Не знам кој ти е маж. Кој му е никот? Ако памтам, ќе ти кажам... пошто ги избришав сите такви пораки.
Ќе мора да прифатат ама како ќе им биде? Ќе ги скрши тоа. Си го искусила тоа како дете, родителите да се изневеруваат еден со друг?
Неможам да го разберам поимов отворен брак,никогаш нема да можам да го сватам овој поим Јас со едни,маж со други а сме во брак...И уште се сакаме и "почитуваме" @WildMk зарем навистина мислиш дека вие се почитувате и сакате покрај сето ова што изнапиша? Фантазирање и посакување е едно,тоа ми е сосема нормално и никогаш не се лутам околу тоа Ама да знам дека има друга и да живеам со него?За мене болест
Значи вие продолжувате понатаму со истиот стил на живот, на кој не му одговара нивни проблем? Јас барем вака те разбрав.
А што треба? Сите имаме различни преференции. Што кога децата и родителите на некој пар, ќе дознаат дека: гледаат порничи? имаат секс врзани за кревет? имаат секс со вибратор? жената користи стрп-он на сопругот? имаат паблик секс? дека имале партнери пред брак? дека имале хомосексуални искуства? итн итн Неверојатно многу драма се прави околу сексот.
Е па сега не е исто гледање порничи,врзување за кревет,сексуални партнери пред брак со имање секс со други личности надвор од бракот. Пример да разберам дека моите се сексале во некој ќор сокак или користеле дилдо би ми било смешно од една страна, од друга страна иако знаеме дека не воделе љубов само во мисионерска и со исклучено светло од самата помисла некако незгодно да не речам грозно делува(грозно не е вистинскиот збор но во моментов не ми текнува на соодветен збор) Но да разберам дека сето ова го правеле со други особи додека биле во брак би се згрозила и би се скршила за на век, никогаш повеќе не би ги погледнала со исти очи.
Lazat site koi velat deka samo svojot partner gi privlekuva i vozbuduva, deka samo so nego moze da imaat seks, deka mora da postoi ljubov za da imas seks so nekogo.... Ma dajde luge vi se molam bidete iskreni prvo samite pred sebe... mnogumina fantazirate za vakov zivot kako Wild. Ne velam posakuvate, ili bi imale, ama sigurno fantazirate za toa. Kazete si stav, za ili protiv, ama ne se pravete kako da nikogas ne ste cule za vakvo nesto i da ja pravite zenata deka laze.
Ах млади сте бре пилиња или ич не сте во брак или тазе сте во брак ништо не разбирате,по 100пати се мачи да се објасни. И се сака и се може кад има бујна машта и се може свашта И што ако пишала и споделила големо чудо,јас вас ве наоѓам чудни па како вака па како така,ете така шарено,ајт по кревети да не ве заболе рачната од многу работа, куцкање по секси темиве Спојлер: 69
Прво да кажам за себе не би прифатила отворен брак од проста причина што не би сакала да го делам мм со друга ниту пак мм сака да ме дели мене со друг.Сексот во брак знае да биде монотон после одреден период ама затоа нешто менуваме правиме нешто ново внесуваме нови предизвици разгорување страсти итн. Конкретно за Вајлд повеќе поштувам ваков начин на функционирање него варање правење работи позади грб.Фер и коректно е да се кажат желбите и да си кажат дека сакаат таков начин на функционирање.Како ние што сме си пронашле партнери со исти размислувања како нашите така и они си се пронашле.И како што таа не не разбира нас како можеме со еден партнер така ние не ја разбираме неа.Затоа и сме различни. Не сфаќам зошто ги мешате децата во оваа приказна кога сексуалната одредба и интима е наша и само наша.Утреден и они ќе имаат нивна.Јас на пр не ги разбирам тие што имаат секс само во мисионерска поза па тоа не ги прави нив понормални или поненормални од мене. И уште нешто незнам зошто неа ја обвинивте дека е неморална што има секс со женети мажи кога таа спрема нејзиниот е фер,тие не се тие си ги вараат жените.Акп не била Вајлд друга ќе била.
Лоли бе исто ти е да фантазираш и да практикуваш? Нормално ти изгледа да дојде мт и да мастурбирате на сексот кој го имал со некоја?Или обратно? Дали некогаш си фантазирала за нешто вакво?
Ама зошто ти мислиш, дека ако ти не се возбудуваш на тоа, дека никој не се возбудува на тоа? Зошто мислиш дека сите треба да имаат исти бракови и зошто сите би се возбудувале на исти работи? Во ред е.. те разбирам дека тоа не ти е убаво, уште помалку возбудливо.. Како и на повеќето. Но тоа не значи дека нема и такви како мене. Едното не го исклучува другото.
Никој не рече дека не сме чуле за вакво нешто или дека не и' веруваме на вајлд.Јасно ни е дека постојат некои што би имале секс со некого без емоции. Ама очигледно потешко им е на некои да поверуваат дека моногамност кај луѓе навистина постои и дека можат сe' да имаат само со еден партнер. Кажав за себе во претходниот пост. И не, не лажам. За мене лично, мора да има љубов и доверба измеѓу за да дојде до секс. Сега да ми рече дечко ми дека имал секс со друга, раскинувам одма, зошто така сме си ветиле. Истото треба да се случи и при обратната варијанта. И сигурна сум дека има и други што мислат вака за себе барем.
Нормално е да има и такви како тебе,не ја исклучив таа можност Лоли пиша сите ние се возбудуваме на некој од страна што не е точно,не сите мора да фантазираат Не секој може без емоции да има секс со некој
@Lolipop23 кажа погоре Дека демек тие што сме имале само еден партнер и само со еден сме можеле да имаме секс сме лажеле.
Normalno deka ne e isto, ama mene mi e cudno sto lugeto taka reagiraat ko od Mars padnati, a veruvam sekomu mu se motaat takvi fanrazii niz glava. Nekoi ke si kutat dozivotno i ke masturbiraat na toa, nekoi ke bidat dovolno hrabri da mu priznaat na partnerot no nisto plus nema da napravat, nekoi ke si gi izrealiziraat tie fantazii nastrana zad grbot na partnerot, a onie sto kako Wild i maz i ke si najdat zaednicki jazik ke go napravat toa na nacin na koj im odgovara i na dvajcata. Jas licno ne bi mozela da imam otvoren brak, no ne se pravam deka ne postoi takvo nesto, deka ne sum cula i deka ne me vozbuduva pomislata za toa. Imam super brak, so mnogu ljubov i razbiranje, so odlicen seks, izneveruvanje ne prifakam ni pod razno, no sepak coveckata fantazija nema granici, sekoj go vozbuduvaat razlicni nesta i zatoa kompletno ja razbiram Wild i nisto ne mi e cudno za nivnipt stil na zivot.