Zdravo sakam da prasam kako kosata da mi e ubavo ispeglana bidejki koga ke ja isoeglam e ubava no potoakoga ke izlezam nadvor povtonu mi se nabusuva i ne mi e prava?
Јас имам користено маска од kenue и искрено ништо посебно...јас имам бланширана коса мене не ми помогна.Оваа ја користев
И мене ми се случува буквално истото. И не знам баш од што е ама мислам дека е до пеглата, јас немам многу јака пегла не знам ти каква имаш ама лани кога го славев роденденот отидов на фризер и ми ја испеглаа таму, и после косата скоро 2 дена ми беше права ама фризерката имаше многу добра и јака пегла па ваљда мислам дека е до пеглите. Инаку мене ова многу ме нервира, пред да излезам ќе ја испеглам убаво ама кога ќе се вратам ми е многу навиткана и не можам ни да ја расчешлам.
Има влијание и јачината на пеглата, но мислам дека користат и некој спрејчиња за косата да остане права.
Не е до пеглата, на фризер пример ти ја мие и става нешто и после те подзасушува и те пегла. Друго е кога те пегла некој и од под кој агол, а друго е кога ти се фаќаш сама. Јас сум се пеглала во зимо сама и исто ко на фризер да сум била, а во лето па тоа е ко кловн да те пеглал. Најчесто и топлината плус игра улога. На другарка ми на пример а и мене некогаш кога ќе се исплегламе и надвор врне косата ни се виткаше стануваше никаква. Така да избегнувај во лето фен или пегла.
Од каде можам да купам, или подобро да нарачам професионални ножици за шишање, сакам да пробам дома сама да си ја кратам косата па сакам некои поубави ама да не се изгор скапи
@koritsaki Јас овие ги имам користено. Од маските имам уште внатре. Јас бев презадоволна но тогаш косата ми беше нефарбана и после шампониве и маскиве беше како свила Ги купував во Косово по 5-6 евра шише. Овде се баш скапи. Ти ги препорачувам кератинските. Пробај ги. Едвај чекам да идам пак да си се обезбедам за до година со нив.
Девојки што мислите за ставање лимон на косата за побрзо опаѓање на бојата? Јас сум црна и почнав да ја растам да си ја вратам природната боја, не сакам да се фарбам и една пријателка (фризерка) ми кажа да ставам лимон помагало побрзо да падне бојата, но не сакам да експриментирам, имам убава, здрава коса и се плашам лимонот да не ми ја оштети. Имате ли искуство со ова?
Јас не би ставала лимон и оцет на коса, мислам дека ќе ми је пресушат косата. Има деколорант за отстранување на боја, прочитај што содржи и на кој начин функционира па види дали ќе ти одговара.
Што ѝ правите /ставате на коса после миење за да не ви е разлетана и ко грмушка? При спиење ми спласнува малце и поубава е, ама просто не ја трпам колку е густа и разлетана непосредно после миење ако треба да одам негде. Со чешлање бетер е.
Обично со маска после шампонирање кај мене се средува проблемот, ама кога користам четка ставам и капки од Авон или восок како заштита, ама и не е толку разлетан акосата после нив. Инаку, шишањето е клучно и пред се. Кога ни се тера, ни се води, знам дека треба да отидам на фризер, на 3 месеци.
Јас го користам регенераторот на ореа и премногу ми е мазна косата откако ќе ја измиам најубв ми беше тој до шеа путер и нешто како бадем имаше на сликата пробај со ова сигурно ќети помогне а и не мн скап го има во сите добро снабдени маркети
А за деколорантите што мислите? Имам слушнато за некој што го имало во космо (не ми текнува на името) но мислам дека после некое време лом се правела косата, не сум баш сигурна дали добро сум разбрала, ако има некој искуство нека пише. П.С јас еднаш од црна станав плава, може да претпоставите што ми се случи со косата, затоа се плашам сега било што да направам бидејки со години ја оправав, сега пак сум црна неколку години и сакам да дојдам до мојата природна.