Ги користам и двата ама нема некоја wow видлива промена пред и потоа. Нијансираните делој имет многу слаб (очекував по повеќе употреби барем малку да е поинтензивен ама не е) сивкаст отсјај наместо златен Би сакала мислење.. Кај и да е планирам да ја си ја скратам косата, т.е. да ја израмнам и се мислам за нијансирање само не сум сигурна како.. Спојлер: Моментално Поминати се веќе 3 месеци откако ја нијансирав и не ми се допаѓа, избледена е, а имав и виолетови прамени кои сега веќе не се ни забележуваат. Се мислам помеѓу само што мојава ќе е мнооогу пократка.. или Искрено најмногу ми прави кејф последнава ама ми е страв зошто имам слабо влакно да не ја оштетам многу. Исто така природно ми е темно кафеава, не знам дали ќе изгледа убаво коренот во склоп на фризурата..
Девојки, косата ми е многу мека и виткана и паѓа ептен брзо. Кажете ми за подолго задржување на витканото некој препарат освен лак? Нешто да се става праменот пред да се витка, било што?
Шампонот нема да помогне мислам, регенераторот (спрејот) го користам јас мека ја прави косата добар е. Фенирај прво па после пеглаја, на крај со лак за коса испрскај на врвовите..или јас прскам на дланките и после низ коса поминувам. Највеќе влијае и каква преса имаш..
Здраво девојки. Се мислам да си купам фигаро, па би ви била благодарна доколку ми препорачате конкретно некој модел од кој сте задоволни и кој има добра заштита за да не ја горам дополнително косата, бидејќи веќе ми е оштетена.
Видов дека моментално има акција во ДМ на шампонов, па ме заинтересира. Косата ја осветлив доста со спрејот на Балеа, но се доби жолтеникава боја, па дали ова ќе го намали жолтиот сјај?
Prirodno imam temno kafeava kosa so plavi oci, sto mislite dali kje mi stoi vakvo nesto ili sto mi predlagate? I dali se poxnavaat beli vlakna na vakva boja?
Згуснување на коса можеш да постигнеш само со регенерирање и зацврстување на косата со домашни маски за подхранување, има по нетов доста корисни и ефикасни маски, но нај голема улога за изретчувањето на косата има генетиката и колку е горена со бланшеви/киселини и слично. @Seli20 според описот мислам дека добро би ти одговарала таа промена.
Девојки препорака за некој производ или било што, косата ми е премногу мека и поради тоа тешка е за обликување, веднаш губи волумен и формата која ја имала. Дали спреј некој или шампон или ампули ... Се би ми било од помош.
https://forum.femina.mk/threads/Третман-за-исправување-на-коса-со-кератин.3745/ Еве најдов тема на форумов
Дали на некоја од вас на фризер и имаат вадено метил со онаа машинка за метил незнам како се вика ако знаете за што ви зборувам?
Се фарбав денес и косата од раменици надоле морам да ја исфарбам пак за брзо,бидејќи не го фарбам коренот туку надоле за колку дена од сеа може?
Каде да најдам држач за фен и пегла? Значи да го закачам на ѕид до огледало и тука да ми висат фенот и пеглата...
се исфарбав со еволушн и ми фати сива боја баш како што сакам,ама после две миења на косата ми остана уште 20% од бојата.Сега пак ќе се префарбам што да користам да ми трае сивата боја да не стане бела?