Општи прашања за коса

Discussion in 'Коса' started by butterfly33, Aug 30, 2012.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Јас од маските на Гарниер воопшто не сум задоволна. Пробај со масла, ќе нанесеш пред туширање, половина час. Мене најдобро ми е чичковото. Исто, путерот од авокадо од Алверде е многу добар.
    Ама од мое искуство, со маслата најмногу успеав да ја скротам косата, сега немам ни потреба да ја пеглам.

crazylady and Kimberly11 like this.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ne sum stavila maslo so meseci,ke si kupam utre kokosovo

3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

И тоа мене не ми се допадна. Никако не ми помогна, исто и рицинусовото.
    Пробај со повеќе, да видиш кое ќе има најголем ефект.

Kimberly11 likes this.
  4. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Каде може да се најде оваа маска во Скопје и дали знаете која е цената отприлика? Некоја ако ја има користено нека сподели искуство ве молам:inlove: И дали е подобро маскава, или спрејчето од истава серија?

Attached Files:

5. WarriorPrincess

WarriorPrincess Активен член

Што препорачувате од ДМ за бујна, кадрава и сува коса ^_^

Бујна ми е многу, локните веќе ги немам бидејки предолго време ја пеглав па сега пробувам секакви маски и регенератори за обликување на локните. Сува ми е, наелектризирана ;)
    Ви благодарам однапред

raww likes this.
  6. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Здраво дали може да ми препорачате од ДМ шампон за волумен имам тенка и залепена коса, и некој регенератор или маска за суви и оштетенИ врвови? ❤

7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Кај можам да најдам чешел (можеби си има друго име, не беше баш класичен чешел..), мало едно ко за тапирање и скротување на бебешките влакна? Прв пат го видов чудово. Ако знаете, би ми било ептен од помош.. :whew:

8. Arja

Arja Популарен член

Дали некогаш имате користено спреј за заштита од сончеви зраци? Лани додека бев во Германија си имав земено, ама сега никако не ми текнува на фирмата. Разгледував во ДМ кај нас, ама не успеав да најдам нешто слично, па можеби вие би имале некој предлог?

9. Angy.S

Angy.S Истакнат член

Има во дм од Балеа

Arja likes this.
  10. raww

raww Популарен член

Јас го имав тој проблем и го решив на овој начин. Прво прекини да ја пеглаш и почни да си ја сакаш кадравата коса:D користев шампон од нивеа дајмон голд, и косата миј ја два пати неделно, на нашата коса не и годи миење на два дена. Маска користам од гарниер, од кога ке ја измијам ја ставам во памучна крпа ми стои неколку минути и потоа и ставам едно масло од дм го зедов со бадеми, потоа ја четкам ама со четка за фенирање некако подобро гледам ми функционира него чешел хаха и потоа повторно и ставам од тоа маслото и ја оставам да се суши сама, никако со фен и да не заборавам додека ја чешлам ја стискам постојан со рацете за да направам локни. Сега зедов и пена па ќе видам како ќе биде и со пена.

WarriorPrincess likes this.
  11. Luminary

Luminary Форумски идол

Женски посоветувајте ме какво фигаро да купам? Или бренд од кој сте задоволни, на што да внимавам, да не ја оштетува многу косата и слично.
    Благодарам! :)

12. wannabe777

wannabe777 Активен член

13. anggell

anggell Форумски идол

Девојки какви фризури носите, тие што имате брановидно виткана коса. Не мислам на ситни локни. Отсекогаш степенесто ја шишам косата но претходната фризерка поубаво ме правеше, некако локните ми доаѓаа до израз, сега сум како триаголник во косата, ни локни ни ништо имам.
    Ќе може ли некоја слика приближно на вашата, да знам што да барам оваа последно ептен ме унакажа :doh:

14. Celltica

Celltica Популарен член

Девојки, ве молам дајте ми некој совет за тенко влакно на косата, и самата коса не ми е многу густа, па и влакното ми е тенко, веќе не знам што да и правам. Од толку што ми е тенко влакното, со тек на време почнува да се истенчува на врвовите и ми се оштетува. Воопшто не ми држи форма косата, како исцепкана ми е на врвовите. Меѓу коренот и врвот има драстична разлика во густината.

Редовно ја кратам и дури и фен веќе не употребувам, уште помалку пегла или фигаро, го користам периодов дури работиме од дома за да ја држам најприродно што можам. Дури и собрана кога ми е, многу лабаво ја собирам со некоја шноличка, за да не ја тегнам. Исто, никогаш не сум ја фарбала досега. Ми ги препорачаа витамите за коса на Natural Wealth, едно пакување испив, но не гледам некое подобрување, можеби треба да се пијат подолго? Отсекогаш сум имала тенка коса, ама последната година косата ми е во многу лоша состојба.

Ви благодарам уште од сега за секој совет.

Justicija likes this.
  15. didisi

didisi Популарен член

Стресот и исхраната влијаат многу, пробај протеинска исхрана.. Витамините продолжи да ги пиеш не мора тие можеш б комплекс биотин... Или било кои други за кожа коса и нокти

hermosa and Celltica like this.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Ако можеш пробај го шампонот. Се става малку, бидејќи сам по себе е со погуста структура и ќе ти трае повеќе време - прави доволно пена (секако над три месеци, малово од 250 ml). Ако можеш распрашај се по фризерскиве салони доколку некој/а го користи, бидејќи го зедов преку фризерка. Реално доаѓа поскапо, но ќе ти заврши работа. Дава многу убав сјај и волумен. Само внимавај да НЕ го користиш пречесто (буквално на секое миење) и претераш, а во меѓувреме ќе си тераш со друг шампон.

http://www.framesi.it/en/productl-morphosis-volumizing

Има и други од линијава, но не сум пробала друг освен овој. :hai:

Celltica likes this.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Мислење за производите за нега на коса на Keune?

18. Ева33

Ева33 Популарен член

Мене лично, од фарбите за коса ми се сушеше косата.

Два пати ставив различна фарба од Keune, ист беше резултатот.

19. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Да , фарбите малку и мене ми ја сушат косата , ама па според трајноста ми се најпогодени. Туку мене ме интересира за маските , шамнпоните :)

mssuniquee, buba4e89 and Fallen.Angel like this.
  20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Производите се океј. На фризер кога имам одено имаат ми ставено маска на keune. Ама сепак не знам да ти кажам дали се добри бидејќи секогаш кога си одиш од салон косата е совршена, а кога ќе се измиеш дома е друга прича.

Svetoslava and koritsaki like this.