Дали некоја има искуство со фенирањето на коса ако барем 2-3 пати месечно ја фенирам ќе се оштети многу?? Несакам пегла да користам бидејќи мислам дека е поштетно со пегла
Фен е секако подобра опција од пеглата во тој поглед. За само 2-3 пати месечно не би требало да ти се оштети, но сепак зависи од влакното.
Не/оштетувањето на косата зависи од квалитетот и негата на влакното. Ако е негувана косата, со ретко фенирање (2,3 пати месечно) не би требало да се оштети.
Колку % има хидрогенот на Гарниер фарбите? Мајка ми има 6ка за руса коса.Ставив на косава за да ми осветли демек, и лимонов сок ставив и седев на Сонце и мноогу малце има ефект. Да шибнам нареден пат 2 шишенца? Сега два грста ставив што би се рекло
Девојки каде во Скопје има долги убави репови за коса? За неколку пати ми треба, не мора да е којзнае колку квалитетна и скапа. Има по пазарите по 600 ден, што мислите за тие?
Здраво Ми се чини дека некаде имаше тема или дискусија за тоа како од црна косата да ја осветлам. Да ме пренасочите? ( имам црна к'на сакам да ја правам кафена - темно чоколадо)
Д капки, некаде имам читано и пантенол, дробени таблетки пивски квасец, но овие не ги даваа на делење, па купив само Д капки и ампули.
Дали имате искуство со витамин Ц и шампон? Или знаете некое средство за отстранување на црна боја? Некаде имаше мислења. Не знам каде беа. Не се снајдов.
Мајка ми со витамин Ц ја отстрани црната фарба и тоа со едно или две миења, во секој случај најуспешно е и не се оштетува косата за разлика од осветлување со пробување на разни фарби.
Дали ќе сакаш да ја прашаш за целосна постапка и кои продукти се потребни. И количински се разбира. Ах ми го разубави денот. Ми даде надеж
Неколку истолчени таблетки Ц витамин во шампонот ставаш да се растопи убаво. Мајка ми беше црна, од две миења доби светло медова боја, за многу бргу и падна бојата. Се надевам ќе ти помогне и тебе, па ќе кажеш резултати .
Јас имам црна коса ама сакам надолу да ми се прелева во сива. Да пробам со Ц витамин или да не се глупирам.. Нез со бланш што ќе направам.. сигурно пепел
Вака, сакам да прашам од каде сте го купиле спиралниот стегач за коса ама од тој кој сте задоволни? И дали навистина не се познава прекршување на косата со тие стегачи? Дали има значење од каков материјал е? Ми треба првенствено за тоа, да го заменам од обичните стегачи. А не испеглај се, стави стегач и после бран на сред коса
@MonikaM113 Девојки јас имам такви од Алиекспрес. Како гумени/мека пластика се. И точно, не ми ја прекршуваат косата, а баш убаво стегаат Само се малку тврди и за спиење неудобни