не знам ништо повеќе за перики, само еднаш многу одамна имав видено во Medicus Help: http://medicushelp.com.mk/ имаш контакт на страната и листа на производи.
Девојки помагајтее! Правев маска за коса со восок и желатин и сега косата никако неможам да ја измијам, 10 пати ја измив со шампон, со сапун и со ништо несака да ми се измие, премногу ми е мрсна од восокот, со што да ја измијамм ?
е ајде де, никогаш не сум ставала и незнаев, и сега косата ми е ко 100 години да не сум измиена Сега ќе пробам со жешка вода :/
Mi treba mala pomos, (ako e mozno) otkako znam za sebe imam dolga ramno sisana gusta kosa kafena malku vitkana, vo avgust se sisav sega mi e do pod gradi i zborev so majka mi zborev i mi rece deka trebam da odam na frizer da mi ja istanjat i sakam nekakov predlog od vas slika nekoja i taka
Ме интересира дали некој го има користено Gliss црно со златно пакување за сјај и заштита од пеглање? Дали сте задоволни и колкава е цената?
Potrebni sastojci: 750ml šampona od koprive (u litarskom pakovanju), 30 ml kapi ulja od koprive, 1 bočica AD kapi na vodenoj bazi, 100ml Pantenol rastvora, 50 ml ricinusovog ulja. Priprema i primena: Od litarskog pakovanja odvojite jedan deo šampona kako bi napravile mesta za ostale sastojke. Dodajte mu ulja, AD kapi i Pantenol, pa sve dobro promućkajte da se sjedini. Šampon koristite pri svakom pranju, dobro ga umasirajte u koren vlasi, sačekajte par minuta da deluje, pa isperite. Pre svake upotrebe ga promučkajte jer se ulje izdvaja na površini tokom stajanja. Еве ти рецепт кој можеш дома сама да си го направиш, а доста помага.
Имам смеѓа коса накај темно руса, и сакам да го испробам спрејот од балеа за осветлување на косата. Ама читав дека многу ја оштетувал косата, а мене и така ми е доста оштетена од фенирање и пеглање па се мислам сега дали да пробам или само полошо ќе си направам. Ќе замолам некој кој го користел спрејот да даде мислење.
Za vreme na doenjeto kosata pocna mnoogu da mi paga,sto e normalno de..taa faza zavrsi i sega pocna da se obnovuva i imam od tie potkarcite na sekade kako petarda da mi puknala vo kosata, uzas mi e.strcat anteni mnogu me nerviraat.sto mozam da napravam da ne mi bidat takvi?
Јас да си прашам иако не сум голем оптимист после се што пробав...Значи косата ми е сува и оштетена ама не од фарбање или пеглање( мада се фарбам и користам фен, пегла не) туку природно ми е влакното такво. Се стрижев скоро, користам арганово масло од Авон, маска на Глисс црната за оштетена коса, шампони два-еден поскап од арганово масло од студио го земав,го нема во маркетите и друг Субрина исто за оштетена коса, имам и четка од Авон за отплеткување на косата, розева со црно, земав и Мерц таблети... Значи ништо не помагаКосата ми е како метла и на допир е крута, едвај со сите маки се расчешлувам, ми доаѓа кец да се истрижам Прашањето ми е дали постои нешто било-што што може да ми помогне или да испитам хормони нешто нз? Оти гледам и влакната и ноктите побрзо ми растат. Any help would matter
ceca-1 можеби е наследно. Ти можеш да си испиташ за тебе што сакаш, а за надворешен третман, користи кокосово масло. Регенераторите на Subrina се добри ама кога ги користиш, остави ги на косата барем 20 минути. Така ќе забележиш промена. И овој на Balea е добар Ако го користиш, остави го да делува барем 20 минути (пример, измиј ја косата и нанеси го да отстои додека се тушираш ако немаш време за „губење“). Можеш да земеш и масло на Doctor's. Не е природно ама ќе ти ја „скроти“ косата. Нанеси го на коренот и по должината на косата и остави го да отстои барем еден час (а може и преку ноќ). И за крај, земи регенератор што не се измива на Schwarzkopf. Оние од Gliss. Ќе избереш некој од оние за оштетена коса и ќе го нанесеш по должината на целата коса. Слободно нанеси малку повеќе (ќе видиш колку ќе ти одговара). Пиша дека си користела некои од производите кои ги наведов, ама обиди се на начин како што напишав и се надевам дека ќе има разлика. Пиши какви ќе бидат резултатите
Јас би ти го препорачала овој шампон: И јас имам природно сува коса и со овој шампон се забележува огромна разлика.Исто така, можеш да купиш и природно кокосово масло, го има во секоја аптека, и ставај го на влажна коса пола саат, саат пред миење. Можеш да го држиш и цела вечер за уште подобри резултати. Лесно се одмива од косата доколку е природно и ладно цедено. Јас воопшто не бев задоволна од шампоните на Субрина, крута ја прават косата. Имам пробано милион шампони, но само со овој приметив подобрување. Органски шампон е, можеби и тоа има некаква врска. Регенератор користи било каков, јас сум најзадоволна од Балеа. Како серум за суви врвови го користам маслото на Балеа за таа намена и е предобро. Го ставам по должина на косата (од половина надоле), највеќе на врвовите. Еве за кое станува збор:
дали некој го има новиот шампон на афродита со коприва и пантенол?поточно Hе е нов туку со подобрен и променет состав, .резултати??
Ова масло од арган го земав вчера. Го има некој користено до сега да каже како е задоволен... или џабе фрлив паре хаха
Здраво. Сакам ваше мислење, косата ми е црна, но не ми фарбана 7-8 месеци.. Е сега сакам коренот што ми е пораснат да го направам посветол а надолу да ми остане каква што ми е црна, бидеќи мислам дека нема да ми фати посветла боја на косата бидеќи ми е фарбана со кна.. Дали така би ми изгледала глупаво? Фала
@alexsandraa па секако , мислам дека нема да изгледа убаво ќе биде косата како да се немаш фарбано долго време. И јас досега се имам фарбано црна , ама со фарба и двапати бев плава еднаш црвенокоса од црна ми ја осветлија со бланш на фризер.. а со кна малку потешко , искрено незнам како може да се осветли , единствено на фризер да си прашаш или па скрати ја таму кај што е црна и готово