Па значи исто му иде и тие што изневеруваат во затворен брак се кријат од околината, и вие што сте во отворен се криете од околината а штое разликата ?
Абе види колку и да расмислувам вие се лажете , и тоа на очи се лажете и колку и да негираш али така е да знаеш.
Хаха, не ми се верува Луге кои вараат и си ебкаат настрана, критикуваат и им иронизираат на луге во отворен брак?? Анб'ливабл...плус вајлд, немој да мислиш дека ги штедат чувствата на партнерот, туку си го пазат газето од развод , а сепак да боцнат на страна нешто, стварно генијално и модерно
Дали мајката на оваа твоја бивша девојка личи на Мерил Стрип, живее на грчки остров и редовно пее песни од АББА со другарките?
Па така искача. Седам и читам константни убедувања дека сите вараат. Кои се тие сите? Еве чим знае нека посочи, оти вака излага дека тоа им е најјакиот ас како оправдување за личните постапки.
Баш така. Со тоа нивното ' ама сите вараат' , ме потсеќаат кога во основно ќе добиев единица и на мајка ми и викам ама мамо сите добија единици, за да ја ублажам последицата Така му доаѓа отприлика
Таа на соки му се обраќа колку што јас сватив. A од кај знаеме ние што се пишува во темите. И од каде ова?
Таа фино си пиша за луѓе кои вараат на страна. Соки/цоки не е луѓе, човек е, или му персираше, ама сеедно, ако мислеше на него редно е да го тагне, оти никој од нас не чита мисли па да знаеме на кого се однесува. И поради тоа кој што пишувал по темите, нека посочи директно ако знае нешто повеќе, оти под “луѓе” се сите што пишуваат, а убедувањето дека сите вараат не е на место.
Се "извињавам" на мешаницата. ,Вајлд го пецкаше цокиТА па можеби погрешно заклучив дека он е спремен да вара а не и да се договори со партнер. Другите џабе скокате. Цоки-мен, се извинувам ако грешам, некогаш читам и меѓу редови а не низ десетици страни уназад. Јас па, знам и среќни моногамни бракови, и среќни отворени, а еден вара/втор појма нема, не би ги нарекла среќни. Привидно среќни се дури игнорантниот не дознае. Вие што сте биле изневерени па затоа стр алергични на отворена врска, сфатете- не се криви " отворените", туку "затворениот" партнер кој ве варал. Плус живеам во земја каде и истополовиот брак е легален. Да мислам дека не се среќни оти Петранка од Македонија го смета тоа за неприродно и умоболно?
Никого не го интересира кој каде живее и мислење за истополови бракови во тема за отворен брак. Ма да изглеа... увек е добро време и место за себе промоција. Нормално е дека никој не може да е ист. Ќе не има и такви и вакви и секакви. Факт е дека никој не може доволно да знае дали некој друг е во среќен, површно среќен, несреќен или делумно среќен брак ако самиот тој не му кажал. Повторно, редно е да се остават на страна оние коментари од типот “алергично-изневерените” (и повторно, како некој би знаел за истото?!) и да не се користат како алатка за да се оправдуваат личните постапки. Оти така малце бедно е...
Или она кога буквално на секој член има кажано дека повеќе се ебе од неа. Ваљда со патнерите на сите има легнато па и кажале колку често имаат секс со жените/девојките
Напротив... тие се паметните. Ене, еден ме убедува дека е во ред, тој да си се плеска на страна, а девојката не морала, оти била задоволна од сексот со него (??!) Пазете со кој се плеткате!