Kosata nema da ti se oshteti zatoa shto limonot e priroden normalno i limonskata kiselina nema neshto pojako dejstvo os limonot samo kje ti bide pokruta I kje morash povekje maska/kapki da I stavash
Па и јас ја користев и ми пагаше косава , и престанав да ја користам маската .А не знам што "состојки" имат во таа маска .
Ајдееее Фала ти Анаконда Да земам да ја џитнам. Ние дома само таква купуваме веќе со години. А јас мислам дека од недостаток на витамини ни паѓа коса....
Абе да, сигурно има и други причини за тоа, ама штом маскава е таква, бар еден причинител да го исфрлам од употреба. Фала ти уште еднаш
Од сите маски и регенератори паѓа косата, дури и од Глисс спрејот. Не можам да ја сфатам логиката ама ете ако сакате мека коса...
Препорачајте некои витамини кои ќе бидат ефикасни и за скалпот и косата. Само да не се Мерц, затоа што ги пиев долго време, а не видов никаков бенефит од нив. Косата почна да ми опаѓа, приметив со последните неколку миења, најверојатно зашто кај и да е ќе се смени климата, но сакам да имам некоја витаминска поткрепа. Ја растам косата, па не би сакала да морам да ја кратам. Ми се смачи од кратка коса. Што може да се превземе, за ова периодично опаѓање да помине што „побезболно“?
Витамин Б7- Биотин. Во сите мулти витамини за коса се содржи, еден од витамините кои најмногу влијаат врз раст на косата, го зацврстува влакното, го забрзува растот и спречува опаѓање на косата. Основна состојка е на сите оние скапи витамини за коса што ги рекламираат познатите личности и што ги има на инстаграм (sugar bear hair)со цени од 30 40 долари па и поскапи. Има од најразлична јачина, јас користам 5000 mcg-5mg која е нај препорачлива. Кај нас биотин со оваа јачина немам најдено, има само еден вид 150 микрограми 160/170 ден што преслабо. Јас го нарачувам од i herb 10 долари, го имаш и на ebay. Ако почнеш да го пиеш имај во предвид кај некои луѓе првите неколку пати како контра индикација знае да се нафрли лицето но бргу поминува и потоа нема проблеми. Затоа се препорачува 5 мг, има и од 10 кое е премногу јако.
Vakvo nesto do sega ne mi se desilo ja mijam kosava ja susam ziva nemiena mrsna .Eve 2 nedeli mi e vaka se nerviram sto da pravam neznam se mijam samo so sollders sampon protiv prvut ,ajde probav i drug no pak taka care?
Девојки незнам што да направам со косава , ептен ми е тенко влакното , цела коса ми е сплескана , чаре ???
Треба почесто да се стрижиш за да добиеш на густина и да не ја ретчиш косата. Ако ти е сплескана земи си шампон за волумен
Секакви шампони имам земено , ако земам за волумен ми е разлетана , ми нема тежина влакното на косата , а инаку ја стрижам , али изгледа чаре за мојата коса немат.
Kupete ja od cosmo ampula protiv otpagjane na kosa 85 den bese jas od edno stavanje kosata mi bese fenomenalna sega ke probam pak pa ke vidime dali ke ima pak poubavi rezultati
За фарбана и оштетена коса препорачајте ми некоја природна маска за коса, бидејќи од овие другиве ми се мрси многу косата.