ne hidrogenot ne moze mnogu da ti ja izgori kosata..osven ako i stavis blansh a blashot ke ti ja napravi pepel.zatoa stavi poveke postoten hidrogen i moze da ti pomogne
Јас би те советувала да не пробуваш со 12ка хидроген, можно е да си ја оштетиш косата. Подобро пробај со 6ка прво види колку ке ти осветли па ако не ти испадне бојата тогаш дури на наредното фарбање пробувај со 9ка или 12ка.
Да ве прашам, ако ја осветлам косата со смесава од хидроген, жолчка, маслиново и чичково масло, дали со текот на миењето ќе ми се враќа природната боја на косата?
Од потемна до посветла коса Девојки има ли искуство некој да ми каже како да ја осветлам косата.. бидејќи се фарбав црвена (што не ми излезе, туку беше темно кафеава), па се фарбав "чоколадна" (ми излезе црвена), и сега ми е нешто меѓу двете фарби. Сакам да си ја вратам мојата боја ( посветло кафеава (смеѓа)), ама незнам како... некоја идеја?
toothfairy тешко дека ќе можеш да ја покриеш црвената боја. Дури и да ја покриеш, независно од новата нанесена нијанса на сонце ќе имаш црвен отсјај. Освен ако не сакаш премнногу да си ја оштетиш косата само за да си ја вратиш твојата нијанса, друга опција - потешко. Инаку, на црвената и треба повеќе време за да навлезе во влакното и да излезе онаква каква што сакаш (во зависност од структурата на влакното). Требало да и дадеш уште една шанса пред да започнеш со експериментирање. И уште нешто, со оглед на тоа што си направила драстична разлика, претпоставувам која нијанса ја имаш моментално. Сум пишувала за ова и порано: толкави драстични промени не се прават во домашни услови и на свој рака. Не друго, на фризер барем ќе објаснат кои се последиците од такво нешто. Ама буднало веќе...
http://popara.mk/2013/zhivot/ubavina/osvetlete-ja-kosata-so-cimet Дали некоја од вас пробала, и дали има ефект бидејки сакам да се обидам..?
jas imam probano ama kosata mi izleze katasrofa celta mi se zapletka i ne se ni osvetli ne bi ti preporacala da probuvas..
^ Па не може да се осветли од еден третман. Нема никаква хемикалија за да може да ја осветли наеднаш. Се имаат обидувано, но успевало со неколку третмани. Не знам што си очекувала А заплеткувањето може да се случи доколку не внимаваш. Башка што циметот ја суши и маска/регенератор е задолжително да се стави после измивањето со шампон.
Јас пред некое време пишав дека пробав со циметот. Направив неколку третмани и имаше минимални промени во нијансата, меѓутоа макотрпна е целата работа зашто треба да го оставите циметот што е можно подолго. Јас реков дека веќе нема шанси да правам вакво нешто, оти одвај го вадев исушениот цимет од косата. Единствена предност е тоа што косата ќе ти мириса на цимет до наредното миење и ќе има голем и здрав сјај, полелеава е и поубаво изгледа, а нијансата ќе остане речиси иста и нема да забележиш никакви промени од прва.
Пробал ли некој со сок од лимон? Јас деновиве ќе пробам, па што сака нека биде. Ако не ми е убаво ќе ставам фарба како мојата и готово. Ако излезе портокалова - уште поубаво. Спојлер СОК ОД ЛИМОН Лимонот е познат по својствата за осветлување на кожата, но и на косата. Светлите прамени добиени со овој метод изгледаат многу природно. Измешајте сок од еден свеж лимон со 6 лажици вода (за средна должина на косата) и втријте во сува коса. Оставете да стои 2 часа, а на сонце поминете најмалку 30 минути. Пред и потоа нанесете регенератор бидејќи лимонот ја суши косата. Доколку имате природно темна коса, не користете сок од лимон за осветлување бидејќи косата може да добие портокалова нијанса.
Одамна ја меркам една прекрасна светло кафеава боја на фарба ама знам дека нема да ми фати, па еве ме со ќесе на глава. Ставив хидроген 3 посто (таков имав дома од лечење на заб), си реков малку е па шлакнав и лимон, и на крај ми текна дека имам и цимет па ставив и од него. Циганска работа Не верувам дека ќе ми осветли барем не од првпат, ама ете за проба. Ќе ве известам за резултати...
Не сум пробала, но според тоа што ми има кажувано другарка, ефективно било. Треба само откако ќе го ставиш лимонот, да бидеш доста време на сонце, во спротивно не знам колку би се осветлила косата.
Плавуша сум . Сосем малку ми осветли но добро е ко за првпат. Ќе ја повторам постапката уште 2-3 пати и мислам дека ќе бидне...
Кај мене ова со лимонот имаше ефект, повеќе на врвовите отколку кај коренот. Сум пробала и на сонце и во соба, секако дека ефектот е поголем кога си на сонце. Меѓутоа лимонот на некој начин ја суши косата, така да не би го препорачала ова на оние со сува коса. Не очекувајте драстична промена, кај мене се осветлуваше за една-две нијанси. Сепак кај секој е различно.
Исто, темно кафена Ќе има промена но не којзнае каква, за една или две нијанси. Јас ја држев така околу 3 саати, завиткана со кеса Имам пробано и со хидроген, ефектот е скоро ист, само што со хидроген повеќе ми удираше на црвено некако, штознам Сепак би ти го препорачала лимонот