А значи ке се може од озгира по малце надоле за да ми дојде настепено косата до должинава што ја имам? Бидејки делот што е згора на круг ми иде и ич неубаво е па зсто прашувсм без да ја скратам должината бидејки бавно ми расте а ја сакам таа форма на коса да ја напра вам
Па види, мислам имам ставено тука слика како ми изгледа степенасто. И мојата расте бавно но кога ја шишам морам да ја ретчам поради густината. Ако сакаш да биде степенасто, не може да се задржи истата должина мора малце да се скрати. Иначе одозгора па надоле по твоја желба.
Значи вака јас сакам да прашам , зошто мојата коса е како метла мислам како во штек да сум бркала секогаш ми е таква , сакам да ми биде смирена и убава , ке може ле некој да ми предложи добар шампон и нешто за мека коса
Косата ти е со метил. И мојата беше таква до пред некој месец но го скратив целиот метил, и сега е смирена и убава ко шо велиш ти.
Откако ќе ја скратиш повеќе негувај ја. Ставај и регенератор, маски, маслиново масло, мед... Јас сум многу задоволна од производите на оваа линија на Авон ( Advance Techniques), баш ми ја смируваат косата. Ти ги препорачувам.
Што би ми препорачале за скротување на електризирана и „дива“ коса? Имав свилена коса, мека и сјајна, досега освен на времето за раст не сум се жалела од ништо, ама последниов месец дена ми е катастрофа, разлетана, наикрена целата бебешки влакна, нема ни м од мазност Регенератор, масла, стандард си користам, ама ваква досега никогаш не ми била
Кате, пред да излезеш од дома помини ја со пена за коса. Протриј мала количина и минувај со прсти рамномерно насекаде. Би требало да помогне, од истото си патам и јас и вака го решавам проблемов.
И јас сум со сличен проблем.Значи „бобов“ќе ме шашардиса.Знам дека мојава коса не е за таков тип на фризура ама ете пусти мерак,да сменам.А сега...ми доаѓа да ги земам ножиците и до кожа да се истрижам.Значи косата ми е сува,дури и волнеста и ако не се зафенирам ќе личам на Пантиќ.Е сега фенираното трае дури не легнам ,наутро се будам со контра фризура.Едната стана навнатре,а другата напрчена нанадвор.Прашањето ми беше има ли некој спреј за фенирање кој нема да и дозволи на косата да го менува обликот,а да не е лак за коса?
И јас имам сличен проблем, и немам нешто такво најдено досега Дури и лакот ми ја витка дополнитело косата. Наутро пак со пеглата в раце и тоа е.
Луѓе ќе шизнам значи косава ми е ко пуканка бланширана ми е 3 пати плава сум ми е оштетена сува и ми се крши го користам шампонот од масло од арган и шампонот од лук за побрзо растење на косата маската генера и спрејов за коса ставам од него после миење и ја чешлам инаку целата ми е расплеткана и не се расчешлува и мека ми е првите два дена а после тоа пак исто дајте некој совет ве молам
Na ovoj kompjuter nemam instalirano mk poddrka,a ovde ne vidov da ima kako na stariot forum.. kako i da e.. i ovde ke go postavam prasanjevo Imase gel vo tubichka toj gjel za kosa ne pravese beleenje na kosata primer koga pletev pletenki si stavav od nego i se pletev imase bela boja.. e ne mi teknuva na imeto.. :/ Vie pri pletenje na kosata kakov gjel/pena koristite za da vi stoja podolg period rezultatite od pletenkite .. Pozdrav Izvinete za latinicava... nema da se povtori
Маријана , а што направи со шампонот и маската од кокос што ти ги пратив , ги порача ли? Зашто ти е сува косата , кокосот е иделно нешто за сува коса , а препаративе и не се скапи воопшто не се мисли воопшто дали да ги порачаш , ќе бидеш презадоволна , значи не е само спреј напрскај и ај , ќе треба и претходно маски да ставаш.
zenski aj pisete nekoj komentar za samponot od luk od afrodita koj ima iskustvo so nego podetalno da kazi kako e zadovolen ili ne i zosto