Здраво За да вадам карти од wizzAir како одат постапките? Не сум вадела карта никогаш па ако може некој детално да ме упати. Поз
Литар вода, маичка, хеланки или шорц, мала крпа за да бришеш пот од лице, ако се тушираш таму земаш сѐ што ти е потребно за после туширање. И чисти и удобни патики се разбира.
И култура, да не досаѓаш на други вежбачи, ако ти е нешто нејасно да прашаш тренер, а не тој шо вежба до тебе, да поштоваш кога некој држи справа, трака, тегови и остали ствари кои пола народ не ги прави во теретана. @resenka
Закон муабет, ме изнасмеа Но во право си. Најмногу иритира додека си вежбаш некој да те замара @resenska Стегач за коса да не си заборавиш.
Треба да се пријавам за здравствено осигурување, како невработена. Каде се прави тоа, каде се наоѓа поточно и кои документи се потребни?
@Elence93 јас сега брзо се пријавував,мажена сум и сум преку фирмата на мажот ми,на работа кај него се носи венчаница,лична карта и здравствена книшка,после тоа фирмата ги носи во социјалното..а доколку е не вработен или не си мажена мислам се оди прво во биро да се пријавиш како не вработена,па после тоа во социјално со извод,книшка,лична карта..
Aко добро разбрав, морам прво да се пријавам во агенција за вработување, па потоа да одам во социјално?
Прво направи си профил на wizzair официјалната страна. Второ одбери датум и дестинација и понатака апликацијата сама ке те води. Има посебна тема за Визер на форумов, посети ја имаш доста корисни информации
Што се случува со Комерцијална банка? Од околу 16 часот денеска им е блокиран системот на целата банка. Освен што на шалтер не може да се заврши работа, не им функционираат ни банкоматите, не функционира ни електронското банкарство, па дури ни веб страната.
Дали ако сум пријавена на работа на пола работно време можам да идам на факултет како редовен студент?Или директно влегуваш вонредно?