Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи прашања за коса

Дискусија во 'Коса' започната од butterfly33, 30 август 2012.

1. verce1994

verce1994 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    што функција има кератинското масло за коса

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Imangela

Imangela Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Zdravo sakam da prasam kako kosata da mi e ubavo ispeglana bidejki koga ke ja isoeglam e ubava no potoakoga ke izlezam nadvor povtonu mi se nabusuva i ne mi e prava?

На Mrs.Precious му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    160
    Јас имам користено маска од kenue и искрено ништо посебно...јас имам бланширана коса мене не ми помогна.Оваа ја користев

Прикачени фајлови:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.380
    Допаѓања:
    20.666
    И мене ми се случува буквално истото. И не знам баш од што е ама мислам дека е до пеглата, јас немам многу јака пегла не знам ти каква имаш ама лани кога го славев роденденот отидов на фризер и ми ја испеглаа таму, и после косата скоро 2 дена ми беше права ама фризерката имаше многу добра и јака пегла па ваљда мислам дека е до пеглите. Инаку мене ова многу ме нервира, пред да излезам ќе ја испеглам убаво ама кога ќе се вратам ми е многу навиткана и не можам ни да ја расчешлам.

5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.127
    Допаѓања:
    12.785
    @Imangela ќе ја исфенираш убаво, ќе ја делиш на помали делови и така ќе ја пеглаш.

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.715
    Допаѓања:
    16.324
    Има влијание и јачината на пеглата, но мислам дека користат и некој спрејчиња за косата да остане права.

На Mrs.Precious му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Не е до пеглата, на фризер пример ти ја мие и става нешто и после те подзасушува и те пегла. Друго е кога те пегла некој и од под кој агол, а друго е кога ти се фаќаш сама.
    Јас сум се пеглала во зимо сама и исто ко на фризер да сум била, а во лето па тоа е ко кловн да те пеглал. Најчесто и топлината плус игра улога.
    На другарка ми на пример а и мене некогаш кога ќе се исплегламе и надвор врне косата ни се виткаше стануваше никаква.
    Така да избегнувај во лето фен или пегла.

На Mrs.Precious и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. Imangela

Imangela Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    A kakvi se tia sprejovi inace peglata mi e dobra

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    10.903
    Од каде можам да купам, или подобро да нарачам професионални ножици за шишање, сакам да пробам дома сама да си ја кратам косата па сакам некои поубави ама да не се изгор скапи :$

10. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    @koritsaki Јас овие ги имам користено. Од маските имам уште внатре. Јас бев презадоволна но тогаш косата ми беше нефарбана и после шампониве и маскиве беше како свила:inlove: Ги купував во Косово по 5-6 евра шише. Овде се баш скапи.:|

Ти ги препорачувам кератинските. Пробај ги. Едвај чекам да идам пак да си се обезбедам за до година со нив.

5F09C7A2-54CE-4379-9CDA-E69991C31024.jpeg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Девојки што мислите за ставање лимон на косата за побрзо опаѓање на бојата? Јас сум црна и почнав да ја растам да си ја вратам природната боја, не сакам да се фарбам и една пријателка (фризерка) ми кажа да ставам лимон помагало побрзо да падне бојата, но не сакам да експриментирам, имам убава, здрава коса и се плашам лимонот да не ми ја оштети. Имате ли искуство со ова?

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    36.470
    Нема да ти ја оштети. Исто како што оцетот не ја оштетува.

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    А дали знаете како поточно се користи? Се остава да стои, пред шампон, после шампон.. ?

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    36.470
    Се остава да стои. Ама кратко. Некоја минута. Пред шампонирање. А може и да се помеша со оцет.

15. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.336
    Допаѓања:
    5.868
    Јас не би ставала лимон и оцет на коса, мислам дека ќе ми је пресушат косата. Има деколорант за отстранување на боја, прочитај што содржи и на кој начин функционира па види дали ќе ти одговара.

16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Што ѝ правите /ставате на коса после миење за да не ви е разлетана и ко грмушка?:D
    При спиење ми спласнува малце и поубава е, ама просто не ја трпам колку е густа и разлетана непосредно после миење ако треба да одам негде. Со чешлање бетер е.

17. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.534
    Обично со маска после шампонирање кај мене се средува проблемот, ама кога користам четка ставам и капки од Авон или восок како заштита, ама и не е толку разлетан акосата после нив.
    Инаку, шишањето е клучно и пред се. Кога ни се тера, ни се води, знам дека треба да отидам на фризер, на 3 месеци.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Јас го користам регенераторот на ореа и премногу ми е мазна косата откако ќе ја измиам најубв ми беше тој до шеа путер и нешто како бадем имаше на сликата пробај со ова сигурно ќети помогне а и не мн скап го има во сите добро снабдени маркети

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.613
    Допаѓања:
    106.557

Лимонот ќе ти ја пресуши косата, од искуство ти кажувам.

На Kimberly11, buba4e89 и Darlingzz им се допаѓа ова.
  20. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    А за деколорантите што мислите? Имам слушнато за некој што го имало во космо (не ми текнува на името) но мислам дека после некое време лом се правела косата, не сум баш сигурна дали добро сум разбрала, ако има некој искуство нека пише.
    П.С јас еднаш од црна станав плава, може да претпоставите што ми се случи со косата, затоа се плашам сега било што да направам бидејки со години ја оправав, сега пак сум црна неколку години и сакам да дојдам до мојата природна.