У банка ми кажаа дека на банкомат можело да се вади број од трансакциска, има некои посебно банкомати? Зш на тој у моја близина нема таква опција.
ИТНО ВЕ МОЛАМ!!! Во машина го перев мојот омилен капут на 40 степени и без центрифуга, но после перењето се смалил за 90 % и изгледа ептен мало, дали некој знае како да си го вратам во првобитната положба? Ве молам споделете дури не се исушил....
Абе како и јас неќев како......се периме обично во машина и претходно го пуштав, ама сега се собра, ако незнаеш решение да помогнеш не ме прашувај за како.
Сигурно е волнен,затоа се собрал и јас така џемпер го претворив во детски.Туку види има туторијали,ќе го потопиш во бебешки шампон,потоа ќе го поставиш на пешкир ќе го тегнеш, види отвори туторијал за поточно.Не знам дали успева ама вреди да пробаш.
Ако е смален за број-два, остави го да се суши на жица и пробај со влечење полека, може да се врати малку, па со пеглање и носење ќе фати ред. Ако е ептен смален, нема назад. Што состав има по етикета? Ако е полиестер со вискоза или волна ќе се отпушти. Ако е 100% волна, тоа е, волната така реагира кога не е соодветно третирана.
Здраво. Јас само што се зачленив и ја барам темата феминиско младинско ќоше ама ја нема. И го нема скриено катче. Може ли да ми кажете зошто ?