ПОМОШ ИТНО Е!!! Синоќа за излегување една другарка ми ја правеше косата со трио,тоа што е косата да дојде некако цикцак виткана не знам ни како се вика..Синоќа ми беше топ косата,но сега кога се избањав,ми мириса на изгорено,нема сјај,како метла е.. не знам како се случи,стварно..кажете што да правам очајна сум
ПОМОШ ИТНО Е!!! Eпа си ја прегорела, кој знае колку си претерала со држење на топлината на косата. Сега изгореното ќе треба колку што можеш повеќе да го отстраниш и да почнеш од ново со твојата коса. Земи си капки или пробај со природни маски и во други постови го имам објавувано ова за ставање на јајце по можност домашно да стои на косата 10 минути и потоа да се одмие, па со шампон.
ПОМОШ ИТНО Е!!! ја прашав другарката што ми ја правеше фризурата,вика дека секогаш после првото капење мирисала така..дали третманите ќе помогнат да се врати косата како што беше,или ќе треба да чекам да порасне,пошо до корен ме праеше..
Мислам дека нема да ти се фати...и мојата коса е темно кафена накај црна па пред неколку год бев пробала колор шампон во руса боја и не ми фати воопшто...потоа му ставив црвен вино нијанса така потемна и ми фати и тоа многу ама после мноогу тешко ми се извади и после неколку месеци пак косата на сонце ми имаше црвен одблесок и од тогаш си реков колор шампон никогаш повеќе.Ако решам да менам боја некогаш во иднина подобро ќе се фарбам. Со вакво ли ти ја правела косата како на сликата тоа се вика ретро преса и косата доаѓа нешто како брановидна...не се секирај ич јас викендов имав ваква фризура...мојата коса не мирисаше ама тебе тоа ти се случило можеби бидејќи другарка ти ти ја држела повеќе време косата притисната но не се секирај после таква фризура после првото миење косата секогаш делува истоштено без сјај.....кога следниот пат ќе си ја миеш косата користи некој шампон повеќе што ја мазни косата не користи бреза,камилица,комприва бидејќи тие уште толку ја сушат може на пр да се миеш со глис елсев и др после стави си маска да ти отстои 10тина мин и ќе видиш како косата ќе почне да ти се враќа во нормала...нема потреба да ја сечеш не ти е изгорена само ти е истоштена од јака топлина од лак за коса и сл ќе биде се во ред не се секирај
Ај овде да прашам, шо е тоа на вести што кажале за пена за коса и други средства со отрови што предизвикувале алергии, ги запреле на граница ? Која марка била, слушаше некој вести денес? Којзнае што ставам на главата
Пробај со регенератор или маска за коса. Нанеси ја маската и остави ја нека делува повеќе време околу 15тина минути во пешкир. Исто можеш да прашаш по добро снабдените фризерници дали имаат ампула за изгорена коса околу 50 денари е една и е доволна за многу долга коса.
Овие не ги користам па ми олесна ама којзнае дали се само тие Којзнае што се не ни продаваат откако разбрав мислам дека се ме чеша
100 степени Оптимални се некои 70-80 степени за да ти ја испегла косата и ти потрае пеглана ама дека е добро па и најдобро не е. Со висока темперт. се гори косата
Зашто некаде викаат дека не е убаво да се чепла мокра косата,а некаде убаво е ама и на фризер мокра ја чешлаат.......................................................................................
Zdravo devojki dali moze mala pomos,dali znaete evolution blans sifrata mu e OOOSSS i dali e vo prav ili tuba ? fala odnapred
Дали во фризерниците може да ми ја виткаат косата ама ситно како минивал што е?Јас појдов еднаш со таа намера фризеркава си ми ја виткаше со фигаро и ете ти минивал .. Вака да ми биде
На бланширана коса (бидејќи така кажа во другата тема) во никој случај. Ќе ти падне косата. Никој не би се нафатил на фарбана, а не пак на бланширана... Ќе си почекаш да порасне доволно
Да да ама мислев на обично виткање не минивал,значи една ден сакам така да ја имам ама овде сите со фигаро работат де а така со фигаро не иде
Си има тенко фигаро наменето за такво виткање. Прашањето е колку фризерниците поседуваат толку тенко. Сите почнаа да ја виткаат во крупни локни и од ова не им е потребно бидејќи никој не бара таква (или многу ретко) фризура и не инвестираат во такво нешто.
Ја би ти препорачала на 200 И4 не се гори, а за расцветување понатака да не збориме... Се шегувам. Мислам дека е најдобро косата да не си ја пеглаш, секако природно си е природно. А ако некој те сака со рамна испеглана коса, тој ќе те сака и со таква природна. За разлика пробај да се осеќаш убаво, прекрасно онака као те дарил Бог, не ти препорачуем мн пеглање. Фрли ја пеглата оти ем си ја гориш косата, ем после неколку години ќе ни плачеш во темата за опаѓање на косата. Само кажувам, не ти мислам лошо. БацуФки!