Во последно време имам голем проблем со косата некако многу ми е крута и не паѓа убаво изгледа залижано и многу ме нервира не знам од што може да е користам кокосово масло и пантанол, шампон и регенератор од гарниер, друго ништо.. Што да правам?
Веројатно косата ти е презаситена од многу препарати. Пробај да го смениш шампонот и регенераторот и не ставај на секое миење од сите производи, комбинирај. Едно миење само кокосово, следното само регенератор.
Јас имам многу густа коса и долга ама почна да ме нервира и многу ми опаѓа ако ја изретчам малце ќе ми се скрате ли многу должината или слична ќе ми биде
Па ако не ја шишаш многу во должина, нема да ти се скрати должината само поретка ќе ти биде.Сега не знам колкава должина ти е косата ама мој совет ти е кога ќе отидеш на фризер да му кажеш да ти направи степен, многу средена изгледа косата така.Изгуглај layred hair за да видиш примери. А, за опаѓањето купи си Alpecin C1 шампон и Merz дражеи.
Во Зегин аптеките. Машки е инаку, има мирис на машки парфем.На мене ми беше пријатен. Околу 500 и нешто денари е.
Дали постои некој спреј или мирис за прскање на косата бидејќи од воздухов многу непријатен мирис ми добива косата веднаш откако ќе излезам од дома
Барам совет Косата природно ми е црна , значи од најцрното , е сега башка ми е слаба , долга ми е , па сакам некоја промена , некако да се исфрбам , да се сменам , бидејки цел живот сум ваква црна .
Ако си црна значи и веѓите ти се црни. Плава никако нема да ти стои. Јас би те советувала златно чоколадна или некоја посветла кафена нијанса.
Црни веги не идат со плава коса ? Можиш да ми покажиш некој пример , за да видам како изгледа и да барам таква фарба
Не кажа каков ти е тенот ама јас ти предлагам темновиолетова или бордо мислам дека на темна коса темновиолетова боја убаво ќе фати, па нема многу да ја изгориш косата.
Аха, значи ти сакаш да ја осветлиш.Подобро да идеш на фризер, пробај со прамени или sombre, сега тоа е модерно. Вака нешто: