Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    21.548
    Не општо кажувам дека ако некој е во затворена како шо викаат и ние знајме да процениме дали е некој убав или не. Дека сите имаме нагони и не сме ко коњи напред и гледаме само во таа шо сме заљубени, во таа конотација.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Тие ми кажаа.
    Ако ме лажат и јас те лажам.

3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Значи бројката е битна да заклучиме дека се сериозни изневерувачи иако па и прочитавме дека

Не збориме за тоа кој лаже и кој пренесува потенцијални лаги или потенцијални вистини, зборуваме за тоа колку сме полни со предрасуди, си ги разбираме и толкуваме работите како ни одговара на газот во дадениот момент.

Јас само да си кажам мое видување на нештата околу бројките и да потенцирам на крајот дека да бројката е глупост кога ни одговара да биде третирана како таква, ама истовремено е и основа за вадење муабети биле тие сериозни изневерувачи кога ни одговара така да ја доживувме и сметаме и прикажуваме бројката.
    Лицемерно некако, двојни аршини вриштат некако, ама ај што знам јас како ми рече да си гледам својата манџа на темава:D
    Ај да идам да ја погледнам, еве како секоја вредна домаќинка си спремам ручек за утре, од вечер:hai:

Последна измена: 12 јануари 2022
    На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    @Idedemja јас не те разбрав што сакаш да ми кажеш под тоа што си ме цитирала ама нема врска.

Ако на партнерот од старт му ја наполниш главата со предрасуди од типот, нејќам некој што имал многу партнерки, што ја изневерил бившата девојка и слично, ич да не се чудиш ако те лаже за минатото.

Плус што ми е гајле што правел на 22, кога сега е 38. Па на 22 и го личи човек да лудува без разлика дали маж или жена.

Па и болести, и он имал којзнае колку партнерки пред мене, и јас па досега никаков здравствен проблем. Ќе се пазиш, измислил некој кондоми за секс за една вечер.

Дечко ми кога го запознав беше преконзервативен, посебно слаба тема изневерување, бидејќи го изневериле во предходниот брак. И тоа жена што и бил прв дечко, го оставила детето на мајка и, и си отишла по швалери. Многу време ми требаше да го опуштам. Сега толку сме слободни, заедно одиме по стриптиз барови, секс шоп, секс во живо сме гледале. Еднаш за малку да се одлучиме за тројка ама се предомисливме, ни побара девојката пари. Му беше чудно што моите бивши дечковци уште ми пишуваат, сега виде дека сме само пријатели и нема ништо против.

Ако се има доверба и разбирање, ако никој не е повреден, кој како сака нека живее. А за тоа со црковен брак и отворен брак @Idedemja e во право, ако сакаш отворен брак, што мајка бараш да се венчаваш во црква?

Последна измена: 12 јануари 2022
    На Роберт 7, Snowflake97, Idedemja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Не осудувам.

А, ја лично би се држела на страна од овие западњачки ствари. Како карактер не би можела да издржам.

На christinnn, Tanjamm и Ani93 им се допаѓа ова.
  6. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.668
    Ако стварно функционирате вака "отворено" алал вера.. јас нема шанси да издржам мм да оди со друга па да дојде дома да ми раскаже, божее сигурно би полудела и би фатила патот во истата секунда, или јас со друг, ако ми дојде потреба за друг мислам дека сум завршила со мм заскогаш. Се согласувам со тоа дека треба партерите да се крајно отворени еден со друг за своите барања, сакања или фантазии ама мислам дека ние двајца сме доволни за да си ги оствариме и секако да си го зачиниме сексот сами..
    Секој си го живее животот како сака и океј сум со тоа, ама мене "отворен брак/врска" ни на филм не ми е вкусно не па во реалноста.

На H.VAGA, minne992, Martka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Е финтата е што мене ме пали да слушам како имал секс со друга.
    Сите имаме различни сексуални преференции.

На sj *O*, Snowflake97, Ani93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.562
    Допаѓања:
    13.919
    Овде на форумот ќе сретне човек секакви фрази. „Има некој многу партнери, ама добро е дури не повредува никого“. Повеќето луѓе кои имале многу секс партнери не да повредуваат, ршум прават околу себе. Прво себе се имаат дезориентирано во животот.

На Amellie13, sj *O*, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ако имал некој многу партнери, не значи дека изневерувал.
    Како повредувал луѓе?

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.562
    Допаѓања:
    13.919
    Tвоево дете ако почнат да го зезаат во школо, оти дознале дека по сајтови бараш мажи за секс, зарем нема да биде повредено? Ова што тука го раскажуваш е исто како на плоштад во Битола да го зборуваш јавно, и пак мислиш дека никој не те знае, и дека твоите не знаат, и неговите не знаат.

На elimkd, christinnn и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ако некој го зеза моето дете на школо, не е тоа поради тоа што јас барам мажи за секс, туку поради тоа што има деца кои се насилници и од дома имаат научено да мразат и да навредуваат.

На таквите, секоја причина им е 'доволно добра' за да плукаат оган.

На Annath, Роберт 7, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.562
    Допаѓања:
    13.919
    Тоа е себично за мене. Си смисли добро оправдување. Секс со непознат маж никогаш нема да ми биде пред дете. Тоест секс со никаков маж нема да биде пред доброто на детето. Еве јас сум се почувствувала грдо кога еден бивши градоначалник ме праша „чие дете си ти?“, и си кажав од кај сум, што сум, ама татко ми е обичен физикалец, ниту директор, ниту професор, ниту некоја јака фаца. Се осетив така неубаво.

Да отворев јас ваква тема за зезање на пример(немам такво искуство), ќе ме навредеа едно 10 експресно, и ќе ми ја затвореа темата.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Ич не ме навредија мене.
    Сите сте фини и културни.

14. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.962
    Она не се зеза, а темава стои за децава да си ја прават интересна од досада.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.777
    Да бидеме реални.
    Треба муда јасно и гласно да кажеш дека сакаш на страна да (се) ебеш.
    И не го сметам отворениот брак за најлошо нешто, кога еден куп народ лаже и се крие дур се плеска на страна.

На Роберт 7, sj *O*, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    17.563
    Дали татко ти е себичен затоа што не станал директор за тебе да не ти се смеат?!
    На тебе ќе ти се смеат за тоа што татко ти е физикалец,на нејзиното дете ќе се смеат дека мајка и има отворен брак.

На Annath, Idedemja, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.962
    Да бидеме реални, не е ни некое достигнување, зашто да имам муда? Поготово што е приватна работа, не ги засега другите, ни па нешто вреди па да се збори. Не гледам нешто некој да научи од овој брак, освен нескриено задоволство од идење со други.

На Amellie13, Billy Idol, Tanjamm и 4 други им се допаѓа ова.
  18. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.962
    Детето си е големо, чим до сега не и се смееле, нема ни од сега. Таан за 2 години ќе си створи свој живот, па нема ни да биде дете. А родителите ќе си продужат да си бараат што си бараат, не можам ни да сфатам.

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.777
    Не го сметам за достигнување кое е битно за другите.
    Верувам дека и ти би се сложила пред брак да ти рече- сакам да се земеме ама да имаме отворен брак. Знаеш на што си и дали ќе прифатиш од тебе зависи нели?
    Во спротивно, ако си во затворен брак и те изневерува, веќе не зависи од тебе.
    Ме сфаќаш сеа?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    17.563
    Ништо не сфатив сега,за кое дете зборуваш?Тања рече дека веќе и се смееле.