Бев на фризер ја кратев косата, ми беше порасната многу и ми рече фризерката дека многу ми е заплеткана, многу ми се меткала, ми го скрати оштетеното, не ми беше многу дури и реков и повеќе да скрати. Шо да ставам на косата за да не ми се плетка така ? Некое масло нешто ?
Го имам користено тој кафениот серум, многу е добар! Инаку, пред недела дена отидов да го купам маслото со арган ама имаше останато само едно шишенце а тоа до пола празно Девојките од Дм изгледа си се послужувале со него па дома си се вратив со ова Убаво мириса и супер ги прави врвовите, плус (наводно) дава и заштита од топлина. По текстура ме потсеќа на силиконските капки на Авон и сега-засега сум задоволна па ќе видиме како ќе се покаже на подолги патеки
Фризерката ми кажа да избегавам и не користам шампони, регенератори и други препарати за коса што содржат соли..... Може некој да ми каже како се означени солите на пакувањата, односно што да гледам да нема во состојките..
Во последно време ми паѓаше косата повеќе од вообичаено, но по извесно време користење на шампони за таа намена без никакви резултати, се откажав и купив обичен шампон на Балеа, за сува коса. Потоа се сетив дека на форумов имав читано за ставање на апчиња Б комплекс во шампонот, наводно за да се намали паѓањето и да зајакне косата. Решив да експериментирам, па така на шампон од 300 мл ставив 8 таблети (да напоменам дека го измив кафениот слој бидејќи косата ми е бланширана). Навистина имаше добри резултати со опаѓањето, но она од што сум најмногу фасцинирана е сјајот кој го добив од истиот шампон. Мојата коса обично е сува и покрај тоа што косистам шампони за таа намена, кокосово масло пред миење, серум за врвови од балеа, шампони без силикони, итн....Буквално сум вчудоневидена од резултатите, не верував дека е возможно косата до толку да ми се препороди и да добие толкава лелеавост и живост. Само не знам дали смее да се користи тој шампон постојано, но не верувам дека би имало непосакувани ефекти. Можеби ќе ја намалам дозата на Б комплекс во иднина. Сакав да го споделам искуството за оние кои мачат мака со сува коса. И порано мислам дека имам ставано Б-комплекс во шампон, меѓутоа од коприва и го немаше овој ефект. Значи, благ шампон+Б-комплекс и косата е неверојатно сјајна и регенерирана. Го немам само јас тој впечаток, мајка ми сама ме праша што сум и направила на косата што ми е толку сјајна. Конечно и мојата коса да добие малку живост. И тоа со толку едноставно решение. Поздрав
Знаете ли како да ја направам косата виткана како пејачкава со црвена коса ? Ако знаете некој туторијал пратете ми .
Девојки дали откако се офарбавте вашата коса што растеше беше потемна од претходно и ако да дали многу нијанси? Ви благодарам однапред
Јас го користам спрејот на Ревлон кој има билион функции . Ова ми е трето шишенце, а го користам по една година( ставам после секое миење на косата). Освен што ја отплеткува и дава волумен и прекрасен мирис. За заштита од топлина и фарбање не знам, затоа што не се пеглам и не сум се фарбала до сега. Цената му е околу 900 ден, „ @elenaeli22 може да го пробаш.
Дали имате искуство со "осветлувачот" од балеа? Ме интересира како се нанесува и дали премногу ја оштетува косата?
Поубаво фарба отколку ова. Многу ја суши косата, после нанесување ти станува ко метла, ама буквално како метла да допираш. Не би ти препорачала.
Уф, мислам дека на мокра коса шприцаш на прамен по прамен и ја сушиш, ама не сум сигурна. Инаку ако ти е кафена косата, како златна-медова ќе ти стане после неколку нанесувања.
Се суши косата некаде до пола значи полу мокра полу сува и се прска со спрејот и после обавезно со фен се суши бидејќи топлината демек го активира спрејот..јас лично сакав да добијам повеќе омбре ефект и на коренов воопшто не се прскав а надолу постепено..на пример на средина два пати на крајовите три пати и чешлав...мене ми дојде многу убаво постепено осветлена и на фризер се чудеа како така ми дошла многу природно ми изгледа...ама ако самото твое природно влакно има тенденција кон портокалови тонови ќе ти излезат тие...значи дефинитивно нема плава да ти дојде...така некоја медова нијанса..мене лично воопшто ич не ми се оштети..ама голема е веројатноста пошто спрејов е всушност хидроген..ама зависи од косата
@x.Daisy.x се подразбира дека сето ова се хидрогени кои што ја горат косава, ама јас сум решена па ќе одам до крај. ти благодарам како и да е знаеш дека совет од тебе секогаш ценам бидејки се раазбираш од овие работи. @doubleinfinity јас веќе го почнав и тоа не од корен, туку од средина некаде е сега сакав да те прашам бидејки не те разбрав прскаш по 2 пати на ист прамен или? Јас ја делам на две косата и ја прскам по еднаш, правило е или повеќе треба? Колку минути одприлика се суши после спрејот? И после колку прскања се гледаат резултарите? Не знам како да постапам навистина??
јас на пример косата ја делев на повеќе прамени..на пример на пола и после секоја половина на уште 4..и секој прамен горе не го прскав,некаде 2-3 сантиметри под и над уши прскав два пати а врвовите ги прскав три пати...и така секој прамен..и после чешлав...тоа го правев за да добијам омбре ефект односно најдолу да ми е најсветла и затоа најдолу прскав највеќе пати...а ти можеш да прскаш како ти одговара...после прскање си земаш фен и си ја сушиш до крај...иначе мислам дека на шишенцето имаш инструкции за колку смееш да се прскаш,мислам беше на 2 дена 10 пати смееш и после пауза..јас се прскав на 4 дена и тоа на почетокот можеби 3-4 пати со ред после онака кога ќе ми текнеше...се на се мн малку потрошив од шишенцето а сепак добив мн резултати
витамина мојата братучетка го користеше , никогаш не беше фарбана , кога го нанесуваше овој спреј и ја осветли косата али од убава бујна коса и стана метла , па ко отиде на фризер и рекоја да прекине одма со спрејот бидејки содржел мн хидроген мн ја гори косата поубави било со фарба отколку со спрејот , и сега мн се кае мн ја упропасти косата
Анаконда нема правило кај секого е различно верувај, ете јас го земав по препорака на една моја блиска личност таа го користеше и беше многу задоволна, резултатите јас лично и ги видов. Е сега сметам дека треба да се користи без претерување, јас би пробала. Сепак ти благодарам што сподели искуство.
@vitamina, има упатство на кутивчето како се употребува, или го фрли веќе, па не можеш да видиш? Спрејот е доста коментиран на форумот, сега пребарував да ти постирам и мое искуство и каде се водеше муабетот, ама за жал не можев да го најдам. Напишав во пребарувачот спреј, па балеа спреј, спреј за осветлување на косата, ама никако не ми излегуваше, можеби има некаков проблем. Како и да е, спрејот се прска на влажна коса, и потоа косата се суши со фен, за да може спрејот да делува. Ако сакаш побрз ефект можеш да ги завиткаш прамените во фолија. Се препорачува пауза од 3-4 дена меѓу секое наредно нанесување. Дали ја оштетува зависи од самата коса, меѓутоа имај во предвид дека тоа е хидроген, што впрочем се осеќа и по мирисот. Но кај мене ете, немаше никаков ефект, пробав и со фолија, и со сушење на најјако додека не ми биде скроз сува косата и ништо не забележав. Очигледно сум некаков исклучок бидејќи овде доста феминки го пофалија, имаше постирано и слики, но доста се жалеа и од оштетувања на косата. Пребарај го форумот, можеби кај тебе ќе се појават овие мислења.
@sesilija баш ти благодарам за секогаш несебичните одговори, јас веќе почнав со спрејот од 2 прскања имам скроз мал забележлив резултат но гледам и дека косава почна да ми се оштетува многу. Почнувам секогаш да прскам со цел страв да не си направам некоја беља бидејки јасно ми е дека ова е хидроген да така затоа и прашав што како каде да прскам да не случајно испаднам папагал во косата. Читав на упатсвото но незнам по колку пати да прскам за да не ја оштетам многу косава а и баш ме е страв од исходот. Инаку спомнуваше ти серум за косава за кога се суши и пегла па сакав да те прашам од каде да набавам такво нешто и како тоа нешто се вика? Гледав денес во авон но не знаев што точно да нарачам бидејки не знам што е правилно а што не и дали воопшто помага?! Целава сум во недоумици
Мислиш на спреј за заштита на косата од топлина? Има таков на Балеа, јас него моментално го користам, меѓутоа ако сакаш од Авон почекај, во К1 што ќе започне на 29ти декември, ќе биде 89 денари.
Да Сеси. Многу ти благодарам за оваа информација, ме просветли. Кажи ми само како се вика тој спреј за да знам кој да го барам? Од дм и балеа немам можност да купам. Инаку како ставаше ти од спрејот шо колку прскања на еден прамен?