Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Блер бидејќи ја спомнав, нејзе ѝ е природна косата, нема надградба. Исто и Бетани мислам дека нема.
    Ама затоа имаат посебни шкафчиња само со производи за коса :lol:

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ама и сега измислија секакви алатки за коса, фенови со јонизатори, ваква таква заштита. Пегла со плочки од ___. Во бланшот ставаат нешто наречено Олаплекс што не знам каква улога има ама знам дека и помага многу на косата. Најверојатно кога ќе споиш тоа се, а и плус производи, и редовно одржување, шишање почесто се добива убава коса. Ама се тоа чини пари. Па важно е и дали им е иста должина, ако не ја пуштаат тоа што се оштетило оди во заборав и имаш здрава коса.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. victoria7

victoria7 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    37
    Дали некоја од вас има правено третман со ботокс на косата, која е цената, и какви резултати има после третманот?

4. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.884
    Извинете можеби ке бидам офф топик ама не знам каде да го поставам прашањето..
    Да не знаете како се вика оној шампонот од лук што е за првут ?
    Фала однапред :)

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ми треба предлог фризури за свадба?
    Незнам кај да го ставам прашањево.

Од лук не е за првут туку против опаѓање. Афродита.

6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    А каква сакаш собрана или пуштена?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Пуштена, виткана да е.

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Може вака виткана, и горе ако сакаш малце собран предниот дел, 2 плетенчиња наназад плетени и пуштени.

Или на едната страна плетенка вака [​IMG]
    и остатокот виткана коса.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fitteen

Fitteen Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    723
    Луѓе, овој период од годината имам голем елекцретитет на косата и сува ми е. Постојано ми се лепи на лицето и многу ме нервира тој елекцретитет, незнам како да го смирам! :smirk: Кажете некоја метода :)

10. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Имам бујна коса, ни права ни виткана. Со еден збор никаква. Џабе ми е бујна и долга кога ни ми се прави (пегла), а ни ми се витка.
    Планирам деновиве да ја ишишам некако кратко, ама морам и некаков шампон за да ми ја сплеска да користам. Предлог?

11. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Од лично искуство ќе ти препорачам нешто што со сигурност ќе ти помогне. Купи си Реконазол шампон од аптека, но внимателно прочитај го упатството пред да почнеш да го користиш. Во Зегин е најефтин, накај 140 денари. На почеток, првите неколку пати измиј ја косата само со Реконазолот и додека се миеш оставај го да делува по 5-10 мин на косата. Потоа, можеш да вметнеш и некој друг шампон во употреба, но гледај да е некој поприроден и секојдневен, мене до сега на Балеа ми се имаат покажано како најдобри. Можеш тој за виткана коса во туба, но уште подобра опција е некој од секојдневните, за сува коса е многу добар тој со ванила и бадем. Да се надоврзам од погоре, на почетокот некои 3-4 миења употребувај го само реконазолот (се употребува максимун 2 пати неделно, но јас го користам понекогаш и 3 пати неделно и немам забележано негативни ефекти), а понатаму првото шампонирање нека ти биде со благиот шампон, а второто со реконазол. Постепено ќе приметиш огромно подобрување, ќе исчезне непријатното чувство и иритацијата на скалпот, па ќе знаеш кога да паузираш со употреба. Сепак би те советувала и понатаму превентивно да го користиш еднаш неделно или на две недели, таква е терапијата со реконазолот за да не се врати проблемот. Мене само ова ми е спас кога ќе ми се јави некаква иритација на скалпот, шампонот е фантастичен. Што се немам пробано, ама само ова дефинитивно ме спасува. И секако внмавај да не менуваш често шампони или да користиш некои со преагресивна формула. Поздрав :)

На LittleChili му/ѝ се допаѓа ова.
  12. C-a-c-u-sh

C-a-c-u-sh Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    64
    Zdravo devojki mi treba itno pomos. Imam suva koja bez sjaj, ja mijam so shanpon od kopriva i drugo nishto ne stavam i beshe se dobro, no eve veke 3 meseci imam nepodnoslivo cesenje vo glavata i od kogaj ke se izmijam. Skaplot mi e mnogu suv i mi se sozdavaat lushpi pri cesanje na kosata kako prvut. Koristam maslinovi masla no podobro mi e samo 3 dena i posle pak isto. daj te mi sovet za nekoj sanpon, maska,regenerator itn. Ne se farbam imam rusa kosa. Fala vi mnogu na site odnapred

13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Пробај со малку масло, кокосово или арганово. Нанеси малку масло на водена коса и остави ја да се исуши или исуши ја со фен. :)

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    И јас кога се миев со тој шампон исто така ми реагираше скалпот. Земи си некој друг шампон, од Лореал за сува коса и маска за сува коса. :)

15. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    фарбање , третман со олаплекс, каде и колку е?

16. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Lugje vcera se razocarav,imam 28godini i vidov belo vlakno vo mojata kosa;(Dali e normalno na ovaa vozrast da imam belo vlakno,si mislev deka se pojavuvaat pokasno i pa greska sum?:(

17. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    mimi**** ништо страшно, бело влакно, голема работа :)
    Може и генетски да е. Има луѓе кои уште на 20 почнуваат да имаат бели влакна. А и стресот и нервозите си го прават своето.

На mimi**** и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Preporacajte mi dobar lak za kosa devojki?

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Јас го користам Тафт виолетов.После негово користење можеш пак да ја расчешлаш косата.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bibeⓢ

bibeⓢ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    56
    Здрaвo девoјки,сaкaм дa прaшaм нештo,мoжеби не сум нa вистинскoтo местo нo се нaдевaм декa ке ми пoмoгнете...
    Имaм прoблем сo кoсaтa пa мoрaм дa нoсaм перикa,пa би сaкaлa дa ми кaжете aкo знaете некoјa прoдaвницa кaде имa вo скoпје или некoј др грaд,или линк oд стрaнa....ви блaгoдaрaм,пoзз :)