Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Јас само сакам да го препорачам шампонов. Мојата коса е остра да не речам груба на допир,ама после првото миење толку ја омекна,што цело време само се пипкам за косата.:$ А да...прекрасно мириса.:inlove::inlove:

Garnier-Wahre-Schatze-Ahorn-Balsam-Rizinusol-Shampoo-P42189-big-recto.png

На ♡BuBaLe♡, Mishela, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Која е цената?
    Благодарам

3. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Јас го купив овде во ДМ околу 2.50€.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Јас имам користено шампон против перут на Виши и имаше видливи резултати уште по првото користење. Бев презадоволна од него, инаку тој чинеше околу 800 денари.
    Против опаѓање не сум користела ама видов никој не ти одговорил, па си помислив поубаво некакво отколку никакво мислење :$ Другиот шампон мене ми беше одличен, па би требало и тој против опаѓање да биде на исто ниво. Сепак Виши се квалитетна фирма, барем според мене. Имам и пудра користено и таа беше одлична, а ми ги имаат фалено и кремите. Штета што цените им се соленки, па не би можела да си дозволам се што сакам :)

Дали некој знае како се добиваат овие локни?

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    14.412
    Со фигаро. По можност подебело. "Финтата" е да не ја користиш штипката, туку да ја замоташ косата околу фигарото, со тоа што 4-5 цм од краевите нема да ги виткаш.
    image.jpeg
    Се надевам добро објаснив :)

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Од кои од детските шампони сте најзадоволни? Бекутанот отпаѓа. Baby love од дм, не, косили не. Хипп добри се? (Знам дека ја сушат скро сите , од нив косата ми е безживотна, ама барем да не ми предизвикуваат првут како Бекутанов.)
    Го гледав Џонсон во Стокомак големо пакување 169 ден. Сте користеле?

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Знам дека бараш детски, ама имаш ли пробано шампони без сулфати? Некој на Алверде на пример. Ме интересира ако имаш искуство дали се сменило нешто или останува исто.

И јас имам проблем со првут и чешање, и ми се појавува после подолго користење на еден ист шампон. Го решавам само со користење на медицински шампон против првут. :(

Ова го читав, па сакам да пробам некој. http://biodevojka.blogspot.mk/2017/03/blog-post_23.html

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Немам пробано, а баш мислев да одам до дм и да купам нешто од нив.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    4.514
    @koritsaki @Irreplaceablee (баш вас две ве тагнувам бидејќи знам дека имате искуство со светла/сива коса) али и било која друга феминка да ми препорача добар лилав шампон..знам дека има од балеа ама читав негативни искуства на фејсбук страната од ДМ...дали знаете некој друг испробан добар шампон што може да се купи во МК? Поздрав

10. Irreplaceablee

Irreplaceablee Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    10.378
    Јас мојот го купував од фризерница али пошо одамна веќе не го користам ич не ми текнува на која фирма беше.
    Ако случајно стои уште дома шишето ќе пишам. :)

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.569
    Допаѓања:
    106.307
    @doubleinfinity

Јас го користев тој на Еугене Перма кој го има во Космо тинекс , убаво го неутрализираше жолтилото ама кај мене тоа кратко траеше за жал. За цената не се сеќавам колку беше :)

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    7.425
    Некој искуство со шминка и фризура во салоните Mirror (позади универзална) и Fashion and vision? Не можам ниту на фб да ги најдам, да погледнам слики :)

13. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    2.456
    Мојата коса едноставно ја изгорев од фарбањето.Природна боја ми е темно кафеава.Прво и направив плаво омбре па потоа го скратив омбрето и имав коса до над раменици кај едвај ја пуштив па ја офарбав плава.Ај, одтогаш ја опоравив малце.После незнам што ми текна ја фарбав тегет со сиво омбре. На крај црна ја направив.И, сега сум во покушај да ја вратам плавата боја ама многу тешко иде.На секој две недели се фарбав.И ми остана омбре кафеаво.Никако несака да падне и тоа на средина на косата.И сум му ставала само хидроген и остана светло кафеаво.Незнам што да му правам.На фризер ако отидам кога ќе ми стават бланш ќе си ја гледам косата во раце многу сум скептик за бланшот и плус дека ми е доста оштетена косата, а иде лето сакам да ја средам некако косава.Имам бел тен.Некако на црната поише ми се свиѓаше како ми стоеше шминка.На плавото не и баш.А тегет нема шанси пак да се правам воопшто не ми стоеше.Иако доста ми викаат плаво дека ми стои поубаво.Сите различно те гледаат.Што мислите вие?Постои нешто што можам да го симнам ова кафеавото од косата без да ја горам ?

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.569
    Допаѓања:
    106.307

За жал , неможеш само со хидроген да ја извадиш фарбата од косата , со тоа мора да помешаш и бланш. Јас ти советувам да отидеш на фризер , па немора и пепелаво плава да се фарбаш има разно разни плави нијанси , што ќе одговараат на твојот тен. Најубаво е како ти си се осеќаш , која боја нај убаво ти стои самата ќе си одлучиш. Јас кога бев плава се гледав на огледало и 2 години неможев да се навикнам , не бев јас :D Ама советувај се со фризер зашто дома тешко е да се осветлува косата (зборувам од искуство , ја имам правено косата од тегет црна во плава , ама не беше баш успешно и сепак на крај отидов на фризер)

15. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    2.456
    Очигледно на крај ќе морам и јас да соберам храброст за на фризер. Ама прво морам да ја оправам малце косата од советите во другите теми ќе и направам нешто па ќе видиме резултат.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Jaс да прашам, незнам дали е за во оваа тема...дали е добро на миена коса да ставам првин масло од арган, а потоа и путер од авокадо, или не чини да се мешаат?

17. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    dejkicki,posle mienje na kosata sto da nanesam da ne mi e razletana?
    kosata mene mi e talasesta ama cela razletana,a sakam da prestanam da ja peglam.

18. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    што ке се случи ако на црна коса фарбана (иначе ми е светло кафена) да и ставам плава боја 123 ка ? Ја купив ама незнам дали да пробам или да одам на фризер незнам .. Сакам да си ја вратам природната боја накај мед боја некој искуство ?

На Dimaja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Дали некој знае со која фарба можам да го постигнам ова осветлување на врвовите?? Мојата е темна и сакам баш ваква да ја направам:

На Anacid му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Јас го имам користено Џонсон шампонот, ама искрено не сум задоволна. Косата почна многу да ми се мрси и ми фати првут.
    Пред 2-3 години памтам користев Беколино шампон, имаше пријатен мирис а косата ми ја правеше мека и свиленската. Инаку, не знам дали го има уште овој шампон во продажба, не сум го забележала по маркетиве.
    Со Бекутанот, имам лошо искуство освен што ми фати косата првут, почна ужасно да ме иритира скалпот.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.