Од премногу стрес, косава ми се преполови. Значи сеуште брзо ми расте, но ми се изретчи ептен. Со тоа што ја фарбам црна, зошто многу си ја сакам црна и таква највеќе ме личи, вака изретчена почна да ми се познава главата..а тоа воопшто не изглеа убаво и страшно ме нервира, па приморана сум да ја осветлам барем да ја вратам мојата природна која е светло кафена. Читам дека постоел начин тоа да се напраи без фарба и оштетување. Ќе може ли некоја да ми објасни повеќе за што станува збор, каде да се набави и колку пати треба да го користам тоа средство за да ја осветлам? И најбитното..навистина ли не оштетува?
Феминки сакам да направам трајно исправување на косата ама страв ми е да не ми се изгори,дали некоја од вас до има праено тој третман да кажи искуство и цена......
Друг начин за да ја осветлиш е со деколоратор, го има во космо 750 ден colorb4 се вика. Јас осветлував црна коса и ми излезе портокалово кафена и потоа ја исфарбав со кафена. За светло кафена незнам колку брзо ќе можеш да ја направиш ќе треба повеќе пати да ја исфарбаш. Мене бар не ми се оштети косата
А еден деколоратор можам да го искористам само еднаш?! И се користи како фарба? И дали ја светли рамномерно целата коса или да очекувам различни нијанси?
да, ако имаш мн долга косадве кутии ќе ти требаат, а упатство имаш како да го користиш, прво ко фарба се нанесува па стои некое време па ја миеш косата со едно ко шампон , се ти пишува внатре по ред, и мене 80посто ми ја извади црната боја а пак црна боја си е црна , не се вади лесно, тоа што остана го ошишав
Ако ве интересира како да ја навиткате косата без да користите преса или фигаро, еве 1 интересен предлог.
Мислам дека од деколораторот ќе ти се проретчи уште повеќе косата, не би ти препорачала додатно да ја оштетиш, затоа што кога ја осветлуваш косата, тоа што е во деколораторот ги лушти влакната и ги одзема не само тонот на бојата, туку и природните компоненти, правејќи го влакното тенко и оштетено.
Женски како го користите на Авон спрејот со кератин за оштетена коса? На мокра па ја сушите, или на исушена? И дали сте задоволни?
Ме натера ѓаволот вчера да ставам масла на коса, викам ај одамна не сум и посветила внимание на косата, па да пробам. Ставив кокосово, не оригинал, туку едно на Хемигал (така пишува) со портокалово капаче, и рицинусово масло. Луѓе, кило шампон потрошив, и никако да се измие косава. Природно ми е многу густа и тешка, па не знам дали и тоа допринело тоа маслата да ми се “заглават“ во влакно. Се смеам ама за плачење ми е работава, некоја идеја како да излезат маслава од коса?
па колку количина масла стави ? иначе имам прашање за тебе оној спрејот го порачи ли со ароканското масло од авон .. го порачав и јас па како се користи и што ефект има ? bow:
Па не знам, доволно за цела коса? Ме подзамисли, изгледа сум претерала. Инаку го порачав, чекам да ми стигне, ќе пишам некој збор кога ќе почнам да го употребувам.
Па како што знам се става малку некои 5-6 капки .. зависи до косата јас уште не сум пробала такви чудби .. понатаму ке купам и јас ке ги испробам .. инаку кога праша во темата за авон за спрејот мислев дека си го имала .. мене во четврток ке ми стигне ..
@MacaLove, следниот пат ставај масла на полумокра коса. Намокри ги деловите коса, па стави им масло. На тој начин многу полесно се чисти маслото и многу подобро делува врз косата.
Не си претерала воопшто,јас сум ставала кокосово масло по цела коса по цела ноќ да ми стои.Измиј ја косата пак, само повеќе трлај со шампонот и после уште еднаш премиј ја.Рицинусовото е со погуста конзистенција од другите масла и затоа препорачливо е двапати да се одмива.Со среќа. И не ставај веќе вештачко кокосово масло, никакво добро не ти прави на косата.Полно е со хемикалии.
ај мала помош ,препорачајте ми спреј што ќе ми ја заштити косата од горење пред некој ден се шишав кратко и сега морам да ја пеглам нон стоп.Цената да се движи околу 250 -300 денари
еве едно спрејче кое го има во дм , многу девојки гледам го фалат овде а за цена над 300 ден не верувам да е