Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.907
    Па правиш штета. Отвараш теми и наметнуваш свое мислење,убедуваш како тоа е добро и не е изневерување,а тука читаат и малолетни лица,пубертетлии..

На Stark, cresa-jagoda, ЕденЧлен и 10 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.528
    Каде се наоѓа Панчево? Кога се случило тоа? И зошто?
    И во затворени бракови има убиства.

Едит: Гугл ми отвори едно од јули 2019 а а нема никаква врска со темава.

Последна измена: 11 октомври 2020
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    А треба само мене да ми одговара нешто за да го бранам?
    Вау, себичлук ваков уште не сум видела.

Мене ми одговара секој да е слободен шо кур сака да прави.
    Оти ми значи да бидам слободна, шо кур сакам да правам.
    Прилично проста филозофија, би рекла.

На Reja, Mikha4, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    17.301
    А не оставаш некој да си го искаже своите ставови и мислења. Интересно :?:.

На eliesaab, baby-star, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Како не оставам?
    Кажи си... обиди се да не вреѓаш дур ги кажуваш :)

На WildMk и Annath им се допаѓа ова.
  6. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    17.301
    Oткако ги извреѓавте сите што имаат спротивни ставови и мислење од вашето, не фала немам намера,

На eliesaab, baby-star, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    А што браниш конкретно, кога никој не е нападнат?

На eliesaab, baby-star, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас и мм од таа причина немаме бурми. Не мора одма никој да носи заклучоци за нашиот брачен статус. Имаме венчани прстени и слични ни се ама не се бурми. А и колку бурмата в џеб ја ставаат штом излезат од дома.
    Што се однесува до цел свет, апсолутно никогаш не би стапиле во брак ама од административна страна тоа ни беше наједноставно решение.
    И тоа е, бракот ни е само административен. Без разлика што и двајцата сме моногамни, и во врска и во брак, на бракот не гледам како ништо повеќе од административна потреба.

На Luminary, cresa-jagoda, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Што значи ова -само административен? Каков има поинаков? Добро црковен плус ама тој нема нешто обврзувачко во него, плус попот ти кажува слични работи со матичарот -да се сакате, да се почитувате, да сте верни итн итн, дали ќе почитуваш или не твое си е, за останатото си има закон и важи за тебе како за сите други што стапиле во брак. Не разбирам, како твојот е поинаков?

На baby-star, tina2018 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Па не било баш затворен брак.
    Она била самохрана мајка,а он со жена и дете. Се гледале,но му раскинала.
    Неможејќи да го прифати тој факт он,ја следел и ја чекал пред куќа,кога она влегла во нејзината кола он некако и влетал во кола на совозачко седиште седнал,се расправале и на крај и пукнал во глава и после си пресудил и себе.
    Роднините од страна на мажот не дебатирале ништо,молчеле што не го исклучува фактот дека жена му знаела ама си го дозволувала тоа и спаѓа во отворен брак,додека од другата страна пак викаат дека девојката била мирна.
    Панчево е во Србија, на околу 40 минути оддалеченост од Белград.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.426
    Допаѓања:
    90.759
    Го имав напишано моето мислење на оваа тема на почетокот.Отворен брак практикуваат луѓе незадоволни од интимата со брачниот партнер.
    Нивните нагони се гладни,воедно и самите се жртви на сопствените нагони.

На buba4e89, cresa-jagoda, zuto и 5 други им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ништо не е поинаков, само што биле во брак или не ништо не ни менува.
    Нити се сакаме повеќе затоа што сме мажени сега, нити одеднаш после бракот сме си станале верни а пред тоа не сме биле.
    Во таа смисла само административен. Не дека е нешто посебен, туку да можевме без него, да не се административните придобивки, никогаш не би се ни земале. Бракот како брак не ми е потребен за одржување на врската.

На Luminary, cresa-jagoda, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Ај најди ми едно мислење кај што кого било вреѓам.
    Озбилно.
    Не туку само измислувајте.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ако не е ништо поинаков зошто тогаш потенцирање дека не би биле во брак ама чисто заради административни ствари? Што има во поимот -брак што би го променило вашиот однос или нешто обврзувачко со што не се сложувате или ватевер што е поразлично од она што ви е во план? Планирате заедно да живеете? Да купите заедничко живеалиште? Можеби деца во иднина? Тоа го прават и оние во брак. Не сте ништо помодерни или понапредни ако речете -ние не сме во брак. Ги гледам околу мене, сто години заедно, од мали, од средно, со деца, со заеднички кредити, функционираат исто како сите други ама не се во брак и као бракот застарена работа е :D Екскјузми, ова твоето што е?
    Како -не сакам парче хартија да ме врзува. Те врзуваат милион работи кои немаат никаква врска со тоа парче хартија. Ако сакаш да те врзат. Ако не сакаш, поинаку функционираш, не живееш заедно сто години, не си верен, не правиш деца, не одиш заедно на одмори итн итн...

На do-re-mi, Stark, Mantub и 5 други им се допаѓа ова.
  15. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Дај ми ја тајната, како јас да добијам некоја придобивка. Од кога сум во брак, зијан сум, само пари летаат на сите страни, која илузија човече, сад ги видиш, сад ги не видиш, пуф, прашина, дупнат џеб.
    Ама и вака и така ќе ги имав тие трошоци.
    Инаку, јас лично го ценев повеќе моментот кога ме побара за жена, отколку самата церемонија. Некако самиот момент кога ќе клекне на коленца, со тремор на рацете и дрхтање кога ги изговара тие шест збора ми беше боженствен. Нормално, на тоа следи овековечување на моментот.
    Дека има некоја разлика, нема, исти сме двајцата, ако не си ја видам бурмата, нема ни да знам дека сум се омажила.
    Но сепак, сметам дека бракот на некој начин е обележје, белег за две индивидуи кои си си нашле дом обострано во своите срца, кои не можат да си замислат да бидат еден без друг, чија љубов е чиста, алтруистичка и невина. Едноставно еволуирање на врската.

На cresa-jagoda, Gloriana, Veta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    17.301
    Ги навредуваш дека членките немаат основна култура.

Ја нарече и себична

Сепак е директно навредување, а целиш кон тоа да нема навреди.

На buba4e89, eliesaab, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Бриџо, истото го кажуваш што сакам и јас да им го кажам само со други зборови. За џабе ме напаѓаш, на исто мислење сме.
    Моето мислење се однесува само на ставовите дека бракот е нешто уау посебно.
    Не викам јас "не сум во брак", баш тоа што го викаш ти го кажувам и јас. Тој брак не ме одеднаш врзал повеќе, нити го променил односот помеѓу нас двајцата. Нити сега треба одеднаш друго да се однесуваме затоа што сме мажени или сите околу мене друго да ме третираат (као мажена си сега, да служаш маж и свекрва како по песните народни)
    Тоа ми е целата поента, баш истото што ти го кажуваш. Дека парче хартија не ме врзало, сум си била врзана и претходно и да не сум имала корист од него веројатно не би се замарала и дефинитивно не се плашам од "бракот" само ми се смешни тие што го сметаат за нешто свето и посебно, као до пред бракот свашта си смеел, на денот кога бурма ставиш веќе не смееш. Ма да...

Или на пример ова
    Или 150 години се заедно, па ќе и клекне на коленце па ќе глуми изненадена :D

На Luminary, cresa-jagoda, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.009
    Како ма не ти сменил, сега си поштована госпоѓа. Нема више, кај си бе Анџо, строго со госпоѓо ќе ви персираме8)

На buba4e89, cresa-jagoda, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.528
    За сите оние што пребројаа на прсти дали 'Дали ќе се омажиш за мене?' се состои од шест збора.
    Мене па тоа ми е жива глупост. Се надевам ќе се искорени наскоро. Колкумина клекнале па после цел живот ја газат жената.
    Од онаа погорна реченица произлегуваат сите проблеми. Као демек само она за него се мажи, а тој за неа не се жени. Као демек само мажите бараат. Као он ја бара. Он ја зема.
    Пре би отишле заедно да си избереме прстени отколку некој да клекнува некому.

На Mikha4, buba4e89, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    17.301
    Многу сте ми контрадикторни со мислењава, викате дека бракот не значи ништо а од друга страна па сите тие сте во брак, стварно сега ништо не ми е јасно, се ми се испомеша во главава (facepalm)

На buba4e89, eliesaab, baby-star и 1 друга личност им се допаѓа ова.