 2-3 миења веќе нема ништо да имаш.Веројатно ќе ти биде некоја бледа боја,нешто накај кафеаво(ако искочи нешто од сето тоа).Јас коа ставав колор шампон,никаква разлика не осетив,само џабе пари дадов.Па ти како си сакаш :)

9. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24

А фарба црна ке ми фати од прва? Имам слушано дека на плава коса и да се фарбаш со црна фарба после неколку миења паѓа црното и пак ти е плава, ама колку е точно, зашто после сакам пак да си ја вратам како што ми била. :?:

10. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195

Фарбата ќе ти падне ама не целосно ама може да ти изгледа како шарена косата. Јас имам природно кафеава коса (средно кафеава), кога се исфарбав прв пат со црна фарба, по 2 недели бојата падна но не целосно, на некои места беше црна, на некои кафеава :lol:

11. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Кога ќе се офарбаш прв пат црна,нормално дека нема да фати исто секаде без разлика каква боја ти била косата.Ама тоа не е некоја огромна разлика.Јас бев плава и се фарбав црна и после неколку недели ми падна малку бојата,па ја офарбав уште еднаш.Веќе на второ,трето фарбање ќе ти биде сегде исто. :)
    Само размисли убаво дали сакаш црна,затоа што после нема назад,ќе си чекаш да ти израсне цела коса(како јас што чекам :) ).

12. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    Девојки ај ако може некоја од вас што користела чичково масло да ми каже како.. Треба да се загрее, цело шишенце или.. ?

13. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092

Не го загревај, нанеси го на коса (јас и на скалпот ставам), остави го минимум еден саат, па миј :)

14. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Ахх . . мн проблеми си имам јас со косата-.- јбг.
    Мнг ми е густа е ретчам секои 2 месеци и пак ми е иста -.-
    сува ми е..и постојано оштетена од пеглање
    Полу виткана морам да е пеглам секоја ден (колку и да е пеглам пак за 2,3 саати ми се витка-.-) ....
    неможам да е дочувам долга-,- јбг. (користам балсам ама ништо не помага! )
    Некое решениее. ? !

15. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    Благодарам за информациите.. Tи го користиш подолго време или.. ? Ако е така, има некое си подобрување на косата, посебно во густината ?

16. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092
    Потрошив само едно шишенце така да не е тоа доволно за да видам некоја посебна разлика, но добра е косата по нанесувањето, мека :)
    А за резултати од подолго време користење ќе ти дадам пример од другарка на којашто косата и паѓаше многу и со чичковото си ја врати во нормала косата, густа и е цврсто и е влакното од неа и дознав за маслото :)

17. lavce1359

lavce1359 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    16
    значи косата ми е многу сува, остра, и бушава никако неможам да ја средам. Кажете некои предлози за шампони и други додатоци за да ја средам косата...:*

18. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Сигурно имаш квалитетна виткана и густа коса. Немој да ја ретчиш толку набрзо, мене фризерката ми рече дека не чинело и многу да се ретчи бидејќи после ќе се кинат влакната сами. Обиди се да не ја пеглаш толку многу, или па уште поубаво- воопшто да не ја пеглаш. Јас имам коса како твојата, порано ја пеглав ама сега не ни сум помислила на пегла. Ми се обнови, посјајна ми е и не губам време за пеглање по толку саати. Можиш да користиш масло за коса (прочитај кое масло за што е наменето, има посебна тема) kosa/masla-za-kosa-t13158/110.html и користи некој третман против сува или оштетена коса. Ама најбитно е да намалиш да ја пеглаш.
    Се надевам помогнав :)

19. Beyonce87

Beyonce87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    38
    Девојки ве молам за помош!Имам долга куста коса но пред една година се стришев и си направив шишки.Сега ми се малку лраснати и на врвовите како чингле ми се виткат,кога ја мијам и пеглам пак исто ми се вијат.Незнам што да правам!А што да направам за бебешките влакна,бидејки многу ги имам во една година само 2цм ми растат...Што да ставам за бебешките влакна да пораснат?Позз и ви благодарам однапред :hai: :* :* :*

20. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Не можиш да го забрзаш растот на бебешките влакненца. Ако ти сметаат може да ставиш восок за коса ( за да не ти разлетуваат кога ќе ти е собрана косата во реп, пунџа и сл. ) :)