Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.970
    Тие што трпат НЕ е проблемот во нив! Прво се надеваат на подобри времиња а тек кога ќе решат да излезат од тој брак да знаеш низ кој трнлив пат одат само ... Немој молимте , звучиш како да не живееме во иста држава . И да , има такви што трпат, наназад низ темава пишав го крстив "Трпана брак", ама таму партнерот знае ,што значи не е веќе лажење, свесно останала . Муабетот ми е дека Вајлд не е никој *** фактор за пропаднативе бракови, она е на чисто со тој шо живее ниту го лаже ниту ја лажат . Туку за каде се овие патолошкиве лажговци (маж жена се едно) што глумат лудило само и само за да не бидат општествено отфрлени?!

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    Зошто жената да нема права? па вие ако се мажите за дивјаци и кретени нормално дека така и ќе биде, што бараш да фаќаш работа со такви мажи ? значи и жената била на исто ниво немогла да најт подобар маж , и сега велиш жените немаат права? стварно незнам и се чудам во кој круг на луѓе си,ти, и што гледаш ?

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И ти мислиш, на 'таквите мажи', на чело им пишува дека се насилници???
    Цк.. грешка си...

4. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    Кој стапува во брак а да не го знае партнерот дека е насилник? неможе да не знае , знам лично такви бракови оделе со години го знае што будала е се мажи за него и после караници тепаници ? и кој е крив? по твое пак мажот така?

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    :hug::hug::hug:

Колку ми е драго што си излегла победник во ситуацијава, која е претешка за една жена во Македонија, ти немаш појма!! :inlove::inlove::inlove:

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    А извими да те прашам сега ди ти во отворен бра
    Јас да речеме долго време живеев во странство, али ипак македонија нее пакистан.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Епа појма си немал.. дека сме ко Пакистан, за некои работи.... посебно, прашања околу женските права |(

8. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    Пак ќе речам дека многу е важно со кого фаќаш работа,

Мислам општо правило во животот што важи за све а не само за тоа.

Последна измена од модератор: 14 август 2018
  9. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.970
    Не , среќно омажена со МАЖ во традиционален или конзервативен или затворен (како сакаш ) брак .
    Во Пакистан традицијата им забранува слободи и им наметнува стил на живеење , проблемот е што не сме Пакистан , имаме закони и се правиме современи опен мајнд ама на крај закони не функционираат , осудуваме исмеваме и велиме "шо ми е гајле па тоа не е мој проблем " додека не ни дојде на врата па да видиме дека е општествен проблем кој може секој да го стигне , дури и нас .

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    АМИН!

Ми ја отру темава значи!!
    Едно со оф-топици, друго со тотално отсуство на знаење!!

Последна измена од модератор: 14 август 2018
    На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    Види јас разбирам дека ти си била во многу тешка ситуација, не велам дека ти било лесно, тоа е пример лично за тебе ,затоа што има примери и искуства разноразни, и со тие разни примери не можене така да осудуваме ти кажуваш едно, да го прашаме сопругот тој ќе каже нешто друго и кој е крив во случајов ? секогаш другиот

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Се читаш ли ти што пишуваш??? :D
    Лажги ги направи илијадници македонки |(

13. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    Добро секоја чест за знаенје неси само така една од ретките и уникатните во државава :bow:

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не сум ни ретка, ни уникатна...
    Затоа што ти не знаеш како стојат работите, ти изгледам како 'ендемски вид'.

15. coki35

coki35 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    1.530
    секогаш се служиш двосмислено , за да се истакнеш и да си стално ти во право, али не пали затоа што 99% си прочитана кај сите овде, да ти појаснам значи тоа што го реков не важи само за жената , секој поединец си го кажува своето мисленје, сега јасно ти е ?

Последна измена: 14 август 2018
    На zalosna и zuto им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Мене скроз.. тебе, очигледно не...

17. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.970
    За да останам до темата ,ќе ти одговорам вака , крива сум што не сум била способна за Трпана брак модел или отворен , а он е крив што не бил способен за конзервативен брак модел . Јас сум дала до знаење каков брак сакам, а тоа што тој прифатил кукавички да се крие под пердето на затворен брак, Затоа што не е способен да си признае на себе каков е и да бара прилика за себе па да живее отворен брак тоа е негов проблем .
    Ма да чисто сумљам да сака отворен брак таква кукавица, еве 20страни уназад читај со што се би требало да се соочува секој ден .

18. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    И по стоти пат, престанете со генерализација. Ако вашите мажи ве изневеруваат, незначи дека сите изневеруваат.
    Демек од двете зла, избери го подоброто.
    Слободно имајте си отворени бракови, ама престанете да го тупите дека сите изневеруваат и дека тоа е подобра опција. Жалам што не сте имале ништо вистинско покрај вас за да можете да разберете.

@WildMk Со тебе го делам мислењето на многу други теми низ форумов, али на оваа не. Твој начин на живот, твој избор, и доколку тебе ти е убаво тогаш океј. Ама мислам дека 99% од мислењата се од тебе на темава, каде постојано се убедуваш и објаснуваш со сите, колку ти е бракот функционален, колку е океј тоа што го правиш итн.
    Нема потреба. Секој има различни сфаќања, и тој што мисли дека не е во ред, и понатаму ќе мисли така. Тој што изневерува нема да му признае на сопругот или сопругата само затоа што ти го потенцира тоа сто пати дека така треба да биде.
    И за крај тој што не ги оправдува твоите постапки и не го прифаќа ваквиот начин на живот, и понатаму нема да го прифаќа. Супер е што сподели со нас, ама нема потреба од убедување. Затоа сме сите различни и го живееме животот онака како што нас ни одговара.
    Мене ми е многу тешко да го разберам твојот стил на живот, и вероватно никогаш нема да се сложам со тој избор, ама тоа сум јас. И нема да сменам мислење.
    И затоа мислам дека нема потреба да им реплицираш на сите кои имаат поинакво мислење од твоето со цел да ги убедиш во нешто што не го сметаат ни за нормално, далеку од правилно.

На thelittle17, SV1911, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  19. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    А мислиш мажите сакаат жената да им оди со друг....мажите не сакаат ни отворен, ни затворен брак т.е сакаат тоа што ним им одговара...тие да си шврљаат на страна, а жена им дома да седи и деца да гледа.
    Да можат законски да се ограничат браковите на отворен или затворен, а неверството на партнерот без негово знаење да не постои како опција (или да е казниво со закон)......што мислиш каков брак ќе одберат?
    Повеќето мажи не можат да ја поднесат помислата жената да му има секс со друг. Рамноправност дефинитивно нема тука. Затворениот брак дефинитивно е најдобра опција..во отворен треба да му ја мислиш каде бил и со која и тој нормално каде си била и со кој (од здравствени причини пред се)....секакви болести има. Ако оди секој со секого, не оди тоа на добро...Подобро да се работи на квалитет во односот со партнерот, наместо да се менуваат партнери. Ама некои не му ја мислат и што и да кажеш џабе е, се фрлиле на живот еден бил....демек животот е само секс и ништо друго.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Natural91

Natural91 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    199
    Ах бе бабо тебе многу работи не ти се јасни изгледа, колку само погрешно размислуваш ваму по темине делиш мислења не било морално лезбејки и педери у моногамен брак кои не би повредувале нечии чувства ни директно ни индиректно али затоа прва си за изневерување кај што можеш да повредиш емотивно па и да нарушиш еден цел концепт на живеење на трети лица.:x

Ти впрочем моралот по твои правила си го одредуваш тебе како ти одговара а јасно е дека суштинското значење на моралот е да не повредиш физички и да не повредиш емотивно нечии чувства многу е едноставно само тимбата треба да се уклучи малку.

На zalosna, Harper, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.