Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.009
    А ти во брак си?

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    17.294
    Не сум, ми ја направите главата каша попара, не знам што да мислам :D

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.009
    Епа ко ќе влезеш во брак ќе разбереш дека не е ништо поразлично. Еден ден си немажена, другиот ден си мажена, и ништо не се променило, освен можеби презимето. Ти си ти, тој е тој, не го сакаш ни повеќе ни помалку од претходно. Едино во некои земји од светот, може да ви вратат некои пари од данок под одредени услови:D.

На cresa-jagoda, AmericanWoman, theowndemon и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Gloriana

Gloriana Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    511
    Може да го прави без да стапи во брак, ама решиле и сакаат да се во брак. Јас не гледам проблем кога обострано се согласни за секс со партнери надвор од бракот, да не бидат во брак. Тоа е нивен личен договор, тоа што се сексаат со други мене лично воопшто не ме погодува. Потполно ја разборам што објаснува, еве ќе продискутирам и јас отворено на таа тема. Мене сопругот ми има дозволено да правам што сакам надвор од наша брачна постела под улсов да не го оптоварувам со објаснувања. Пример за разлика од Вајлд и маж и мојот маж не го пали да му раскажувам и споделувам детали. Финтата е што јас досега во нашиов брак немам осетено незапирлива потреба да општам сексуално со некој друг освен него. Како би било во иднина не знам, ама претпоставувам како што е и сега, сепак научив во животот никогаш да не велам никогаш нема да се случи или случи нештото.

На gjoker4e, WildMk, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Gloriana

Gloriana Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    511
    :rofl: ха, ха ме зинасмеја, за родители од кој век станува збор дај дефинирај ми:wasntme:

На gjoker4e и WildMk им се допаѓа ова.
  6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Кога ќе те гледа како солза на дланка, ќе го правиме истиот муабет. Мене ми значат тие работи. Сепак твојата ситуација е хипотетичка, што би било кога би било.
    Извини што сметам за мојот партнер дека е совршен и дека секој споделен момент за мене е магичен.
    Не си доживеала таква љубов очигледно. Затоа си со предрасуди на тие магични моменти.
    А прстенот не ми беше воопшто битен, ми е гајле што носам на прст. Обична материјална работа. Мислиш прстенот ќе ми ја даде хармонијата во бракот. Ама видиш па за тебе тоа е побитно.
    А на членката што коментираше дека сме биле 150 години заедно, не не бевме, се работеше за релативно краток период, а таа тема воопшто не беше зачната.

Последна измена: 11 октомври 2020
    На buba4e89, tina2018, Justicija и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.009
    Пак персонализираш. Не можеш да знаеш кој каква љубов доживеал и не разбирам која ситуација е хипотетичка.
    Заљубеноста е биохемиски процес, се дешава нешто во мозокот со ендорфинот па може затоа ти е магично. Заљубеноста поминува, преминува во љубов или во не љубов, отприлика по неколку години. Не е цело време пеперутки во стомакот. И доволно мислам дебатираме оф топик, не е темава, како јас го разбирам бракот. Пиши по некоја година во некоја друга тема, дали се уште таму пеперутките :)

На Mikha4, gjoker4e, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Gloriana

Gloriana Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    511
    Може да е така, но и не мора да значи. Сметам дека има ситуации во кои имаат идеален сексуален живот но поради одредени состојби едниот или двајацата имаат потреба од дополнителна сексуална стимулација од страна на друг партнер во живо, не само да е сведено на самозадоволување или користење на сексуални играчки. Повеќе тие особи ги доживувам како личности кој можат да одделат емоции од секс. Ако некогаш во животот и јас лично успеам да направам ваква дистинкција можеби би пробала секс надвор од брачната постела со маж ми, ама можеби.

На WildMk и Cosmi им се допаѓа ова.
  9. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Поминати се доста години од почетокот на врската до ден денес. Разликата е што љубовта е поинтензивна, посилна, поголема. Пеперутки имав во основно.

На tina2018, Justicija, baby-star и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Gloriana

Gloriana Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    511
    Ај па и ти, па и 150 години да сте биле, посебен е моментот, навистина, нема везе кој колку долго бил во врска, финтата е што е емотивен момент кој вечно се памти, не е до бурмите, вереничкиот, од што се изработени, од каде купени и колку пари, се тоа е во споредна улога. Главна улога сте ти и тој и се што лично ќе си се договорите да (не) практикувате во бракот.

На WildMk и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Па немаат основна култура, дијагнози делење е буквално тоа.
    И да, себично е да не гледаш подалеку од тоа што само тебе ти чини ;)

Апсолутно не се навреди.
    Можеби второто. Али првото, никако.

На Reja, Gloriana, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.263
    Допаѓања:
    118.955
    Не ја разбирам потребата за натегање. Вајлд си кажа. Таа оди со други исто и маж ѝ. Таа не е повредена ако маж и ебе некоја супер згодна млада риба ниту пак тој е што таа го прави истото.
    Дали се сакаат и колку се сакаат не знам, ама ете така функционираат и им е убаво може.
    Колку и да е неправилно и грозно за мене, не е моја работа да ја оправам пошто тука нема што да се поправа, двајцата се согласни на тоа.
    Ова е исто ко да му велам на некој да не јади сирење со лубеница оти лично мене ми е бљак.

На mal.ecka, lovestoneddd, Gloriana и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Miss91

Miss91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    35
    Зошто бљак? Јас познавам еден куп во Битола кои мн добро се имаат ушемено во оваа работа...Така да како им е добро...

На tina2018 и Justicija им се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.777
    А зашто да не? Ако не им смета нив зошто нас ни било :D Јас не можам да ги сватам само една група на луѓе каде што еден партнер си се плеска наоколу, цел град знае само неговиот партнер НЕ ЗНАЕ илИ СЕ ПРАВИ ДЕКА НЕ ЗНАЕ ?:wasntme: Секој втор има швалер/шваљерка овде што ги гледам ,валда имаат договор некаков ...
    И сметам дека сексот е потреба , емоциалното неверство е најлошо
    Штом на чело не им пише дали се плеснале настрна немаат галје нека фураат :D

На gjoker4e, tina2018, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Да реков дека вие сте биле 150 години заедно. Мислам јасно е.
    upload_2020-10-12_9-12-40.png
    Или - или е конструкција за кога зборуваш за 2 различни работи :D

А колку години сте биле заедно нит прашав нит ме занима :D

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Изим, неизим, тој што сака да те излажи, ќе те излажи.
    Шубо не опиша :inlove:

На Gloriana и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.320
    Допаѓања:
    190.009
    Став за денес- фино е да си во отворен брак. Никогаш не знаеш кога ќе се појави опција од типот на Бред Пит, зошто да си ги ограничуваш можностите:D
    upload_2020-10-12_9-49-45.jpeg
    @WildMk намали малку со пропагандата:D

На Angie1432, Gloriana, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Навивам за Џејсон Момоа.
    Бред ми е ко исчешлан реднек :lol:

На Gloriana, gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    And yet ме цитираш. За да дадеш било каква констатација и истата да има силен темел, треба да се базира врз мноштво на информации. Кога ги немаш, нормално дека се служиш со претпоставки, со цел да имаш некаква придобивка. Во случајов немаш придобивка, туку чиста дезинформација.
    Како повикана во твојот цитат, решив да ти одговорам. А дали тебе тоа не те интересира и мене не ме интересира, нели. Peace:)

На eliesaab и baby-star им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас барем имам лице да ги цитирам оние за кои зборувам, а не онака од зад грб "а членката што рече" :D

Доаѓате наапани на теми спремни одма со секој на кавга да идете и не ни гледате ни кој-што пишува ни како пишува. :D И може навистина треба да се отвори тема "што е за мене брак" оти тука за се само за отворен брак не се пишува веќе.

На CameliaMiller и Biljarkata им се допаѓа ова.