Ќе го најдеш на 159 страница од К1 на Авон, спреј за заштита на косата од горење. А овој за осветлување јас пробав секако, со фолија, без фолија, со пообилно прскање од 5-6 пати, и ништо. Прво прскав по малку, ми беше страв да не ми осветли со портокалов сјај, ама потоа кога видов дека нема ефект ја зголемив количината и пак ништо. Инаку прскав само на врвовите, на коренот не се осудувам, не ми е толку јака и густа косата за да си дозволам такви луксузи.
Јас го користам и нанесувам на мокра коса претходно избришана со пешкир, прскам на цела коса. Богами кај мене делува ама вие ако користите и фен и пегла истовремено нема да осетите разлика.
@sesilija ти благодарам ќе се потрудам да го најдам спрејот, инаку ниту јас не прскам на коренот, резултатите ќе ги напишам овде после одреден третман. @buba4e89 овој е од авон? Јас не ја пеглам само ја сушам со фен на лајт.
Тој што го постави бубаче е за заштита од топлина.Не мора на секој прамен да прскаш, се прска општо на цела коса.Јас 7-8 пати прскам. Овој е за права коса и има ефект. А новиот што ќе биде од Авон, изгледа е за да ја држи бојадисаата коса повеќе.
Како да се спасам од сува коса? Ме умре веќе, а ја фатам ко метла да фаќам ај кажете ми што да и стаам
На водена коса после користење маска, стави си малку кокосово или арганово масло и остави ја да се исуши или исуши ја со фен. Доволно е два пати неделно да го правиш ова и ќе си заприметиш по два месеци разлика
Маки со косицата Користев шампон од балеа за виткана бидејќи таква имам, се убав ми беше ми ја правеше мека косата, не ми ја мрсеше, немав првут и не ми бил јак како некој други шампони, оти имам мека коса и тенка. Проблемот е што два шампони сменив, де со едниот, па со другиот ја миев косава, од тесто, метла, масло рафинерија, првут и чешање ми се појави Еве вчера ја миев денес ми е како немиена Дајте ми чаре, решение. Да се вратам одма на Балеа или некој лек друг кажете.
Шампони што мене ми се бендисуваат од ла лигне со 7 треви, ако најдам слика и ќезакачам, потоа шаума понекојпат сикупувам со коензим q10 за зајакнување на слаба коса, а долго време употребував хервал од камилица ете некоја посебна моја љубов. Исто така фрлив мерак и нашампо со араганово млеко не знам за што точно секористи , но мислам дека ќе го купам. Не знам новистински манијак сум за производи на билна база, ми се свиѓаат и маските за коса од генера. Инаку и мене ме баш интересира каде би можела да си купам масло од араган?
Косата ми е сува и оштетена, ама морам да ја пеглам инаку никаква ми е, не можам така да ја носам.Користам понекогаш маслиново масло така на влажна коса ставам и потоа ја мијам со шампон.Тоа помага али сепак ја секојдневно користам преса и фен па не можам да си ја нормализирам косата. Купив Балеа trend it up спреј за заштита на косата од топлина при фенирање и пеглање.И сега ме интересира како го користите спрејот? На упатството пишуваше дека се распрскува рамномерно низ косата и после може да се пегла. Дали треба да почекам 2-3 мин и потоа да почнам со пеглање зошто вака му доаѓа како мокра косата да ја пеглам што е уште поштетно?Не сум користела порано вакви спрејови па не знам.
Избегавај да ја пеглаш затоа е оштетена Можеш да си ја фатиш во пунџа или репче сигурно убаво би ти стоело,не ја гори за џабе Имам другарки што дури на 14 год им се изгорени косите и им се кине влакното сува им е,затоа мајка ми не ми купува пегла за коса и не ми дава. Не ја пеглај некое време,а ти продолжи си да ставаш масло и такви работи и маска стај и да омекне малку ама не во корен знаеш сигурно
Околу оштетувањето, пеглање и фенирањето - мене ми е чудно вака кога гледам некои јутуберки што секој ден ги средуваат косите, а воопшто не им се оштетени. Блер на пример почнав да ја следам уште пред 6 години и знам дека она буквално секое сабајле ја мие косата и ја пегла, или па ја витка. И пак не и' е ниту изгорена, ниту оштетена Ама триста чуда употребува за косата и очигледно имаат ефект. Јас секој ден така да ја горам, метла ќе ми стане.
Здраво драга, доколку прашањето се однесува на шампоните овие не ги знам а без декларација не може ништо да говорам. Доколку се однесува на прашањето за тоа каде може да најде арганово масло во тој случај: доколку сакаш без мирис чисто органско има на биокосмос 399 ден. (во продавниците на биокосмос) или институт органика околу 890 ден. (во аптеките) и во биокулт едно на марката биопланет кое е тостирано (може и за внатрешна употреба) околу 400/500 ден. Потоа со благ цитрусен мирис на оливал околу 700 ден. (во Тесори ди Маре). Поздрав
Стварно и јас имам тоа приметено Бетани Мота ептен позната јутуберка абе се уби од пеглање на косата и со фигаро уште ја витка и каква и е здрава и со сјај а се прска со некој спреј имам гледано стално кога се пегла. Како може тоа wow
Овие спрејови се добри но мислам да пробаш нешто на природна база... пример мед со маслиново масло а за екстремно оштетена мед со жолчка да нанесеш да почекаш отприлика 20 тина минути... јаболков оцет исто се става но не чист туку пола пола со вода, јас имам ставано кокосово масло преубава е после тоа косата