Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас зборував за овој против опаѓање, [​IMG] тој што го спомна ти против првут го немам користено, можеби е поскап, а можеби и јас сум грешка за цената.
    За капсулите со сигурност знам дека беа помалку од 300, ама за шампонот ме замисли сега.
    Инаку Од Зегин го земав ама заедно со уште неколку други работи, па можно е да ми се помешале работите.
    Ако го има купено некоја друга феминка, нека сподели.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.961
    Допаѓања:
    219.358
    @sesilija Сеси незнам можеби овој е поефтин, јас го користев оној (тој ми беше препорачан за мојов проблем и се додека го користев косата и кожата ми беа значително под контрола) исто така косата не ми паѓаше воопшто. А овој стриктно за опаѓање ли е (не се сомневам за неговата ефикасност воопшто)? Како и да е јас планирам повторно да го користам, ќе се помирам со фактот дека треба извесен подолг период на овој начин да го негувам проблемот и да не се предавам на обичните шампони за да не си направам поголем проблем.

Инаку многу си во право за ефтините шампони а посебно оној од лук од афродита, не мене воопшто не ми помогна односно само повеќе ми ја надразни кожата бидејки е мошне јак, а и не верувам дека толку ефтин шампон би помигнал околу вакви сериозни проблеми. Сметам дека шампонот не е повеќе од обична хемикалија според дадената цена и грамажа.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    4.030
    Како сте задоволни од овој спреј за заштита на косата од горење?
    [​IMG] И може ли да ме просветлите како го користете, ставате малку/многу, повеќе на врвовите или на коренот на косата?

4. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.418
    Допаѓања:
    7.994
    Јас го имав, но дали два-три пати го употребив. Мислам дека немаше ефект кај мене, многу јак мирис, не ми беше добар, а и не верувам во ваквите работи дека штитат од горење. Косата секако се оштетува и со нив и без нив.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Ова е дефинитивно без потребно фрлање на пари. Јасс го купив спрејот за исправување на коса од Авон ,исто нема ефект.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Девојки колку чини мострава/тестеров од Макадамија кај нас во Александар?
    922ef46501f6aae52b0740bbfa6ec34e.jpg

7. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    Kazete mi nesto za mojot problem , imam prava kosa , koga ke ja izmijam i isusam e ubava , no posle nekolku casa mi splasnuva , eptten mi e spleskana :( care ?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ти недостасува волумен, да ти го дадам мојот како був ми е, јас пак сакам сплескана да ми е.

9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    gresis, ma daj zalizana I spleskana kosa grdo izgleda :/

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Суши ја косата наведната со главата надоле, или фенирај се со четката нагоре. :D

На buba4e89 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  11. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    33.873
    Не знаев каде да го поставам прашањево, па ајде овде.
    Имам тенка коса и ете ми иде да направам некоја промена, досега не сум се фарбала
    ниту шатирала...што би ми препорачале фарбање или шатирање?

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.545
    Допаѓања:
    106.259
    Каква боја на коса имаш моментално? Бидејќи имаш тенко влакно и ко за прв пат ќе се фарбаш оди на фризер и таму нека ти ја направат косата , според мене најубаво е да се исфарбаш во една боја одколку да се шатираш (лично мене не ми се допаѓа шатирана коса :) )

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    33.873
    Секако на фризер ќе одам не експериментирам дома:) ме интересираше само што би било подобро за мојава коса бидејќи имам тенко влакно...инаку имав светло кафеава, но последнава година некако ко нагло се потемна и потемна ми станува, ич не си ја бендисувам вака. Сега ми е некако измеѓу не ми е ни темна ни светла кафеава. Сакам посветла, не знам што боја да изберам.

14. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    Сега периодов пошто воздухот е загаден со чад, има магла и слично, кога излегувам од дома косата мнооогу лошо ми мириса на чад, издувни гасови, дајте ми некој совет што да направам....

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    И мене исто, ама нема спас освен ако не носиш капа, или ако не ја ставиш целата коса под капата од јакната и така да одиш. И мојата коса така мириса, најзабележливо е кога ќе влезам дома.

16. Freja.Stella

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    Нема ли некоја маска за коса, мирис нешто, било што не можам вака цела зима.. :(

17. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Па и да ставиш маска ќе ти мириса додека не излезеш надвор и толку. Јас косата под капа од јакна ја носам и немам толку јак мирис како кога немам капа или ми е извадена надвор.

На Freja.Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Со години наназад ги користев силиконските капки од Авон но сакам да сменам малку и сум на мисла да го купам маслово за коса од Балеа. Од аспект на цена е навистина исплатливо (100 мл за 250 ден) но ме интересира дали е слично по квалитет како капките на Авон (кои се закон!) или да не ризикувам?

balea-art.jpg

19. Freja.Stella

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    Девојки да ми препорачате некој гел или восок што нема да ми ја слепува и прави крута косата но ќе одржува форма?

20. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630

Не знам дали би ти го препорачала тоа масло од Балеа како замена за силиконски капки, повеќе се користи како маслен третман пред миење на косата. Доколку се нанесува по миењето, треба да внимаваш да нанесеш сосем мала количина, за да не ти се измасти многу косата. Инаку како замена за силиконски капки, ти го препорачувам серумот за сува и оштетена коса во кафеаво пакување, не ја масти косата а ги омекнува врвовите на косата и мене ми ја прави многу лесна за обликување. Поздрав :)

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.