Следен пат, ако забележиш дека маслото е ептен „тврдоглаво“ и никако не се дава, размати неколку прста оцет во чаша млака вода и со тоа прелиј ја косата- за една секунда го решава проблемот!
Istiot problem go imam kosata rasti no poradi golemi stresovi ovaj period mn pocna da mi paga za zal i mi se izretci a i onaka imam retka i meka kosa ,ako najde nekoe resenie spodeli...
Да мила, најдов решение, барем за мене. Пошо ја долги години се фарбав црна и сакав да ја сменам зш откоа ми се изретчи почна да ми се глеа главата, и со некаква постапка на фризер со некакво си хемиско отстранување на бојата ја тргнав црната. Беше изненадување за сите колку многу ми се отстрани црната зошто некои 10 години бев црнка и очекувавме дека најмногу што може да добиеме е чоколадно кафена, што значи темно кафеава, ама на изненадување на сите јас скоро и ја вратив мојата светло кафена.. само надолу ми е некоја нијанса потемна, но не темна.. и добив омбре.. и визуелно ми изглеа многу погуста од што навистина ми е, специјално да идев за тоа нема така да излезеше.. ама ете... Ако го имаш баш овој проблем, ти препорачувам вакво хемиско отстранување на боја пошто се користи само 3% хидроген и косата не се оштетува, барем мојава воопшто не се оштети. А ако имаш само проблем со опаѓање и ретчење, ти го препорачувам коњскиот шампон, јас го користев неколку месеци, престана да ми опаѓа и престанав да го користам зошто ептен ми ја мрсеше косата и дури сега приметувам а и фризерката ми покажа цели туфки нови влакна/нова коса низ главава. И мислам дека ќе почнам пак да го користам. Еве слика, го има по сите аптеки.
Ti blagodaram na odgovorot mila,pred nekoj den se farbav cokoladno kafeava,mi bese kef malku da se osvezam,no retko se farbam na nekolku meseci ednas,ke go kupam samponot koja cena e?
Јас го имам тој од 946ml што е скоро литар.. и не сум сигурна ама беше некаде околу 1200 денари. Го има и во помала амбалажа околу 800 денари. Долг и бавен третман, ама се исплати, значи од лично искуство зборам.
Сакам да прашам дали некој знае шампон , маска , регенератор или било што за намалено мрсење на коса . Имам пробано многу шампони и маски ама ништо не ми помага.
Ovoj sampon na Yves Rocher kupi go.Ke ti pomogne sigurno. Go ima vo prodavnicata Yves R.vo GTC na prizemje,a isto taka i vo istata prodavnica vo City Mall.
@mirandaa дали овој производ можам да го најдам во некоја друга продавница мислам во другите градови во Мк , затоа што не сум од Ск и незнам кога најбрзо ќе можам да отидам?
Ne znam,voopsto ne sum upatena dali ima proizvodi na Yves Rocher vo drugite gradovi niz Makedonija.Ako znae nekoja feminka so sigurnost neka kaze.
луѓе како да се ослободам од бебешки шишки???..уффф...многу ме нервираат неможам да си ја фатам косата во реп
Не знам како се цитираат повеќе мислења во една порака, се извинувам унапред за тоа.. Ја го земав во скроз непозната аптека.. мислам.. без некое звучно име кое сите го препознаваме. Па според тоа претпоставувам дека во најголем број од аптеките го има шампонов. А ако го бараш да го нарачаш од нет.. барај го во делот за средства за животни.
Јас имав проблеми со опагање на косата,и кога ојдов на кожно ми рекоја дека нормално било 100 влакна да паѓатт на ден.Мене многу ми паѓаше косата си реков дека ќелава ке останам,ама со време се ми се врати на нормала.А косата можи да ти паѓа генетски,од промена на времето или од стрес. И сега и јас да прашам кажете некој шампон или нешто друго за побрзо растење на коса?