Општи прашања за коса

Discussion in 'Коса' started by butterfly33, Aug 30, 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Од премногу стрес, косава ми се преполови. Значи сеуште брзо ми расте, но ми се изретчи ептен.
    Со тоа што ја фарбам црна, зошто многу си ја сакам црна и таква највеќе ме личи, вака изретчена почна да ми се познава главата..а тоа воопшто не изглеа убаво и страшно ме нервира, па приморана сум да ја осветлам барем да ја вратам мојата природна која е светло кафена.
    Читам дека постоел начин тоа да се напраи без фарба и оштетување. Ќе може ли некоја да ми објасни повеќе за што станува збор, каде да се набави и колку пати треба да го користам тоа средство за да ја осветлам? И најбитното..навистина ли не оштетува?

2. lealealea

lealealea Истакнат член

Феминки сакам да направам трајно исправување на косата ама страв ми е да не ми се изгори,дали некоја од вас до има праено тој третман да кажи искуство и цена......

3. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Друг начин за да ја осветлиш е со деколоратор, го има во космо 750 ден colorb4 се вика. Јас осветлував црна коса и ми излезе портокалово кафена и потоа ја исфарбав со кафена. За светло кафена незнам колку брзо ќе можеш да ја направиш ќе треба повеќе пати да ја исфарбаш. Мене бар не ми се оштети косата :)

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

А еден деколоратор можам да го искористам само еднаш?! И се користи како фарба? И дали ја светли рамномерно целата коса или да очекувам различни нијанси?

5. koritsaki

да, ако имаш мн долга косадве кутии ќе ти требаат, а упатство имаш како да го користиш, прво ко фарба се нанесува па стои некое време па ја миеш косата со едно ко шампон , се ти пишува внатре по ред, и мене 80посто ми ја извади црната боја а пак црна боја си е црна , не се вади лесно, тоа што остана го ошишав

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Фала ти за одговорите.
    На ум сум да го пробам ова наскоро, па ќе споделам импресии. :)

koritsaki likes this.
  7. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Ако ве интересира како да ја навиткате косата без да користите преса или фигаро, еве 1 интересен предлог.
    :f::f::f::f::f:

Lile_05 likes this.
  8. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Мислам дека од деколораторот ќе ти се проретчи уште повеќе косата, не би ти препорачала додатно да ја оштетиш, затоа што кога ја осветлуваш косата, тоа што е во деколораторот ги лушти влакната и ги одзема не само тонот на бојата, туку и природните компоненти, правејќи го влакното тенко и оштетено.

9. Chimera

Chimera Популарен член

Женски како го користите на Авон спрејот со кератин за оштетена коса? На мокра па ја сушите, или на исушена? И дали сте задоволни? [​IMG]

10. elenaleni79

elenaleni79 Истакнат член

http://tocka.com.mk/3/109197/kako-da-ja-otstranite-bojata-za-kosa-sto-ne-vi-se-dopagja

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Ме натера ѓаволот вчера да ставам масла на коса, викам ај одамна не сум и посветила внимание на косата, па да пробам. Ставив кокосово, не оригинал, туку едно на Хемигал (така пишува) со портокалово капаче, и рицинусово масло.
    Луѓе, кило шампон потрошив, и никако да се измие косава. Природно ми е многу густа и тешка, па не знам дали и тоа допринело тоа маслата да ми се “заглават“ во влакно.:D
    Се смеам ама за плачење ми е работава, некоја идеја како да излезат маслава од коса?

12. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

па колку количина масла стави ? иначе имам прашање за тебе оној спрејот го порачи ли со ароканското масло од авон .. го порачав и јас па како се користи и што ефект има ? :*:bow:

13. MacaLove

MacaLove Популарен член

Па не знам, доволно за цела коса? Ме подзамисли, изгледа сум претерала. :sweat:
    Инаку го порачав, чекам да ми стигне, ќе пишам некој збор кога ќе почнам да го употребувам. :D

lattie likes this.
  14. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Па како што знам се става малку некои 5-6 капки .. зависи до косата јас уште не сум пробала такви чудби .. понатаму ке купам и јас ке ги испробам .. инаку кога праша во темата за авон за спрејот мислев дека си го имала .. мене во четврток ке ми стигне ..

MacaLove likes this.
  15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

@MacaLove, следниот пат ставај масла на полумокра коса. Намокри ги деловите коса, па стави им масло. На тој начин многу полесно се чисти маслото и многу подобро делува врз косата.

Biodevojka and MacaLove like this.
  16. Salome

Salome Популарен член

Не си претерала воопшто,јас сум ставала кокосово масло по цела коса по цела ноќ да ми стои.Измиј ја косата пак, само повеќе трлај со шампонот и после уште еднаш премиј ја.Рицинусовото е со погуста конзистенција од другите масла и затоа препорачливо е двапати да се одмива.Со среќа.
    И не ставај веќе вештачко кокосово масло, никакво добро не ти прави на косата.Полно е со хемикалии.

crazylady, Biodevojka and MacaLove like this.
  17. lattie

lattie Популарен член

Некој со некакво искуство со Докторс шампонот од прополис?

18. love-14

love-14 Истакнат член

ај мала помош ,препорачајте ми спреј што ќе ми ја заштити косата од горење :emo: пред некој ден се шишав кратко и сега морам да ја пеглам нон стоп.Цената да се движи околу 250 -300 денари :)

19. koritsaki

еве едно спрејче кое го има во дм , многу девојки гледам го фалат овде а за цена над 300 ден не верувам да е

buba4e89 and mirandaa like this.
  20. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

^
    Спрејчево чини 165 денари :)