1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    маска, регенератор.. па и скрати ја малце, освежи ги врвовите.

2. SuchaLady

SuchaLady Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    16
    ПОМОШ ИТНО Е!!!

Синоќа за излегување една другарка ми ја правеше косата со трио,тоа што е косата да дојде некако цикцак виткана не знам ни како се вика..Синоќа ми беше топ косата,но сега кога се избањав,ми мириса на изгорено,нема сјај,како метла е.. не знам како се случи,стварно..кажете што да правам очајна сум

3. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    ПОМОШ ИТНО Е!!!

Eпа си ја прегорела, кој знае колку си претерала со држење на топлината на косата. Сега изгореното ќе треба колку што можеш повеќе да го отстраниш и да почнеш од ново со твојата коса. Земи си капки или пробај со природни маски и во други постови го имам објавувано ова за ставање на јајце по можност домашно да стои на косата 10 минути и потоа да се одмие, па со шампон.

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Е ништо де не се случило, само што другарка ти ти ја изгорела косата.

5. SuchaLady

SuchaLady Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    16
    ПОМОШ ИТНО Е!!!

ја прашав другарката што ми ја правеше фризурата,вика дека секогаш после првото капење мирисала така..дали третманите ќе помогнат да се врати косата како што беше,или ќе треба да чекам да порасне,пошо до корен ме праеше..

6. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Би ми се фатил колор шампон руса боја, природна нијанса, на темно кафеава коса накај црна? [​IMG]

7. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Мислам дека нема да ти се фати...и мојата коса е темно кафена накај црна па пред неколку год бев пробала колор шампон во руса боја и не ми фати воопшто...потоа му ставив црвен вино нијанса така потемна и ми фати и тоа многу ама после мноогу тешко ми се извади и после неколку месеци пак косата на сонце ми имаше црвен одблесок и од тогаш си реков колор шампон никогаш повеќе.Ако решам да менам боја некогаш во иднина подобро ќе се фарбам.
    Со вакво ли ти ја правела косата како на сликата [​IMG] тоа се вика ретро преса и косата доаѓа нешто како брановидна...не се секирај ич јас викендов имав ваква фризура...мојата коса не мирисаше ама тебе тоа ти се случило можеби бидејќи другарка ти ти ја држела повеќе време косата притисната но не се секирај после таква фризура после првото миење косата секогаш делува истоштено без сјај.....кога следниот пат ќе си ја миеш косата користи некој шампон повеќе што ја мазни косата не користи бреза,камилица,комприва бидејќи тие уште толку ја сушат може на пр да се миеш со глис елсев и др после стави си маска да ти отстои 10тина мин и ќе видиш како косата ќе почне да ти се враќа во нормала...нема потреба да ја сечеш не ти е изгорена само ти е истоштена од јака топлина од лак за коса и сл ќе биде се во ред не се секирај ;)

8. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Ај овде да прашам, шо е тоа на вести што кажале за пена за коса и други средства со отрови што предизвикувале алергии, ги запреле на граница :x ? Која марка била, слушаше некој вести денес? :^) Којзнае што ставам на главата :x

9. LogicalNonsense

LogicalNonsense Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Пробај со регенератор или маска за коса. Нанеси ја маската и остави ја нека делува повеќе време околу 15тина минути во пешкир. Исто можеш да прашаш по добро снабдените фризерници дали имаат ампула за изгорена коса околу 50 денари е една и е доволна за многу долга коса.

10. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    Повели линк ваљда за истото мислиме
    http://mkd-news.com/shto-li-stavate-na- ... i-wash-go/

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Овие не ги користам па ми олесна ама којзнае дали се само тие :| Којзнае што се не ни продаваат откако разбрав мислам дека се ме чеша :swear:

12. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    На колку степени е најдобро да се пегла косата ? :wasntme:

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

100 степени :wasntme: Оптимални се некои 70-80 степени за да ти ја испегла косата и ти потрае пеглана ама дека е добро па и најдобро не е. Со висока темперт. се гори косата

14. Danai4

Danai4 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Зашто некаде викаат дека не е убаво да се чепла мокра косата,а некаде убаво е :?:
    ама и на фризер мокра ја чешлаат.......................................................................................

15. Donnicka

Donnicka Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki dali moze mala pomos,dali znaete evolution blans sifrata mu e OOOSSS i dali e vo prav ili tuba ? fala odnapred

16. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Дали во фризерниците може да ми ја виткаат косата ама ситно како минивал што е?Јас појдов еднаш со таа намера фризеркава си ми ја виткаше со фигаро и ете ти минивал ..|( Вака да ми биде

Прикачени фајлови:

• curly-hair-4.jpg
      curly-hair-4.jpg
      Големина на фајлот:
      347,9 KB
      Прегледи:
      189
  17. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    На бланширана коса (бидејќи така кажа во другата тема) во никој случај. Ќе ти падне косата. Никој не би се нафатил на фарбана, а не пак на бланширана... Ќе си почекаш да порасне доволно :)

18. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Да да ама мислев на обично виткање не минивал,значи една ден сакам така да ја имам ама овде сите со фигаро работат де а така со фигаро не иде :|

19. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Си има тенко фигаро наменето за такво виткање. Прашањето е колку фризерниците поседуваат толку тенко. Сите почнаа да ја виткаат во крупни локни и од ова не им е потребно бидејќи никој не бара таква (или многу ретко) фризура и не инвестираат во такво нешто.

20. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Ја би ти препорачала на 200 :D И4 не се гори, а за расцветување понатака да не збориме... :D
    Се шегувам. Мислам дека е најдобро косата да не си ја пеглаш, секако природно си е природно. :) А ако некој те сака со рамна испеглана коса, тој ќе те сака и со таква природна. За разлика пробај да се осеќаш убаво, прекрасно онака као те дарил Бог, не ти препорачуем мн пеглање. Фрли ја пеглата оти ем си ја гориш косата, ем после неколку години ќе ни плачеш во темата за опаѓање на косата. Само кажувам, не ти мислам лошо. БацуФки!