Отворен брак

Discussion in 'Брак' started by WildMk, Aug 3, 2018.

1. Annath

Annath Форумски идол

Нема разлика. Оти не можат да сфатат како некој може да има секс со некој без да го сака. Пошто Боже сачувај да легнам со некој ако не го сакам, нема врска што имам нагони, а немам со кого да ги задоволам. Поарно да си ги трпам и да бидам исфрустрирана до бескрај и сите да ми се криви за сѐ.

1209, Bezimenka90, S.W.A.G and 7 others like this.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Се уште пишувате во темата за брачни неверства. И тој што изневерил ќе каже дека немало разлика, само сакал да легне со таа/тој. Не знам како не сфаќате. За брачни неверства бараат совет во темава.

tinka-mace and cresa-jagoda like this.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Знам. И не поддржувам неверство, вие сте тие кои почнавте да зборувате за отворен брак.

1209, WildMk and CameliaMiller like this.
  4. tina2018

tina2018 Популарен член

Напротив, јас зборам против бидејќи го отупеа со поддршката за отворен брак и не ми е јасно која е целта.

eliesaab and baby-star like this.
  5. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Напротив, го отупеа зошто некоја сакала отворен брак и зошто не требало така да биде.
    Целта е да се даде подрршка на секој да си го живее животот како сака и како им одговара на брачните партнери, а не како им одговара или сметаат дека треба да го живеат нивниот живот, трети лица, кои на никој начин не се поврзани со нив. Ако нив им е убаво, што ми е мене гајле која е целта. Да, невервство не чини, ама во отворен брак ако брачните партнери не го рачунаат како неверство, што па мене ми е гајле дали е или не е?
    Грев е некој тоа скришно да го прави. Е тоа е и треба да е темата.

Ena05, 1209, Bezimenka90 and 2 others like this.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Неверство не е само ако криеш од некого. Си спиел со друг додека си во брак? Се е тоа неверство дали он знаел или не.

eliesaab, cresa-jagoda and tina2018 like this.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не, не е.
    Буквално не е.

Luminary, crimson, 1209 and 4 others like this.
  8. tina2018

tina2018 Популарен член

Пак правите нормално нешто што не е, ќе разберам да ја поддржите членката, мада не разбирам зашто. Ама дека се договориле да одат со други никогаш нема да прифатам за нормално. И пак, со тоа го поддржувате неверството. А кој сака да си биде со сите во брак, извини кревет, негова работа, не мора да се фали. Кога ќе праша следната членка зашто маж и ја изневерил, прашајте ја дали се во отворен брак, а она да не знаела, или предложете и да бидат.

eliesaab, cresa-jagoda and baby-star like this.
  9. CameliaMiller

Ама која си ти за туѓ брак/сексуален живот да кажеш дали е нормален или не е?
    Можеш само за себе да кажеш како ти е нормално и прифатливо да бидеш во брак, како си дозволуваш еве мене да ми кажеш?

dayla, Ena05, 1209 and 9 others like this.
  10. flawless.

flawless. Популарен член

Ама како може да е неверство кога имаат договор меѓу нив? Ако може објаснување на тој дел :)

Ena05, Bezimenka90, S.W.A.G and 6 others like this.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Бидејќи поимот брак е посветување цел живот на една личност и фамилијата, а не да имаш секс со кого тебе ти се сака без разлика дали е договор или не. Утре да треба да се разведеш судот како ќе го протолкува како неверство или сосема нормална појава? Нормално како неверство. И најбитно од се што ќе ми е друг некој ако сум со тој што го сакам, јс не би можела да имам секс со друг и да дојдам вечерта и да го бацам мажот ми за добра ноќ алал да им е на тие што се способни за тоа и нрмаат грижа на совест

12. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Aj namali so osudite. I jas ne razbiram, ama ne osuduvam. Niven zhivot. Inaku, da, ne e neverstvo zatoa shto DRUGIOT PARTNER ZNAE, ne e tajno, i ne izneveruvaat doverba. Ednostavno taka se dogovorile.

dayla, Ena05, 1209 and 5 others like this.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Јас не осудувам си го кажувам мислењето правите нешто нормално од што не е. Доволна е дискусијата за "Отворен брак" нека си се искажуваат сега тие што се изневерени или изневериле ;)

baby-star and tina2018 like this.
  14. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Jas ne pravam normalmo neshto sho ne e. Tuku rekov deka ne razbiram. Prochitaj pak. Drugo koj kazhuva shto e normalno shto ne e? Znachi istopolov brak e neshto nenormalno apropo tvoeto mislenje?

Bezimenka90, WildMk and Annath like this.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ни тоа не е али од такви луѓе што мислеле исто како и ова дека е нормално затоа и нормално го направија и деца им дадоа да посвојуваат. Не е муабетот за традиционални да бидеме ама се знае што е што. Затоа и го коментирам ова цело време. Со тоа во Европа вака во Европа така далеку не се стига ако реши цел европа гејови да бидат да бидеме и ние. Малце оф топик отидовме :)

baby-star and tina2018 like this.
  16. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Mislenjava mn ti se konzervativni i polni so osuda. Koj shto saka neka si pravi. Na kraj kraeva ne e bitno shto e normano, a shto ne e .

Bezimenka90, Nevenche26 and Dentina like this.
  17. CameliaMiller

И тебе да те прашам - како си дозволуваш да кажеш што е нормално а што не е?

Едит: замеша гејој.
    Ич не се труди да ми одговориш плис.

1209, Nevenche26, S.W.A.G and 5 others like this.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И одговорив на членката во врска со истополови бракови што спомна читни малце поубаво;)
    И си имам право ти ќе ми забраниш?:?:

tina2018 likes this.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Неверството не е кривично дрло. Ни оѕворениоѕ брак. Судот не толкува неверства. Од каде ви се вакви претпоставки за суд?

1209, Bezimenka90, Nevenche26 and 3 others like this.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Не се само кривичните дела елемент на судот, разводите спаѓаат во граѓански постапки.

И не ја гледам ниту сваќам поентата што величите отворен брак, а ниту една од вас не го прифаќа истото.
    Апропо дефиницијата за брак, сексот со друга особа, макар и договорен е изневерување.
    А дека ненормалното и неморалното сакате да го прикажете како нормално тоа е ваш личен проблем.
    На крај краева овие отворените од отворениот брак неретко изневеруваат со типовите од затворените бракови.