Здраво! Сакав да ве прашам дали имате искуство со ваков вид на витлери за коса? На Англиски јазик се нарекуваат Bendy Rollers и искрено размислував да купам вакви, меѓутоа не знам дали се навистина ефикасни? Дали сте постигнале одредени резултати со користење на вакви витлери и дали сте задоволни?
Супер начин да ја навиткаш косата без да ја гориш Има уште поголеми резултати доколку ги ставиш на полумокра коса.
Ти благодарам многу! Обожавателка сум на виткана коса, но знам дека со секојдневна употреба на фигаро навистина се оштетува косата и затоа применувам вакви heatless методи со витлери. Едвај чекам да ги пробам
Овие само со спиење со мокра коса или завиткани во нив и директно сушење, малку подолго ќе ја сушиш ако имаш долга коса ама ќе бидат убави, пред да ги завиткаш стави си пена за коса и почни да виткаш.
Ти благодарам многу за советите Доколку ја мијам косата приквечер, тогаш спијам со витлерите на мокра коса, но ако сум ја измила косата преку ден најчесто ја сушам косата навиткана со витлерите. А дали може некоја поквалитетна пена за коса да ми препорачате?
Зависи каква коса имаш, има на Балеа баш се океј, јас ја имам дома една за бујна коса, се зависи од косата. Разгледај во ДМ по рафтовите.
Здраво феминистки Сакам малку да експериментирам па ако може некој поискусен член да ми помогне. Сакам да се фарбам руса, мојата коса е темно кафеава. Каква фарба ми препорачувате. Дали ќе фати
Косата ја осветлував со спрејот на Балеа и сега ми е катастрофа. Со тек на време стана многу портокалова и не знам како да ја спасам. Инаку имав светло кафена коса и идејата ми беше да ја направам омбре. Некој совет?
Девојки доколку некоја од вас корсти пена за коса, ќе сака ли да ми каже како ја става (на мокpа коса после миење или на исушена). Прв пат купувам.
Зависи каков ефект сакаш да постигнеш, ако ја нанесеш на мокра коса и ја исушиш со фен се добива на волумен. Ако ти е на пример виткана косата и ја нанесеш на сува коса се добива оној ,,мокар'' изглед. Исто така имам забележано дека ако ја нанесам на мокра коса и потоа ја исушам и навиткам (мене ми е права) локните подолго ми траат.
Девојки, досега испив две шишенца Мерц дражеи.Ме интересира дали треба да правам пауза малку или може да може да ги користам континуирано? На мене за растање за косата ми е, ама си велам да не ми е навикнат организмот на нив веќе па да нема ефект или нема врска тоа, дека се витамини? Што викате, да земам уште едно шишенце или да правам пауза малце?
@Elence93 Има на балеа шампон, еве овој Ама не знам колку ќе ти помогне при толку интензивно жолтило Ехотон, нешто? ама не знам стварно за тоа, некој друг да ти каже.
Јас после три месеци ги прекинав. Многу ми помогнаа. Др сама ми рече дека после три месеца треба да прекинам. И ги немам повторено земено од тогаш. (година дена и фазла сигурно).
@Someday во три месеци, три шишенца ли испи?Затоа што нели 60 дражеи се, по две на ден, по правило за еден месец треба да се завршат ама јас повеќе време ги пиев затоа што не бев баш редовна, понекогаш заборавав да се напијам. Извини вака што те смарам со прашања.
Не бе па ти уживај. Да, три беа, пошто и мене ми рекоа два пати да ги пијам. Ти за што ги пиеш? Мене ми ги дадоа кога почна косата да ми паѓа. Мој совет ти е исто така да користиш и кна. Од кога почнав неа да ја користам не смеам да се пожалам никако. Затоа не ги земав повторно дражеите. А и скапи се не се некоја ефтина варијанта искрено.