Општи прашања за коса

Discussion in 'Коса' started by butterfly33, Aug 30, 2012.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Зависи од големината. Секогаш кога ја шишам ја ретчам

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

А значи ке се може од озгира по малце надоле за да ми дојде настепено косата до должинава што ја имам?
    Бидејки делот што е згора на круг ми иде и ич неубаво е па зсто прашувсм без да ја скратам должината :^) бидејки бавно ми расте а ја сакам таа форма на коса да ја напра :?: вам

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па види, мислам имам ставено тука слика како ми изгледа степенасто. И мојата расте бавно но кога ја шишам морам да ја ретчам поради густината. Ако сакаш да биде степенасто, не може да се задржи истата должина мора малце да се скрати.
    Иначе одозгора па надоле по твоја желба.

4. marija.980

marija.980 Истакнат член

Значи вака јас сакам да прашам , зошто мојата коса е како метла мислам како во штек да сум бркала секогаш ми е таква , сакам да ми биде смирена и убава , ке може ле некој да ми предложи добар шампон и нешто за мека коса :)

5. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Косата ти е со метил. И мојата беше таква до пред некој месец но го скратив целиот метил, и сега е смирена и убава ко шо велиш ти. :D

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Што е тоа? :?:

7. leona83

leona83 Популарен член

Расцветана ама не само на врвовите туку поголем дел, од нешишање или пеглање и сл.

8. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Откако ќе ја скратиш повеќе негувај ја. Ставај и регенератор, маски, маслиново масло, мед...
    Јас сум многу задоволна од производите на оваа линија на Авон ( Advance Techniques), баш ми ја смируваат косата. Ти ги препорачувам. :)

marija.980 likes this.
  9. kate21

kate21 Популарен член

Што би ми препорачале за скротување на електризирана и „дива“ коса? :^) Имав свилена коса, мека и сјајна, досега освен на времето за раст не сум се жалела од ништо, ама последниов месец дена ми е катастрофа, разлетана, наикрена целата бебешки влакна, нема ни м од мазност :doh:
    Регенератор, масла, стандард си користам, ама ваква досега никогаш не ми била :?:

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Кате, пред да излезеш од дома помини ја со пена за коса. Протриј мала количина и минувај со прсти рамномерно насекаде. Би требало да помогне, од истото си патам и јас и вака го решавам проблемов.

kate21 likes this.
  11. Derby

Derby Истакнат член

Како да ја задржам косата пеглана(права) и преку ноќта? :?: Иначе имам прекршена (скоро виткана)коса.

12. lunicka

lunicka Форумски идол

И јас сум со сличен проблем.Значи „бобов“ќе ме шашардиса.Знам дека мојава коса не е за таков тип на фризура ама ете пусти мерак,да сменам.А сега...ми доаѓа да ги земам ножиците и до кожа да се истрижам.Значи косата ми е сува,дури и волнеста и ако не се зафенирам ќе личам на Пантиќ.Е сега фенираното трае дури не легнам ,наутро се будам со контра фризура.Едната стана навнатре,а другата напрчена нанадвор.Прашањето ми беше има ли некој спреј за фенирање кој нема да и дозволи на косата да го менува обликот,а да не е лак за коса?

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

И јас имам сличен проблем, и немам нешто такво најдено досега |( Дури и лакот ми ја витка дополнитело косата. Наутро пак со пеглата в раце и тоа е.

14. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Луѓе ќе шизнам значи косава ми е ко пуканка бланширана ми е 3 пати плава сум ми е оштетена сува и ми се крши го користам шампонот од масло од арган и шампонот од лук за побрзо растење на косата маската генера и спрејов за коса ставам од него после миење и ја чешлам инаку целата ми е расплеткана и не се расчешлува и мека ми е првите два дена а после тоа пак исто дајте некој совет ве молам :D

flowersss likes this.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

taka bese i so mojata kosa no si stavav od sprejov po sekoe ceslanje od rastojanie nekoi 30 cm

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Na ovoj kompjuter nemam instalirano mk poddrka,a ovde ne vidov da ima kako na stariot forum..

kako i da e.. i ovde ke go postavam prasanjevo

Imase gel vo tubichka toj gjel za kosa ne pravese beleenje na kosata primer koga pletev pletenki si stavav od nego i se pletev imase bela boja.. e ne mi teknuva na imeto.. :/

Vie pri pletenje na kosata kakov gjel/pena koristite za da vi stoja podolg period rezultatite od pletenkite .. Pozdrav

Izvinete za latinicava... nema da se povtori :D

17. Marijana93

а ништо друго не користеше мислам ти се оправи косата ? :D

18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Маријана , а што направи со шампонот и маската од кокос што ти ги пратив , ги порача ли? Зашто ти е сува косата , кокосот е иделно нешто за сува коса , а препаративе и не се скапи воопшто не се мисли воопшто дали да ги порачаш , ќе бидеш презадоволна , значи не е само спреј напрскај и ај , ќе треба и претходно маски да ставаш. :)

19. Marijana93

ќе ги земам и ќе ти пишам дали ми помогнале :D

koritsaki likes this.
  20. mime87

mime87 Популарен член

zenski aj pisete nekoj komentar za samponot od luk od afrodita koj ima iskustvo so nego podetalno da kazi kako e zadovolen ili ne i zosto :$