Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ќе го најдеш на 159 страница од К1 на Авон, спреј за заштита на косата од горење.

А овој за осветлување јас пробав секако, со фолија, без фолија, со пообилно прскање од 5-6 пати, и ништо.
    Прво прскав по малку, ми беше страв да не ми осветли со портокалов сјај, ама потоа кога видов дека нема ефект ја зголемив количината и пак ништо.
    Инаку прскав само на врвовите, на коренот не се осудувам, не ми е толку јака и густа косата за да си дозволам такви луксузи.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091

Јас го користам и нанесувам на мокра коса претходно избришана со пешкир, прскам на цела коса. Богами кај мене делува ама вие ако користите и фен и пегла истовремено нема да осетите разлика.

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.963
    Допаѓања:
    219.396
    @sesilija ти благодарам ќе се потрудам да го најдам спрејот, инаку ниту јас не прскам на коренот, резултатите ќе ги напишам овде после одреден третман.
    @buba4e89 овој е од авон?
    Јас не ја пеглам само ја сушам со фен на лајт.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Да, тој е од авон, конкретно тој за кој ти говори сесилија.

На sesilija и vitamina им се допаѓа ова.
  5. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Тој што го постави бубаче е за заштита од топлина.Не мора на секој прамен да прскаш, се прска општо на цела коса.Јас 7-8 пати прскам.
    Овој е за права коса
    PROD_1162243M.jpg
    и има ефект.
    А новиот што ќе биде од Авон, изгледа е за да ја држи бојадисаата коса повеќе. :D

6. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    8.920
    Како да се спасам од сува коса? Ме умре веќе, а ја фатам ко метла да фаќам ај кажете ми што да и стаам :D :*

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    На водена коса после користење маска, стави си малку кокосово или арганово масло и остави ја да се исуши или исуши ја со фен. Доволно е два пати неделно да го правиш ова и ќе си заприметиш по два месеци разлика :)

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    8.920
    Каде да најдам арганово масло :?:

9. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    @Marijana93 go ima po aptekite i vo pogolemite marketi,go imam videno vo tineks

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.227
    Маки со косицата:emo:
    Користев шампон од балеа за виткана бидејќи таква имам, се убав ми беше ми ја правеше мека косата, не ми ја мрсеше, немав првут и не ми бил јак како некој други шампони, оти имам мека коса и тенка.
    Проблемот е што два шампони сменив, де со едниот, па со другиот ја миев косава, од тесто, метла, масло рафинерија, првут и чешање ми се појави:o :( :worried: Еве вчера ја миев денес ми е како немиена:x :tmi: Дајте ми чаре, решение. Да се вратам одма на Балеа или некој лек друг кажете. 8-|

11. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Шампони што мене ми се бендисуваат од ла лигне со 7 треви, ако најдам слика и ќезакачам, потоа шаума понекојпат сикупувам со коензим q10 за зајакнување на слаба коса, а долго време употребував хервал од камилица ете некоја посебна моја љубов. Исто така фрлив мерак и нашампо со араганово млеко не знам за што точно секористи , но мислам дека ќе го купам. Не знам новистински манијак сум за производи на билна база, ми се свиѓаат и маските за коса од генера.
    Инаку и мене ме баш интересира каде би можела да си купам масло од араган?

12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    @Biodevojka

13. Paolita

Paolita Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    150
    Косата ми е сува и оштетена, ама морам да ја пеглам инаку никаква ми е, не можам така да ја носам.Користам понекогаш маслиново масло така на влажна коса ставам и потоа ја мијам со шампон.Тоа помага али сепак ја секојдневно користам преса и фен па не можам да си ја нормализирам косата. Купив Балеа trend it up спреј за заштита на косата од топлина при фенирање и пеглање.И сега ме интересира како го користите спрејот? На упатството пишуваше дека се распрскува рамномерно низ косата и после може да се пегла. Дали треба да почекам 2-3 мин и потоа да почнам со пеглање зошто вака му доаѓа како мокра косата да ја пеглам што е уште поштетно?Не сум користела порано вакви спрејови па не знам.

14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Избегавај да ја пеглаш затоа е оштетена :(
    Можеш да си ја фатиш во пунџа или репче сигурно убаво би ти стоело,не ја гори за џабе :(
    Имам другарки што дури на 14 год им се изгорени косите и им се кине влакното сува им е,затоа мајка ми не ми купува пегла за коса и не ми дава.
    Не ја пеглај некое време,а ти продолжи си да ставаш масло и такви работи и маска стај и да омекне малку ама не во корен знаеш сигурно :)

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Околу оштетувањето, пеглање и фенирањето - мене ми е чудно вака кога гледам некои јутуберки што секој ден ги средуваат косите, а воопшто не им се оштетени. Блер на пример почнав да ја следам уште пред 6 години и знам дека она буквално секое сабајле ја мие косата и ја пегла, или па ја витка. И пак не и' е ниту изгорена, ниту оштетена :?: Ама триста чуда употребува за косата и очигледно имаат ефект. Јас секој ден така да ја горам, метла ќе ми стане.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Jordanovska-K и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, доколку прашањето се однесува на шампоните овие не ги знам а без декларација не може ништо да говорам. Доколку се однесува на прашањето за тоа каде може да најде арганово масло во тој случај: доколку сакаш без мирис чисто органско има на биокосмос 399 ден. (во продавниците на биокосмос) или институт органика околу 890 ден. (во аптеките) и во биокулт едно на марката биопланет кое е тостирано (може и за внатрешна употреба) околу 400/500 ден. Потоа со благ цитрусен мирис на оливал околу 700 ден. (во Тесори ди Маре). Поздрав

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Стварно и јас имам тоа приметено Бетани Мота ептен позната јутуберка абе се уби од пеглање на косата и со фигаро уште ја витка и каква и е здрава и со сјај а се прска со некој спреј имам гледано стално кога се пегла. Како може тоа wow :x

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Овие спрејови се добри но мислам да пробаш нешто на природна база... пример мед со маслиново масло а за екстремно оштетена мед со жолчка да нанесеш да почекаш отприлика 20 тина минути... јаболков оцет исто се става но не чист туку пола пола со вода, јас имам ставано кокосово масло преубава е после тоа косата

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Мислам дека повеќето користат и надоградби па затоа и им изгледаат така косите.

На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  20. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.104
    Дали кај нас во Македонија има BATISTE шампони за суво перење на косатаа?