Еве ја мојата природна нијанса. Се мислам дали да пробам со 6% или пак со 9%, сакам мааалку поинтензивна плава нијанса, да мава на руско дејче. Или пак воопшто да не чепкам, се плашам да не ја оштетам, сега ми е одлична на квалитет, па тоа највеќе ме секира кај овој метод на осветлување. Ме плаши малку и тоа да не случајно ми испадне жолтеникава.
Нееее...јас мислам да не ја расипуваш ич или да пробаш со боја,посветла.Ама пошто во купечките плави бои ставаат 12% ти купи си одделно 6 или 9% и пробај,така нема да стани жолта барем.Што мислите останатите?
Одете во Бојадисување на коса, во таа тема, и видете ги сликите од мене, па кој има нешто прашање, нека ми пише, се ќе ви објаснам. Мојата нијанса е најубава, бебешко плава, не удара на жолто и изгледа сасвим природно
Анушке, ја видов уште синоќа сликата, ама мене и тоа ми е многу жолто, сакам поприродна, значи најблиска до мојата нијанса, а сепак да ми ја освежи и осветли малку бојата. Работата е што не сакам да се фарбам во никој случај, затоа и мислев да пробам да ја подосветлам само со хидроген, ама ме фаќа малку паника да не испадне некоја пченка нијанса па да се мавам од ѕид. Изгледа пак ќе се шатирам, некако мислам дека најубаво ќе ја осветлам така и нема да ја оштетам толку, а скоро и да не се приметуваше дека имав ставано нешто на косата. Ама кога ќе се сетам и како одвај се ослободив од шатираното, некако ми умира желбата, ајде ќе видам што ќе испадне на крај од сево ова.
^ Јас мислам ич да не си ја чепкаш. Многу ти е убава нијансата, немаш потреба од дополнително осветлување.
прво нешто: ако нејкеш да се фарбаш (при метод на фарбање ставаш фарба+хидроген на коса) зашто да и ставиш само хидроген кога исто ке ти се оштети косата како да си ја фарбала?? нема да имаш никаков ПОЗИТИВЕН ефект верувај.
јас си го купив силверот шампон од еугене перма и да знаете дека не се приметува дека сум ја осветлила а таму кај што ми е шатираното бели ми се прамените а јас мислев дека ќе ми ја осветли цела коса а нареден пат со фарбање да пробам ако не ми испадне бојата светла одма да се измијам со шампонот што викате зошто еве пробав и таму кај што не ми е шатирана само сјај добив не се ни приметува дека ми се осветлила баш
го имам истиот шампон и прочитај го упатството на англиски зашто пишува in order to get silver highlights така нешто беше, такада не ја осветлува цела коса само некои прамени а исто пишува дека го вади жолтилото во секој случај подобро тоа него ништо зашто сепак има разлика и косата не е толку жолта. и држи ја некои 15 мин а не 5 ке видиш уште поише разлика
дааааа леле пробав и ми ја осветли како фарбана ми ја направи леле не се жалам од шампонот веќе закон е!!!!!
јас само сакам да бидам плавуша. природно бојата ме е смеѓа на плаво и се надевам дека постапката на осветлување нема да трае многу. Препорачајте ми фарба и бројче?
Еве како испаѓа осветлувањето коса со хидроген, сода бикарбона и кокосово масло. Требаше време за да постигнам омбре ефект ама се исплатеше, косата сега ми е баш каква што сакав. Ми се исуши малце не викам не, ама со неколку маски, за 2-3 миења ми се врати во нормала.
http://www.youtube.com/watch?v=4o8Uzeb8 ... re=related Еве како да си направите омбре коса со фарба. Ми се допаѓа како испаѓа на крај во видеово. Планирам да пробам месецов кога сум послободна, па ќе пишам како испаднало на мене.
Си купив денес чичково масло и хидроген 9% , е сега кажете ми што да правам? Имав прочитано дека чичковото масло,маслиновото масло и хидрогенот се матат со една жолчка и се нанесува. Сакам малце подетални информации..
Чичковото масло се движи од 70-95 ден, во зависност од која фирма ќе го земеш - Галафарм, Фитофарм, а хидогренот во аптека е околу 30-35 ден.
еве нешто што може да ви биде корисно осветлување на косата по природен пат http://style.mnogoo.mk/mk/articles/friz ... den-nachin јас би пробала со ова примамливо ми изгледа