Ама ако мене ме возбудува некој друг визуелно, од око, не значи дека ќе ме задоволи в кревет како мм. Зашто мене на пример ми е тешко да го тргнам сексот од емоциите. Сексот како акт е минорен во споредба со мојата емоционална состојба. Ме возбудува тоа што знам дека мм ме сака, се труди да ме задоволи (не само за секс, туку утеха, критика, пофалба) и ме посакува секогаш.
А оти мислиш дека го повредувам сопругот? Во ред е тоа. Веќе заклучивме дека вие не сте од оние кои би биле во отворен брак. Темава е за отворен брак.
Зошто пак зборуваме за тебе и твојот брак? Секој кажува свое мислење врз основа на лични сфаќања и вредности. За мене лично изневерување и отворен брак не доаѓаат во обзир, бидејќи тоа би ги повредило и моите и неговите чувства. Едноставно е.
Не за мене, за отворен брак како концепт. Ако има друг кој е во таков брак, слободно нека пише. ...а има, не да нема... само нема да пишат оти им е страв од осуда.
Може не ти твојот. Ама мене и да ми рече иди, јас знам дека тој саат можам него да му го дадам не на рандом маж. Место мое физичко задоволство, му давам задоволство на мажот кој ме сака и го сакам, пуканки. Моја е одлуката на кој ќе му направам убаво, мене или него. Затоа правам пуканки
Отворен брак кога и двајцата ќе го сакаат истото. Изневерувачите most likely знаат дека партнерот нема да прифати отворен брак, и затоа прикриено го прават тоа. Решение: развод, па секој по своја страна. Според мене ако веќе планираат да изневерат, подобро нека разговараат отворено со другата страна. Ако им одговара отворен брак, океј, ако не секој по своја страна. Барем е фер така а не забивање нож во грб. Ама таквите најчесто сакаат да не го изгубат бракот и плус да изневеруваат.
Не, ти зборуваш постојано за твојот брак и во сите теми се убедуваш како таквиот начин на функционирање е правилен. Да, форумот е за дискусија и споделување искуства, меѓутоа твојот брак е дискутиран толку многу, што веќе излишно е да се каже било што друго. Знаеме дека имаш отворен брак, знаеме дека си искрена и не изневеруваш и дека вас двајца ви одговара тој начин на функционирање. И баш ми е мило. Немам ништо против тебе и твојот начин на живот. Меѓутоа постојано се трудиш да убедиш некого дека моногамноста е преценета и дека во одреден период од животот секој ќе изневери(што дефинитивно не се сложувам) па според тоа единствената опција која останува е да се биде искрен и да се има отворен брак. Како што кажав и погоре, сметам дека е нормално да те привлече друга личност во текот на животот, што не значи дека "треба" или "мора" да превземеш нешто околу тоа, ако бракот и семејството ти значат повеќе од една авантура.
Остај ти сега изневерување, тоа што едниот заборавил да му каже на другиот дека се уствари во отворен брак, од немукает е . Обврски, работа, еден мозок за се па нешто ќе промакне.
Па така е што.. кажи ми дали не е изневерување и тоа што жени се лигават по згодини глумци, колеги, комшии , што мажи се палат на глумици манекенки, колешки, комшики што да е, и после легнуваат со законскиве, ама за да му се дигне он ја замишља таа другата, она за да се навлажни го замишља другиот и? Што е тоа?
@WildMk љубопитна сум Дали те контактирале загрижени личности во традиционален брак,да те прашуваат дали си налетала на нивниот партнер/партнерка ? Ако сметаш дека прашањево е неприкладно,не мора да одговориш.