Чекај малце убаво да се разбереме. Зимски семестар е од септември до јануари, летен е од јануари до јуни. Е сега ако во трета година во семестарот од јануари до јуни редовно си ги запишала и ништо немаш положено, сега во септември можеш слободно да си запишеш предмети за 4та година кој спаѓаат во семестарот од септември до јануари и не доплаќаш ништо плус. За тие предмети од трета година кои не си ги положила (што си ги слушала од јануари до септември) сеуште имаш време да ги полагаш на испити сега во септември и јануари уште една шанса. Ако и до тогаш не ги положиш, ќе можеш да ги запишеш новите предмети од 4та година (кои треба да се слушаат од јануари до јуни) и плус да ги презапишеш оние кои не си ги положила во трета година (предметите што се слушале од јануари до септември) но за нив ќе си доплатиш. Ако не ти е јасно нешто, прашај слободно.
Да, барем јас каде што порачував (од Битола сум) за девојчето за крштевка и роденден. Таа округлата беше некои 600-700 ден поскапа
Da veke ednash imam prijaveno predmeti od januari do juni za treta godina vtoro polugodie t.e. 6ti semester. Ama imase redovna ispitna sesija od 26 avgust do 26 septemvri. Jas sum na zemjodelski. I ne prijaviv. No gi imam prijaveno veke predhodno.
Pa gi imam prijaveno veke istite predmeti. I na iknow stojat kako prijaveni. Zoshto dva pati da gi prijavuvam?
Како да блокирам некој да неможе да ми праќа пораки? Јас го селектирав тоа игнорирај, но пораките пак стасуваат.
Јас секогаш ги пријавувам само тие што ќе ги полагам ,зашто сите да ги пријавуваш? Од таму гледаат проф или кој им е надлежен за тоа колку студенти ќе полагаат одреден предмет и врз основа на тоа организираат просторија , мислам Фана грешка си дека треба да се пријавува се. Иначе, тие предмети што ги немаш полагано во случајов цел семестар ќе треба да ги презапишеш само.
Со игнор само го игнорираш членот. Ќе отидеш во полето Приватност и на полето Започнат разговор со мене ќе кликнеш ќе одбереш Само членови кои ги следам. А ако не сакаш никој да ти праќа пораки ќе го отштиклираш тоа поле.
Јас имам неколку пати и никогаш не стигнало за пократко време од недела,околу десетина дена обично им требаат.Не сум праќала меил.
Во хемиски институт во Скопје, од каде се купуваат пријави за испит? На самиот влез има шалтер, но не знам за што е..
Има во бројот на парчиња само.Помали/Поголеми. Ја бар така знам Прашај си у слаткарата најубаво, да не те излажам па да ме пцуеш после
аии... Па ти си моја генерација. Iknow е електронски систем,немаше тогаш сестра ми по тој систем работеше.