Може ли некој да ми дадете совет дали да си направам плави прамени или не? Затоа шо една моја другарка отиде на фризер и си напрај плави прамени ама по 5-6 дена почна да и паѓа косата на тие делови кај шо беше исшатирана
Па тоа зависи колку долго и стоела бојата на коса. Не би требало да има никакви проблеми,напрај си прамени и немај гајле
Herbal Essences мислам дека нема ниту во Скопје ниту било каде тука во земјава. Порано чинам имаше, сега одамна немам сретнато вакви шампони никаде, а баш ми беа по мерак.
^ Променето им е пакувањето. Ги има, ама не сегаде. Ги имам видено во поголемите и поснабдени маркети.
А јас сум ги барала по поголемиве маркети, Рамстор, Веро, и не сум ги видела.Ги користев порано и супер ми беа, ама одамна мислам дека ги нема кај нас.Си ги носев од Грција, таму уште ги има, ама некако не е тоа тоа, изгледа дека ја смениле формулата, заедно со пакувањето
Што да ставам на косата за да немам стрчки откако ја испеглам? Знам дека е невозможно да биде ептен мазна и без стрчки ама мојата оти е тенка и целата изгледа ваква, како на втората слика. Спојлер http://oceanup.com/legacy/2009/02/23/miley-cyrus-new-teeth.JPG Имам ставано капки, тие зелените од Авон, ама немаше многу фајде. Понекогаш ставам малку помада на рацете, ја размачкувам и поминувам низ косата. Колку толку има ефект ама не за долго. А особено ми е страшна кога е испеглана на влажно време.
Мислам дека што и да правиш и да ја замазнуваш косата, решение нема. Косата се оштетува од пеглањето, се кини, и нормално е да имаш такви стрчки.
^^Серум за коса? не сум пробала ама прашај дали ке ти заврши работа. а и нз каква ти е косата мозеви треба да ги скратиш врвовите ... :/
Не се работи за оштетени врвови, ја кратам и одржувам редовно. Не ја ни пеглам, можеби еднаш во 2 месеца за некоја поспецијална прилика. Таква ми е косата. Имам тенко влакно, нема тежина, и наместо да седи надоле влакното ми стрчи. Баш планирав да пробам и восок, некој поквалитетен. А восокот само на врвоите ли се става или може низ целата коса да поминам?
Не восок туку СЕРУМ за коса (да мислам дека е само за врв.) а штом се работи за слабо влакно тогаш треба да ја зајакнеш косата и не смееш да користиш ништо што дополнително ке и претставува тежина. смени шампон (да да и јас не верував колку еден шампон може да направи разлика)(воглавно лесни шампони со ознака Light на нив или без силикон)а јас ке ти препорачам GarnierFructis - Strenght&Shine , мојата коса беше нешто слично така ке дојде до одредена должина и повеке не расте и станува сува&тенка од врвовите па нагоре по влакното-катастрофа А да и бадемово масло ке ти помогне. А восок на тенка коса не ти препорачувам воопшто.
Markusa, јас можам да речам дека го имам истиов проблем и наместо со восок, ставам малку пена за коса на рацете, ја протривам делумно и нанесувам по целата должина на косата - без корените, нормално. Не се прават локни и брановидни прекршувања, ами косата останува права подолго време, не штрчи и издржува временски неповолности. Немам купено восок, или заборавам или предност им давам на други препарати, па затоа пената ми е алтернативно решение кое патем одлично се покажува засега.
еве го црвениот црниот не можев да го најдам http://www.nowekosmetyki.pl/images/prod ... 97_big.jpg пази имаш wax и гел-wax ти ќе го земеш гел - wax овој ти ја прави посјајна косата јас сепак ќе кажам восокот ти е решение тие што имаат тенка коса цел живот неможат да ја сменат такво им е влакното од секогаш ,знам по мајка ми а пената за коса истотака е штетна таа влакнотот го прави уште потенко и кршливо пробај со црниот восок или црвениот од тафт не е баш восок повеќе е како крема тоа е голема предност од другите восоци што ја мрсат косата барем восокот нема некое негативно штетно влијание на косата и не мрдаат тие боцки влакна јас како што ги викам мислам дека не е скапа околу 170 денари и се става многу малце ептен малце за да не ти се измрси многу брзо, ќе ја нанесеш таму кај што имаш проблем значи кај што штрчи а и јас имав едно време такви па со восокот ги средив ама после почнав да ставам повеќе препарати на косата и сеа ми ги нема тие остри влакна омекнаа а се чудам од кој препарат зошто користам многу за косата види за овој шапмон од фруктус што ти збори Miss.M5 и малце со восокот и ќе ја оправиме работата не е тешко само треба да се најде вистинското за твојата коса
Markusa, јас имам една голема ваква и друга помала дрвена со природни влакна или какви и да се. Нема разлика или барем јас не ја забележувам. Би требало да имаш фен со таков додаток со потесно грло за успешно да ја исфенираш косата. За полесно да се исфенираш и да не ти се заплеткува косата низ четката, исчешлај ја, па потоа почни да фенираш. Земај прамен по прамен - колку потенко снопче коса толку подобро и држи го фенот за самото грло, т.е. усмери го надоле по вертикала. Немој да ја вртиш четката, за почеток подобро влечи ја по праменот и ако по првото фенирање не е доволно исправен, помини пак. Кога ќе го усовршиш ова, почни да ја вртиш четката - далеку полесно ќе ти биде. П.С. За долга коса, препорачливо е да се користат оние широките четки, а за шишки или пократко шишани - оние потенките. Ако не ви одговара да се фенирате, па и да фенирате некој друг со оние поголемите, слободно земете си потенка четка. Ете, јас имам прилично долга коса, а секогаш се фенирам со потенка зашто некако повеќе ми лежи на раката и не ми е толку тешка. И за да ти оди полесно фенирањето - фати го со шнола или стегач делот кој не е исфениран. Така нема да ти летаат непожелни влакна во веќе земениот прамен.
Нормално,се зависи од тоа колку ја држиш пеглата на одредено место,и некогаш ако подолго ја држиш повеќе мириса,а некогаш помалку,па некогаш и не ни мириса..Како што кажав,зависи од тоа колку долго ја држиш пеглата на одредено место Незнам како друго да ти објаснам
луѓе ми треба совет одма.. Имам темна кафена коса и сакав да си напраам ОМБРИ и стаив еднаш фарба светла нијанса али не ми фати и после една недела повторно ја повторив и сеа косата ми е како метла ... катастрофа.. се ежам коа ја пипкам.. здрвена е и сува... Што да напраам за да се врати стариот сјај... или ќе мора да се шишам...