Па тој штом е пушта да оди со други, толку многу ја сака што дури му е све едно дали ќе му се врати или не.
Колку си наивен Како што рече Дентина.. Можност да се заљубиш во друг, секако постои. Може дури и да немаш ништо со некој, а да развиеш чувства за него. Еден куп такви приказни има: Колегата вака, пријателот онака...
Го има, не дека не, ама нели отворените бракови полни доверба...ги пали тоа... Ама едно е платонски да ми се бендисува некој или да флертувам со некого а друго е и да бидам интимна плус.
Ваљда нема но никад се незна со вас жените, знаете да бидете многу чудни понекогаш. Немам проблем со тоа, напротив, пожелно е. Колку позадоволна таа, толку и јас. Убеден сум дека нема да ја оставам незадоволна подоцна.
Можеш да немаш ништо а да развиеш чуства можно е тоа , али тоа чуство не може да биде толку силно до тој степен за да се случи такво нешто а ова веќе нее баш така.
Многу зависи во каква релација кај индивидуата се емоциите и телесните задоволства. Има луѓе кои неможат да ,,легнат,, со некого ако не го сакаат. Има луѓе кои разменуваат телесни течности за да задоволат потреба. Со една реченица: СЕКОЈ не го може тоа
Јас тоа го гледам како секс за една вечер или 2-3 пати со некој/а кој не го гледаш секојдневно или го гледаш но ретко. Колку почесто се гледаш поголеми се шансите да дојде до компликации.
Е сега...ако беше баба машко...јес ,јес, не е за секој ова. Ако си заљубива природа, ил ако не ставаш врска на прво место, рецепт за дизастер
Или па да речеме налетуваш на некој те обработува толку убаво а дома тоа со сооругот никогаш не си го доживеала?
Believe me, немам поплаки од сопругот ама ич. Ни тој од мене, како што гледам. Ти апсолутно не си репер, ако вараш, ама боље партнерката да не дознае. Моногамијата е општествено усвоена категорија, не е инстиктивна. Јас не убедувам никого во ништо. Се вмешав во дискусија оти членка беше препредно и поспрдно напаѓана .
Го учиш и сопругот на техниката, тој те учи на техниките кои ги научил од неговите е*ачици и сите среќни весели
И која е поентата ако не верува во љубов и клеца настрана ама најискрено? Јас не сум женет, ниту сум бил. Ама мислев или се лажам сеуште дека мислам дека лојалноста, чесноста и љубовта што ќе и се покажат на жена се ценат..?
Не се сите отворени бракови без љубов... напротив. Оние што ги знам, и што се во отворен брак, се сакаат и почитуваат. Вклучувајќи не и нас.
Не е за секој тоа. Сите сме различни и имаме различни сексуални преференции, различно ги замислуваме врските, браковите, различни потреби и очекувања имаме.. И треба да е така. Многу ќе беше досаден светот, ако сите бевме исти.
Никогаш не би можела ни да замислам ваков брак или заедница како што некои ја нарекуваат. Каков тип на ЗАЕДНИЦА ја сметате? Лудо сум заљубена во моето доскорашно момче, веќе сопруг со кој го очекуваме нашето прво дете и сигурна сум дека покрај краткотрајните кавгички без значење и мали несогласувања никогаш нема да помислиме да направиме такво нешто.. Доколку со некој имаш се што некогаш си посакувал да имаш, не гледам потреба ни да се освртуваш на друг/а Сепак секој има право на свое мислење и одлука
Отворениот брак има само една основа и суштина. -Двата примарни партнера сакаат бракот да се одржи, но еден на друг не можат да си пружат задоволства еден со друг, а кои ги добиваат со трета личност. Прашањето е зошто доколку сакаат да го одржат бракот не направат некои промени во него и да си ги пронајдат деловите на себе наместо да ги бараат во друга страна, и најчесто пробуваат но не успеале и единствен начин да го одржат е да функционираат во отворен брак..А вториот одговор е дека од секогаш биле во отворен брак.......... Како и да е тука нема срека туку само залажување дека се срекни.