Да не пукнеш ме насмеа, која како раскинува Имаш што се зимаат што ако му или и е мала платата ама синови или ќерки на пратеници, директори, кметови итн. добро де градоначалници по наше, ама во село кметови се викале де Вака сега колку и да сакаме или сакаат да ја релативизираат бројката сепак таа укажува на нешто според мене или дека бил премногу зелен во минатото поточно емоционално несозреан па ај од една на друга како пчеличка во мај од цвет на цвет Или пак е толку психички несозреан па ете бе ниедна од тие од подзамашната бројка не му се погодила јер не бил у стање убаво да ја процени Невероватно, ама ете си има и тоа Друго за бројка нема да го прашам и реципроцитетно на тоа и тој да има право да ме праша на прв дејт како здраво асл бројка и плата и потекло на пари уз пат Него да се гледа дали ќе кликнеме, понашање, манири па кога ќе се дојде до момент да се иде кон интима може дискретно да се дообјаснат нештата За отворениов брак која како милува, ама дека е совршенство из сонва I don't thik so. И тој дел се венчале во црква вришти од лицемерие, ама ете што знам јас за нив. За мене да сум во отворена врска што ќе ја озаконам во брак да идам да изводам во црква не би. Едноставно немам јас таков желудник да практикувам и применувам се друго со партнерот, а на пеењето на попот и заколнувањето и се тоа да велам да се сложувам со душа и тело. Оууу ме полазија морници уште сега кога се поистоветив со ситуацијава бббббррррр
In the meantime во почетното мислење... Мислам по логикава све е себично. Себично е што очекуваш тебе да те сака, а не друга, со тебе да се венча, со тебе да има деца, со тебе да живее, а не со друга. Зашо само за онадење важи ова? И ти си себична Wild што сакаш да живее со тебе и да те сака тебе. Или не? Дали уште важи мислењево, не знам. Не сфаќам зашо секс се сфаќа како нешто must have, а све останато здраво за готово и небитно. Оди кажи дека не се имаш онадено неколку месеци...ќе фрчат прашања, дијагнози, гримаси, дека треба да идеш на лекар.
Не како маст хев, туку како повремено задоволство. Сигурно ти поќе од мене имаш секс. Еве до денес, на пример... 3 месеци сум немала секс. Кога се гледав со последниот, се заебавав со маж ми дека за 100% го зголемив квантитетот. Од еднаш на месец, на два пати Важи иначе уште. Еден сакам, другите се вибратори
Не е битно колку сум имала, може воопшто и сум немала, зашто не е тоа поентата. Поентата е дека ако немаш секс од некоја причина те гледаат со сожалување. Или ако живееш по принципи кои по некоја случајност се сметаат за конзервативни, како еве еден партнер само. И ајде бе. Поназад се расправате дека секој има право да живее како сака, тука себични нарекуваш. Како да ти кажам ама има луѓе што им е срам и непријатно да се гушкаат со непознат, а не голи да му се соблечат и да го остават да ги допира. Себична сум и гајле ми е. И ако не ти е пријатно некој тебе уз секс да те споредува со брави, дупки, коли итн, не знам како можеш да кажеш за личност дека е само вибратор. Купи си вибратор де, чим е исти к. буквално
Имам вибратори, ама немаат раце и уста. Живите се попрактични. Муабетот не си го разбрала. Не може да очекуваш дека само ти ќе му бидеш привлечна на некого 50+ години. Сите среќаваме луѓе кои ни се привлечни. Тоа не значи дека треба да имаш секс со секој кој ќе те привлече во животот, туку е само констатација на факт.
И некој некогаш пиша на темава. Зошто да судиме, ако не повредуваат никој? Валјд да имаше секс со сингл луѓе, ќе имав повеќе почит према тебе. Не дека вината е целосно твоја, ама секако дека и ти имаш свој удел. Не знам ни зошто тоа со гордост го кажуваш.
Не е моја работа туѓиот брак. Тој ако не мисли, шо има јас да мислам? Не ги терам на сила. Сами одлучуваат.
Јас сум многу прилагодлива. Немам ништо против отворен брак, да најдев партнер што сака таков брак може и ќе живеев така. Уствари јас сум против брак граѓански воопшто! Зошто ми значат тие два потписа? Мојот партнер уште од старт си кажа дека е против отворени и неформални бракови. И направивме компромис, заедно сме, без трети лица околу, но не сме во брак. Многу ми е убаво, и сега не можам ни да се замислам во отворен брак или врска. А за брак да потпишам тешко, скоро невозможно. И тоа со бројот на партнерите е чиста глупост! Ете јас имав многу промени во младоста, ама изживеано ми е сега сакам нормална врска. Некоја од 14 години се фатила со дечкото, на 20 се омажила, на 28 и текнало друго да проба и сега она е светица, јас животно! За време на менувањето партнери, никогаш не сум била со женет човек, со некој што е во врска , со многу постар или некој за пари. One nicht stand имало, и кој не преживеал пропуштил. Муабетот ми е кој како сака нека живее, дури не повредува никој!
Јас порано вака размислував дека покоректно е да е интимна само со сингл, ама за тоа што ти одговорила делумно е во право. Да можеби придонесува да повреди друга жена кога би дознала дека маж и ја изневерил со неа, ама воглавно мажот неа, сопругата, целосно си ја повредил и изневерил. Друго мислам имаше објаснето дека не сака приврзување и сега да бидеме начисто полесно е сингл повеќе да се приврзе емотивно за неа, зошто нема редовен секс, попотпадливи се кон ова, отколку некој во брак. Еве јас немам предрасуди кон отворениот брак, дека е совршенство според мене не е, ама ако на некоја и е совршенство нејзина работа, пишав што ми пречи најмногу, што е ми претставува лицемерно.
@WildMk Интересен лик си ми, но не сфатив нешто. Дали кога имаш секс со некој кој не е сингл истовремено и тие се во отворен брак/врска? Или нивните партнерки не знаат? Само ме интересира, не одговарај ако не ти е удобно
Сите 4ца поточно? А најискрено ме интересира како дозна, тие ти кажаа ти ги праша за бројка со колку се ебавале пред тебе? И после кажете ми дека бројката не е битна, еве и те како е битна во некои ситуации да извлечеме одредени заклучоци, сериски изневерувачи, нели?
Ама неверена си и ако со еден си била настрана. Како ти дозна дека се сериски изневерувачи, им ги прегледа сите серии на неверства, ти ги раскажаа, како заклучи дека се такви тоа ми е нејасно? Од малиот мозок си извади дека се сериски изневерувачи или праша за бројка и ти ја кажаа па така заклучи?
Да се разбериме нешто, сум бил заљубен до уши затоа што сметав дека вреди и е стабилна личност. Се имаше случено да бидам излезен на кафе со другар, братучетка му дојдена од Скопје или не знам каде, фустан, штикла, кратка коса, тетоважа на рака, убаво лице, тело, понашање добро, отворен муабет лабав така, кликна ваљда на прв поглед, мислеше сум сингл. И мене ми падна во око да бидам искрен, но никогаш не би направил нешто повеќе затоа што знам да ценам тоа што го имам, почитувам и сакам. Ако некој е заљубен и во врска мислам дека не мисли дека неговата е најубава, најсекси и не знам ти најшо, само знам да се контролирам и да ценам тоа што го имам и никогаш не би направил нешто повеќе. А до смаиот заклучок дојдов, затоа што откако ја претставив девојка ми кога дојде (сега бивша, сингл сум), откако си замина другаров со братучеката, ми вика абе ова цело време ме мереше од гла до пети, ко да сум и згрешила нешто. xD
Затоа што се гордее со тоа, и она и маж и, да си најдат некого за повремени средби, али да се среќни во бракот и со деца. Све си подмириле. Све што ги учиме нашиве деца да не прават од етичка, морална причина, да не вараат, она ги учи да го прават. И после ја прашуваат па каде ги најде швалерите, па дали знаат жените им, па како е чувството да слушаш од маж ти приказни, па дали го сакаш маж ти. Ват д фак? Не разбирам што е толку интересно за децава денес, како приказна за добра ноќ ли е, толку ли им е досаден животот.