Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    И маслиново и чичково масло и разни маски со пива и сл. Стемнато ми е од косава што ми е тенка покрај таква нега .Сега ке пробам со домашен јаболков оцет од диви јаболка па ке пишам за резултати

На Golden Rouse му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Golden Rouse

Golden Rouse Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    53

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.002
    Допаѓања:
    14.229
    Може некој регенератор да ми предложите? Неоштетена ми е косата, нехемиски третирана но сепак малку сува. Благодарам :)

4. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Dajte mi sovet sto stavate na kosata pred da ja susite so difuzer, za poubavo da se navitka

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски, дали некоја од вас имала проблем во врска со миризбата на косата?
    Порано косата и цела недела да не ја измиев, мирисаше како штотуку измиена, а сега после едвај 2 дена има неугоден мирис. Мислев дека е од фарба, сменив неколку меѓутоа исто е. Сменив и шампони, пак исто. :(
    Немам првут или некоја габична инфекција, едноставно после 1ипол ден мириса неубаво.

6. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Кремa зa кaдрици..јaс кoристaм хoби кремa и супер кaдрици се прaвaт.

7. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

Купи си од оние специјални мирисчиња за коса, ги има во ДМ, и прскај по потреба. :)

8. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Zenski ve molam za pomos. imav kadrava kosa poslednive dve god mnogu mi opadan duri na pola mi e i mi se ispravi sega nema ni kadrici nakrsena mi e. ne ja farbam ni feniram . kazete mi sto da pravam epten se razocarav probav od sampon so kopriva prekina padanjeto ama mnogu mi se isusi sega go koristev vichy nema pojma od sampon ve molam za pomos a stavam masla od ricinus masinovo kososovo i cickovo se pikatasrofa i pokatasrofa

9. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Kade ja ima taa krema i kolku e

10. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Јaс јa купив вo еднa пaрфимеријa вo Oхрид,oкoлу 120 денaри.

11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Neznam kako se vikase ona vitkanjeto na kosa,polutrajnoto..andoliranje mislam bese..ako nekoj ima iskustvo da mi objasni kolku trae sto kako,dali kosata se ostetuva mnogu i nekoja fotka za primer kako bi izgledalo?barav na net so toj naziv ama sigurno ne se vikase taka ,nisto ne najdov..

12. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    904
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
  14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Имаш ваква тема Трајно виткање на косата само што повеќе има прашања отколку одговори.
    И јас бев еден период заинтересирана да правам па се информирав- може да се прави на фарбана коса, кадриците можат да бидат во различна големина, сега се користат киселини што не се штетни за косата како тие порано итн. Но, многу е важно да го погодиш фризерот за сето ова да биде успешно, а и ретко кој фризер го работи методот.

Ако правиш, сподели искуства(fingers)

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Utre ke razgovaram so frizerkata da vidam sto ke kaze,imam dolga kosa i malku mi e strav da ne ja utne rabotata ama pa i sakam da probam.problemot e bas toj sto im nemam poverenie na ovie frizerkiteke,ne sum vo mk,tamu bar ke se rasprasas ja biva ili ne,ovde odam na slepo,uste sum kako okubana kokoska od prethodbata takanarecena frizerka.ke pisam ovde sekako,i blagodaram,ke ja razlistam i taa tema..

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alica keys

alica keys Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    48
    Некој предлог ако може за разлетана коса ?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Дали некој бил во фризерско студио Васе да ми каже како е задоволен, има две убави понуди на Групер и не се скапи.

18. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Дали има некој да ми даде линк од оној рецептот за шампон што се правеше од шампон со бреза и се додаваа витамини?? Планирам да го направам. Ви благодарам.

19. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.242
    Допаѓања:
    10.358
    Пантонол за коса како се користи?Се масира во скалпот или стриктно се додава во шампонот?
    И покрај што и овозможува побрз раст дали има и други бенефиции т.е дали ја прави поздрава и посјајна?:D

20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Malku docna odgovaram ama go imam istiot problem. Kosata mi e strasno naelektrizirana I razletana, posebno otkako ke ja izmijam. Menuvav samponi, regeneratori, maski, sprejovi ama sepak mislam deka problemot e do samata kosa. I edinseveno resenie mi bese da ja soberam ili opavce ili pundza.
    Megutoa se zainteresirav I citav dosta interesni statii I korisni soveti od internet I mislam deka go resiv problemot barem malku.
    Kosata ja mijam tri do cetiri pati nedelno I ja ceslam strogo pred da ja izmijam, stavam ednas sampon koj e za mojot tip na kosa, ja plaknam ubavo I samo vrvovite gi masiram nezno so balsam za kosa. Uste ednas ja plaknam ubavo I ja ostavam vo krpa nekoi deset minuti. Posle ja pustam od krpata I dodeka e uste mokra I prskam gliss sprej za kosa koj isto taka mnogu pomaga. Koga ke se zasusi I stavam malku silikonski kapki I samo pominuvam so prstite niz nejze, ceslanje nikako. Ako treba sa izlezam nekade kosata ja mijam od sabajle istiot redosled samo dosta cesto koga ke se isusi I pletam pletenka odzadi I ja nosam taka cel den vecerta samo ja pustam pletenkata malku lak I cela vecer si stoi taka. Ili ako sakam peglana da ja nosam ja mijam odnapred I istavam 3 ili 4 casa da se isusi ubavo, ja peglam I stavam silikonski kapki malku I I vrzuvam vo konjsko opavce ama labavo dolu niskoto I prskam lak za kosa od daleku I posle nikako ne mi se razletuva.
    Se nadevam deka pomignav barem malku.

На alica keys му/ѝ се допаѓа ова.