Па така повеке се плеска ... Помалку се плеска ако ја измиеш со вода па прво и ставиш маска , па ја миеш со вода , па потоа со шампон
@Justicija Маската ставај ја само на краевите на косата, не ставај по многу и нема да ти се сплескува. Јас би ти ја препорачала од Лореал тотал репеар 5, јас ја користам и сум ептен задоволна.
Јас користам од кокос маска , добра е но ми се плеска косата иако само на краевите ставам... Можеби заради што ми е слаба и ретка
Пробај од Глис, ако се фарбаш за фарбана, ако ти е оштетена за оштетена или од Лореал. Јас сум ги користела и се сосема океј, проверен квалитет
Тоа една минута е ако ја користиш маската место регенератор. Значи на крај после шампонот откако ќе го исплакнеш ставаш маска ја држиш минута-две и после ја плакнеш косата. А ова јас што го кажувам пред миење се става маската на сува коса и ја држам така 20 минути пола саат, но мене од фарби ми е оштетена косата и вака ми има поголем ефект. А при миење ставам само регенератор. Јас сум многу задоволна од регенераторот на Пантен @Justicija
Девојки, дали може да се најде негде фиксатор за коса, и ако може да ми препорачате некој лак за коса, сакам да и однесам на фризерката, сакам локни да ми издржат цел ден, а имам тенка влакно. Со интеса тоа не бива хехе
Јас купив пред некое време и на второто миење малкуцка првут ми направи ама па после тоа ич немав... После секое миење обавезно калос кератин маска ставам зашто читав дека многу ја сушел косата..
Здраво @Biodevojka , би сакала да те замолам да ми предложиш некој препарат за коса. Моментално ми е сува, оштетена со расцветени врвови.. како да ја спасам во здрава коса. Инаку имам природно виткана коса, мека, тенка, кршлива, долга до половината. По можност некој препарат што го има по аптекиве и поголемите маркети. П.С: Имав порано користено балеа за виткана коса плус маслото од арган одлично се покажале, летово го користев од коприва и воопшто не ми беше погоден за косата ми се уништи буквално. Планирам пак да си ги косристам овие два препарати, но може плус нешто маска, регенератор да ми препорачаш. Ти благодарам
Здраво драга, може да го пробаш шампонот на Алверде од авокадо кој според мене е фантастичен. Како маска земи го путерот на алверде од авокадо. Може да го користиш како третман пред миење (пола саат пред да ја измиеш косата) или како производ за заштита од фенирање или стајлинг откако ќе ја измиеш (мала количина на врвовите). Верувај ми спас е. Има една на Гленова од кокос ноѓто не омекнува како таа маска. Се нанесува по миењето и се одмива. Ја имаше во Веро. Трет предлог е маската на Биокап ја има во Виола аптеките!!! Што и да одбереш од ова се надевам дека ќе бидеш задоволна. Поздрав.
Колку е Алверде шампонот од авокадо? ... Пс.Каде да го најдам најевтино восоков? И каде го има ако знае некоја?
Јас имам коса со многу волумен, но во последно време многу ми се електризира и ми се залепува кај темето. Ми го снема волуменот. Чаре?
^ Да пробаш да смениш шампон и регенератор? Често се случува косата да се презасити од користење на еден ист производ подолго време. Барем кај мене се случувало тоа, па затоа менувам од време на време.
Некое чаре за косата од влагата на воздухот да не ми се прави лом? Излегуваш со совршено испеглана коса, се враќаш како пудлица
Освен тоа да земеш пегла за коса со јонизатор, за жал нема друго решение. Јас се преродив откако зедов фен и пегла за коса со јонизатор, ептен ако се сушам природно косата знае да ми биде разлетана.
Девојки..пред 1 недела ставив шишки на косава , ама многу ми сметаат и почнува да не ми се свиѓа како ми стои. Како може да ги тргнам? Или треба да чекам да ми пораснат. Прв пат ставам шишки и не знам баш како иде за да си ја вратам нормална косата без шишки. Ако може да ми каже некој