Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Тогаш зошто се тврдат работи кои не се знаат и се вреѓа?

2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Сигурно не за да дискутираме за она што ти мислиш дека треба. Нека ти зборат како сакаат, лајкови ќе им ставам пошто гледам дека си едно манипулативно и лицемерно суштество.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не е работата шо мислам јас, туку што е предрасуда, што навреда, што дебата.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не знам, не ме интересира да дикутирам за како другите дискутираат. Затоа и се воздржувам од задлабочување на темава, за да не дискутирам луѓе туку стриктно темата.

Предрасуди е толку злоупотребуван збор што значењето буквално му стана "се што мене не ми се допаѓа е предрасуда". Мислам дека никому не му користи такво "украсување" на желбата да скратиме нечија слобода на говор. Да, се обидуваш да ускратиш туѓа слобода на говор со тоа што нарекуваш предрасуда се што не ти се допаѓа.
    Често луѓето ќе кажат работи што не ни се допаѓаат. Барем на форум има едноставен начин да се заштитиш од нив, имаш копче за игнор ако не си способна истото да го направиш самостојно, без надворешен механизам. Полемиризирање многу често нема да те доведе ни до решение, ни до промена на нечие мислење, посебно не во дигиталниот свет кај што сите мислат дека се во право и дека единствено нивното мислење е апсолутно точно.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Предрасуда е да тврдам нешто за тебе, за кое 'сум сигурна' дека е така, само поради некоја твоја одлика која ја знам.
    Пример: Сигурно се омажи за странец заради пари.

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Предрасуда, Реин бриши одма :D

Ех Вајлд, па ти беше таа што на основа на тоа што знаев што се IP адреси измисли цела приказна за мене, иод каде сум, и кај работам. Уште пола форум мисли дека сум на некоја голема позиција во Вип вработена.
    Тоа се муабети од тебе што излегоа. Чисти шпекулации, дури не се ни предрасуди. Муабети за пред селска чешма.
    Имаш право да кажеш дека сум се омажила за странец заради пари. Јас нема да седнам тука и 5 дена да те убедувам дека не е така. Ќе ти се насмеам на лудата лејка и ќе си продолжам со животот.
    На нас лично е да си ги ограничиме предрасудите и да не ги шириме наоколу, оти да сакав и јас можев куп предрасуди да донесам на темава.
    Еве пример, нешто што знаеш и самата дека го мислам ама не го кажав на темата за да не дикутирам луѓе туку строго темата:
    Отворениот брак ти е бегање од реалноста затоа што не си доволно психички стабилна да имаш мир во моногамна врска, не си среќна па мислиш дека такви сексулани излети ќе те усреќат. Штета што ни сама не си свесна дека тоа бегање од реалноста е само магичен круг и дека оној налет на допамин и серотонин кој го добиваш после таков излет брзо паѓа во уште поголема негатива и те прави да се чувствуваш помизерно отколку што би се чувствувала ако воошто не си отишла на тој сексуален излет.
    Од друга страна, јавна тајна е дека скоро и да немаш секс, без разлика дали е со маж ти или со други. Така да, буквално:
    помалку зборење, повеќе акција.

На zuto, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Сама си кажа дека во ВИП работиш(тогаш) и дека ќе си ме најдела која сум и кај живеам.

Не те погоди, ама цел реферат со навреди изнапиша.

I rest my case.

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Апсолутно никаде не те навредив. Само ти кажав да не прави на други што не сакаш тебе да ти прават.
    И одговорно тврдам дека оној делот со ВИП никогаш не се случил :D
    Така да :D
    Се надевам дека you rested your case, може слободно ќе се научиш и да игнорираш нешто понекогаш :D

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Уште имаш за кажување...
    Ооооо....:hug:

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.465
    Допаѓања:
    183.628
    Предрасуда е да тврдиш нешто, врз основа на делумно или целосно непознавање.
    Предрасуда не е кога создаваш став врз основа на одлики кои веќе ги знаеш за него.

Не се работи за незнаење и не, ти не си просветлувач иако неосновано и скроз егоистички сама си ја доделуваш титулата по темиве. :D
    Еве има луѓе кои знаат дека секакви бракови постојат, ама не ти веруваат лично тебе. А тоа што имаш потреба да се убедуваш оти си ја имаш мувата над капата е скроз друг муабет.

На tina2018 и baby-star им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Кој брачен пар сака да си функционира така, нека си тера живот, не се мешам, нема ни да приметам.
    Ама да ми попува некој дека тоа е нормално и дека така е супер, не ми се допаѓа.

Сеуште таквите бракови ЗА МЕНЕ се табу тема и несакам ни да ги коментирам од причина што ЗА МЕНЕ тоа не е во ред.

Реков, ЗА МЕНЕ бракот е заедница меѓу маж и жена која би требало да трае долги години и се базира на заедништво, единство, доверба и наклоност еден кон друг.
    Нема други, нема трети.

На Vitaly, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Аха, по тоа што знаеш за мене, заклучи дека не го сакам маж ми.
    Јас велам ја го сакам, а ти не го сакаш.
    Ем 'не сакаш да коментираш', ем коментираш.

Чудно...

13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    @WildMk А да се сложиме, да не се сложиме? Полесно е за сите. Моето мислење за тебе е толку небитно, ти ќе си продолжиш да ја браниш својата кауза дека е правилна, совршена и дека е модел на успешен брак, а јас ќе си продолжам да верувам во традиционален брак, условен од две индивидуи.
    На крајот од денот двете сме среќни, разликата е што мене среќата ми е дадена само од една индивидуа, тебе од повеќе личности.

На Vitaly, tina2018, baby-star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Епа Вајлд, дебата нели...
    ...ама еднаш се кажува свој став или искуство.
    На секој да му реплицираш и да убедуваш, баш и ...:tmi:

На zuto, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ама нема што “да се сложите“ вие, за тоа дали јас го сакам маж ми, дали ме боли меот, дали сакам плава боја.
    Јас можам само да кажам за тоа, пошто вие не знаете.
    Што те убедувам?

16. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Да се сложиме дека дека не се сложуваме, ваљда е појасно, во однос на нашите размислувања. Мене не ме интересира дали го сакаш маж ти. Стварно ми е гајле. Говориме стриктно за отворен брак, како модел, што на некој одговара, на некој не. Зошто мешаш лични работи? Општо се говори.
    Зошто тоа толку те вреѓа. Мене не ме вреѓа, ти што мислиш за мене и мојата идеологија. Тоа се твои мисли, што во никој случај нема да го афектираат квалитетот на мојот брак, а и обратно, би требало.
    Не знам зошто толку те погодува што некој не се сложува со таа тема.

На zuto и tina2018 им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Е така можи: А не може да има љубов во отворен брак, е скроз друг муабет.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Вие мешате.
    Секој втор пост е: Нема љубов во отворен брак..
    Можеш да речеш, како Јованти, дека мене не ми верваш, ама дека никој во отворен брак не се сака, не е во ред.

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.465
    Допаѓања:
    183.628
    Стварно си ко пијан за плод.

Ти можеш секако од се да извлечеш заклучок како што ти сметаш дека треба, епа така и јас. Е така може. (fingers)

На tina2018 и baby-star им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не ме читај и не ми реплицирај де... не мораш