Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    @WildMk венчани сте во црква? Пошто нели за црквата тоа е грев.
    Не те напаѓам, само ме интересира (љубопитна сум) како размислуваш по тоа поле...дека рече ти си сакала, маж ти не сакал.

На WildMk, Joi, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Никогаш не би се нафатила на отворен брак. Грозно ми е да имам однос со друг па да дојдам кај маж ми. Или пак тој да се е** се друга па да спие со мене . Бљак. Којзнае што е правил со друга, нема шанси после тоа мене да ме бакнува или допира.

На Alisa22, WildMk, ZAHRA и 13 други им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Не си ти крива за туѓите проблеми во браковите.

Си кажуваме свој став. Ти ја отвори темата отвори дел од од твојата интима со која повеќето не се согласуваат. Ние коментираме. Никаде не си нападната, сите ти рекоа да си тераш ако тоа е твојот избор и ако така ти одговара.

Не те наоѓам крива, само не се сложувам со тој начин на функционирање во бракот. Ако тебе ти одговара, терај си, ама биди свесна за потенцијалните последици. Мене единствено ми е криво за децата од таков брак, кажав и пред тоа. Знам како може да влијае тоа на децата.

Со тоа што нема да се мешаш во туѓ брак, на пример. Со ова можеш да придонесеш, а не и да го искорениш проблемот.

Не е закана, не знам зошто ти така се доживуваш самата?

Последна измена: 9 август 2018
    На Nausicaa, ane.bella, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.783
    Муабетов дојде демек денес нема брак, цврст брак,не постои љубов, секој изневерува со секого. Еј, немојте.
    Секој нека живее како сака.
    И благодарам за избришаните мислења од модератор. Не знам колку беа навредувачки... Немам зборови навистина.
    Клуч под итно!

На thelittle17, Annora, Macito007 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.969
    Не си виновна за туѓите брачни проблеми у вези неверство. Бомбардирана си бидејќи ти си една а ние повеќе (со традиционален брак) . То ЕС делува како напад а не е , на твојот исказ и став кој е еден добиваш 10-20-30 мислења (исти или приближно слични) од 10-20-30 различни личности па на прво читање делува како атак. Не си дежурен кривец за неверните , не можеш да го спречиш а не верувам и дека некој може . Како што јас неможам тебе да те инфилтрирам во традиционален брак неможе ни неверните да бидат насила внесени во затворен. И за мене швалерките во прв момент некогаш беа единствен кривец , ама откако се ослободив од манипулаторот ми стана јасно дека повеќе швалерките биле под манипулации од него за негово лично задоволство. Исто како што јас бев во Трпана брак со него .Вајлд Еве со Трпана брак моделот може да се најде некој друг навреден што прифатил и живее така , а јас не го сакам таквиот модел брак и за мене е не прифатлив. Не ги зимај лично згрозувањата од вашиот модел отворен брак , згрозувањето е лично чувство од самата помисла за доживување на истото. А не дека тебе лично сака некој да те нападне.

На WildMk, Milobebence и zalosna им се допаѓа ова.
  6. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Сите постови, поштено си ги прочитав и можам да заклучам дека повеќето од жените, живеат потиснувајќи ги своите желби и фантазии, живеат во заблуда и конформизам. Живеат стравувајќи од туѓото мислење. Кога се работи за брак, или заедница од било кој вид, што ми е гајле за туѓото мислење!
    Секој, ама баш секој има право да живее онака како што му се сака. Ако во даден период од животот, мојата замисла за тоа како треба да тече мојот живот и замислата на партнерот не се совпаѓаат, наидуваме на голем проблем. Тогаш поради немање на храброст да се искаже вистината, се започнува со таење и лажење и така создаваме засебен живот од кој го исклучуваме партнерот. Тоа може да биде причина за неуспех на една заедница.
    Се зависи од искреноста. Се развиси и од степенот на разбирање кај партнерот. Прво мора самите себе да се перцепирате реално и искрено, за да можете истата слика да ја пренесете на партнерот. Ако вашиот партнер има вистинска претстава за вас, точно знае на кој начин размислувате и што би можеле да посакувате. Апропо тоа, ќе наидете на разбирање, и обратно. Врската ќе биде отворена, без мамење и лажење, животот ќе ви биде полесен и поубав. Само така, двајца љубовници ќе бидат задоволни и среќни.

Секоја чест на @WildMk :) Тие двајца го постигнале тој степен на прифаќање и разбирање. Нормално, тоа се случува помеѓу двајца кои навистина искрено се сакаат, ги почитуваат своите и желбите на партнерот и разговараат за нив. Навистина, реткост е да се види искрен брак, себеприфаќање и прифаќање на партнерот и оооогромно разбирање. Ете така им е поубав животот, па што ! Кој како си сака, така нека си живее ...

На WildMk и doubleg им се допаѓа ова.
  7. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Мислењата на тие што ја критикуваат Вајлд се повторуваат до бескрај. Од тоа дека намерно ја отворила темата за да наметне нешто, а сведок сум дека други членки во темата Врска со оженет... ја напињаа да ја отвори за да им стане појасно што е тоа отворен брак. И еве 20 страни безмалку и ништо не е појасно. Брак било брак и не можел да биде отворен. Епа ете е!

На WildMk и stetoskop им се допаѓа ова.
  8. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.125
    Верен сум бил, верен сум, и верен ќе останам, но секогаш сум имал неверни девојки... Тоа не можев да го разберам зошто секогаш девојките со кои сум одел ја злоупотребуваа мојата доверба и ме изневеруваа, најверојатно им сметаше тоа што не сум љубоморен и никогаш не сум им забележал ништо, едноставно им верував, но, моја грешка е што мислам дека ако јас сум и' верен и она ќе ми биде, многу наивно од моја страна... Али тоа што е, веќе не планирам да се оженам со македонка толку сум бил повреден од наши девојки што дојдов до заклучок дека верни девојки нема во Македонија или се' толку ретки... :)

Сум го осетил на своја кожа неверството, се согласувам со тебе, и јас веќе многу внимавам, веќе не се доверувам така лесно :)

Последна измена од модератор: 9 август 2018
    На Milobebence, Плавуша123, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Уф :sweat: Се надевам нема да настане нервоза и да почнат да ти идат контра оние со мислење како следново....чекај да ја цитирам.

Така бе женска, секој нека си живее како сака, па макар бил среќен во отворен брак. Те цитирав бидејќи не се согласувам со тебе- ТИ слепо веруваш во верност, во вечна љубов, но тоа не треба да биде причина за да почнеме да се караме на форумот:)

Јас си останувам лично со МОЕТО МИСЛЕЊЕ дека секој втор брак е пропаднат и швалерај владее на сите страни.

Последна измена: 9 август 2018
    На nena2010 и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    А ако програмерот работи во зградата на МТв и лепотиците му се на изволте?
    Боже боже каква деградација на професии и уште пострашно поистоветување на карактер со професија.

Вајлд јас би те прашала нешто.. 13 години сте имале "нормален" брак и потоа истиот станува "отворен". Како почна тоа? На чија иницијатива? Како и кој ги изговори желбите?

Интересна дискусија.

На WildMk, Nausicaa, Rebecca_R и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    578
    Боже, Боже ... Алудирав на тоа дека некои околности наметнуваат ситуации кои никако не можат да се случат во некое друго опкружување

12. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.969
    Страна 1 прв пост на Вајлд прочитај го . За да не биде после дека се наметнува она со докажување на другите (нас).

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.783
    Гледај,, нема што да нападнам тука некој секој си живее и мисли како сака, ако некој смета дека е добро да се изневерува наместо да седни да си го реши својот проблем со партнерот, во ред. Ако некого тоа го исполнува..ме имаат изневерено мене,и тоа со другарка,, па наоѓам сила да продолжам понатаму и да верувам дека постои љубов.

На Herrera, Purelove92 и zalosna им се допаѓа ова.
  14. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.285
    Одвратно ми е од самата помисла, а не пак да прифатам да имам отворен брак.
    Среќа огромна што имам човек покрај мене што исто размислува на оваа тема како мене.

На thelittle17, Alisa22, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.239
    Допаѓања:
    124.531
    Болд. Зошто сите ги ставаш во ист кош? Ако е така јас Македонец да не погледнам колку сум била повредувана.

На WildMk, Luminary, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Опкружувањето не може да предизвика ситуација ако индивидуата не ја посакува. Ситуација може да се случи во било кое опкружување, секако ако камионџијата и програмерот сакаат.

На stetoskop, dunika, WildMk и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    578
    Тоа што не си го сфатила мојот претходен коментар е најмалку битно и не е тоа тема. Овде темата е Отворен брак.

18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ана ќе олабавам кога ти ќе ја сфатиш многу по важната поента. Не можеш да генерализираш и во еден кош да ги ставаш сите камионџии (работниците), деградирајќи ги како луѓе, и истовремено да ги величиш програмерите (високо образованите). Верувај дека на форумов има многу девојки и сопруги на камионџии кои не сакаат да читаат небулози дека нивните сакани имаат ВЦ авантури.
    Споредбата ти беше дно!

:hai:

На Reja, stetoskop, dunika и 23 други им се допаѓа ова.
  19. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    578
    Знаеш дека сепак постојат дно од луѓе, небитно на професијата. Прашањето кон Вајлд ми беше како може да има доверба во луѓе кои ги среќава на нет. Овие едниве ги земав како пример затоа што се повеќе изложени на ризик од таква авантура. Ако се најде засегната и навредена од коментарот, јас Ти се извинувам

На GirlLove и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Anna85 Засегната и навредена не сум. Дискутирам и укажувам на нешто што е спротивно на твоето видување, кое повеќе ми личи на предрасуда.
    Опасноста при средба со некој непознат не зависи од неговата професија.
    Навистина немаше потреба од извинување, но ти благодарам.

На stetoskop, dunika, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.