Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.696
    Допаѓања:
    186.344
    Од премногу стрес, косава ми се преполови. Значи сеуште брзо ми расте, но ми се изретчи ептен.
    Со тоа што ја фарбам црна, зошто многу си ја сакам црна и таква највеќе ме личи, вака изретчена почна да ми се познава главата..а тоа воопшто не изглеа убаво и страшно ме нервира, па приморана сум да ја осветлам барем да ја вратам мојата природна која е светло кафена.
    Читам дека постоел начин тоа да се напраи без фарба и оштетување. Ќе може ли некоја да ми објасни повеќе за што станува збор, каде да се набави и колку пати треба да го користам тоа средство за да ја осветлам? И најбитното..навистина ли не оштетува?

2. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    Феминки сакам да направам трајно исправување на косата ама страв ми е да не ми се изгори,дали некоја од вас до има праено тој третман да кажи искуство и цена......

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    109.438

Друг начин за да ја осветлиш е со деколоратор, го има во космо 750 ден colorb4 се вика. Јас осветлував црна коса и ми излезе портокалово кафена и потоа ја исфарбав со кафена. За светло кафена незнам колку брзо ќе можеш да ја направиш ќе треба повеќе пати да ја исфарбаш. Мене бар не ми се оштети косата :)

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.696
    Допаѓања:
    186.344
    А еден деколоратор можам да го искористам само еднаш?! И се користи како фарба? И дали ја светли рамномерно целата коса или да очекувам различни нијанси?

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    109.438

да, ако имаш мн долга косадве кутии ќе ти требаат, а упатство имаш како да го користиш, прво ко фарба се нанесува па стои некое време па ја миеш косата со едно ко шампон , се ти пишува внатре по ред, и мене 80посто ми ја извади црната боја а пак црна боја си е црна , не се вади лесно, тоа што остана го ошишав

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.696
    Допаѓања:
    186.344
    Фала ти за одговорите.
    На ум сум да го пробам ова наскоро, па ќе споделам импресии. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Ако ве интересира како да ја навиткате косата без да користите преса или фигаро, еве 1 интересен предлог.
    :f::f::f::f::f:

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Мислам дека од деколораторот ќе ти се проретчи уште повеќе косата, не би ти препорачала додатно да ја оштетиш, затоа што кога ја осветлуваш косата, тоа што е во деколораторот ги лушти влакната и ги одзема не само тонот на бојата, туку и природните компоненти, правејќи го влакното тенко и оштетено.

9. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    2.192
    Женски како го користите на Авон спрејот со кератин за оштетена коса? На мокра па ја сушите, или на исушена? И дали сте задоволни? [​IMG]

10. elenaleni79

elenaleni79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    http://tocka.com.mk/3/109197/kako-da-ja-otstranite-bojata-za-kosa-sto-ne-vi-se-dopagja

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ме натера ѓаволот вчера да ставам масла на коса, викам ај одамна не сум и посветила внимание на косата, па да пробам. Ставив кокосово, не оригинал, туку едно на Хемигал (така пишува) со портокалово капаче, и рицинусово масло.
    Луѓе, кило шампон потрошив, и никако да се измие косава. Природно ми е многу густа и тешка, па не знам дали и тоа допринело тоа маслата да ми се “заглават“ во влакно.:D
    Се смеам ама за плачење ми е работава, некоја идеја како да излезат маслава од коса?

12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    па колку количина масла стави ? иначе имам прашање за тебе оној спрејот го порачи ли со ароканското масло од авон .. го порачав и јас па како се користи и што ефект има ? :*:bow:

13. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Па не знам, доволно за цела коса? Ме подзамисли, изгледа сум претерала. :sweat:
    Инаку го порачав, чекам да ми стигне, ќе пишам некој збор кога ќе почнам да го употребувам. :D

На lattie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Па како што знам се става малку некои 5-6 капки .. зависи до косата јас уште не сум пробала такви чудби .. понатаму ке купам и јас ке ги испробам .. инаку кога праша во темата за авон за спрејот мислев дека си го имала .. мене во четврток ке ми стигне ..

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.373
    Допаѓања:
    82.035
    @MacaLove, следниот пат ставај масла на полумокра коса. Намокри ги деловите коса, па стави им масло. На тој начин многу полесно се чисти маслото и многу подобро делува врз косата.

На Biodevojka и MacaLove им се допаѓа ова.
  16. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.248
    Допаѓања:
    10.425
    Не си претерала воопшто,јас сум ставала кокосово масло по цела коса по цела ноќ да ми стои.Измиј ја косата пак, само повеќе трлај со шампонот и после уште еднаш премиј ја.Рицинусовото е со погуста конзистенција од другите масла и затоа препорачливо е двапати да се одмива.Со среќа.
    И не ставај веќе вештачко кокосово масло, никакво добро не ти прави на косата.Полно е со хемикалии.

На crazylady, Biodevojka и MacaLove им се допаѓа ова.
  17. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Некој со некакво искуство со Докторс шампонот од прополис?

18. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    ај мала помош ,препорачајте ми спреј што ќе ми ја заштити косата од горење :emo: пред некој ден се шишав кратко и сега морам да ја пеглам нон стоп.Цената да се движи околу 250 -300 денари :)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.156
    Допаѓања:
    109.438

еве едно спрејче кое го има во дм , многу девојки гледам го фалат овде а за цена над 300 ден не верувам да е

На buba4e89 и mirandaa им се допаѓа ова.
  20. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    ^
    Спрејчево чини 165 денари :)