jas postojano ja peglam kosataa i ne se pegla ic,kako bushava mi e nonstop,kako mrsna izgleda a ja mijam na dva dena,izgleda isto taka kako neisceslana,ne znam sto da pravam vekje,Help?!
Најверојатно се оштетила и станала безживотна, сува. Остави ја пеглата на неколку месеци, користи шампони, субрини, путери, масла на природна база. Не ја миј со многу топла вода и колку можеш помалку користи фен на умерена температура. Дај и малку да здивне.
Феминки мислење. Дали да ја кратам? Од светлата овде ми се гледа како потемна но имам руса коса. Дали е претерано долга? Сакам да соберам храброст да ја скратам ама..
И јас имав волкава коса, од како ми го исчистија метилот и ми ја скратија до каде што ми беше расцветана и оштетена, супер ми е сега и побрзо ми расте плус многу подобро ми се расчешлува, треба освежување на косата, не е сеедно да кратиш толкава коса но треба правилно да се одржува, за растење ќе ти порасне да не се секираш за тоа...
Ја би ти рекла не затоа што сум очајна за толку долга коса . Според мене доволно ти е мал trim колку да се освежат врвовите.
Јас мислам дека тука нема многу простор за дилеми - ептен се гледа и од фотографијата дека врвовите се оштетени и не би било лошо да скратиш минимум 10 сантиметри. Немам ништо против многу долга коса, ама истата многу поубаво, поздраво и посредено изгледа кога врвовите се одржуваат редовно. Нека остане долга штом така сакаш да ја носиш, но скрати 10-15 сантиметри и веднаш ќе има очигледна разлика во целокупниот изглед. Тебе реално тие 10 сантиметри нема да ти сменат ништо - косата пак ќе си остане долга.
Здраво Мoжда е глупо прашањево..но дали ке ми се малку осветли косата ако ја мијам со виолетов шампон? Или тој се користи само за русокоси?
Zemav sampon za obeluvanje na satiranoto sto ho koristat frizerive,e sea kako se koristi zs pojde drugarka mi go zema,pa ne prasala
Da I ja imav dolga kosa ko tvojata skoro do pred edna godina pa do pola ja skrativ i sega NE mi e mnogu dolga za nekoj den kje idam da ja sisam edvaj cekam
Русокоси или ако имаш светли прамени. Намената на виолетовиот шампон е да го неутрализира жолтилото и прави косата да биде со сиви нијанси. На други бои нема ама баш никаков резутат. Јас имам балајаж и кога ставам таков шампон само светлите прамени добиваат сивкаст тон.