@anakonda88 па природната кафена , не мн темна , инаку тогаш ми беше црна фарбана косата. На некои места не ми се извади баш црната но на повеќето места ок беше. Па мислам можеш да ја постигнеш само не оддеднаш , прво пробај со ова колорб4 потоа ставај посветли фарби , ова ко што гледам е лешник боја. За 2-3 фарбања би требало да ја добиеш. Ако ги најдам сликиве ќе ги поставам
па супер , мн е осветлена за разлика што црната боја е тешка за отстранување ова е ТОП! јас би била задоволна со олку , туку кажи ми дали се оштетува?
јас имам ставано и бланш ама ова не ми ја оштети ајде да кажам можеби минимално негативно е што некако гадно мирисаше и 3 саата ми одзема додека ја направам косата , внатре во кутијата има инструкции на користење и придржувај се кон нив за да ти излезе како што треба. Има 3 шишиња и пишшува што како се става. Пробај кај мене беше успешно
Zenski, koristam Had & Shoulders sampon. Deneska koga bev da kupam se zbuniv totalno, eden bese turski, eden proizveden vo Francija i eden vo Romanija. Aj turskiov peki, poevtin, mozam da pretpostavam, no od drugive koj e orginalot?
Бев нa фризер, ми стaви лaк зa кoсa штo мирисa прееубaвo, не ми ствoри белo или првут. Ниту чешaње..зaдoвoлнa сум хх Беше пoртoкaлoвo шише,кo цилиндaр, a гoре црнo.. не видoв штo пишувa. Предлoг??дa не сте зaбележaле?
Го знам тој лак и мојата фризерка го користи. Преубаво мириса, ама не е многу јак, барем јас за локни барам друг да ми стави. Го нема во продажба, освен да ти го нарача твојот фризер од нивниот дистрибутер.
Некој шампон за коса кој мириса јако? После миење да мириса убаво косата. Досега ниеден шампон не ми оставил мирис освен во моментот на капење
Прашањево и не ми е баш за овде, но ме интересира доколку се исфарбам темно црвена-вишна боја, ..со каква облека-боји, ќе можам да комбинирам? Облеката со косата? Кои бои на облека одговараат на темноцрвена боја на коса?
Jas sum temno crvena nakaj visna boja i iskreno ne se zamoruvam kakva boja mi e oblekata no mnogu ubava kombinacija so crvena kosa e sekako crnata,sinata,zelenata (potemnite nijansi) tirkiz...za drugi boi neznam mozebi ubavo bi sedele vo kombinacija
Правев омбре пред некое време и сега врвовите ми се малку уништени и суви,знаете ли некое масло да препорачате или нешто слично?
Земи го маслото на аура ќе бидеш задоволна. И јас имам омбре само мене не ми се уништени врвовите, но веднаш по првото миење ги нанесувам капките и врвовите ми се како свила. Секако ќе треба време но биди упорна.
Ме интересира нешто да прашам доколку знае некоја,вака сега имам природна кафена коса скоро две год.се фарбав нешто измеѓу смеѓа посветла,но поради тоа што работев на своја рака ми се случи грешка,земав две три нијанси посветла и ми испадна плава ама онаа плава вештачка ич неубава! Потоа од паника кога се видов,купив кафеава фарба за жал ми испадна кафено црвенкаста,поради тоа бев на флизер и прашав дали има шанси да се извади тој црвен сјај некако,ми препорача да купам чоколадна боја,но мене ми фати чоколадна да но сепак на коренот црвена,бордо чоколадна,прашањето ми беше сакам да не ја фарбам веќе да ја вратам мојата боја и ме мачи нешто во глава,дали како што ќе ми паѓа кафено црвената боја ќе се појави и таа плава боја или директно ќе испадне мојата природна боја,ме разбирате што сакам да кажам мислам дека...Ви Благодарам!
Денес прочитав на нет дека со нанесување на лимон на скалпот се остранува првутот ,и јас наместо лимон си ставив лимонска киселина( имам голем проблем со првутот ) и така 3-4 сааати и се истуширав и забележав косата ми беше посветла дури неколку нијанси на тие места каде што ставив лимонска киселина ( а сум фарбана црна тегет ) дали ако ставам низ целата коса лимонска киселина ке ми се оштети косата ?