Отворен брак

Дискусија во 'Брак' започната од WildMk, 3 август 2018.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    45.625
    Верувам на никој овде не му е тоа чудно,прашањето е колку е нормално

На Leat, azelea, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.160
    Мое лично мислење е дека животот сам си го управуваш. Значи не треба мене некој да ме програмира и да правам работи едно по друго ако јас сама не се одлучам на тоа. На правење работи мислев , се родиш, ги учиш првите зборови, учиш да се снаоѓаш во околината, одиш на училиште, да се заврши образование, да се вработиш, да се мажиш, деца да се има, па внуци, па се по некој редослед. Искрено, лично не сакам да го следам тој редослед ко да МОРА по тој терк да живееш. Јас сама си одлучувам дали сакам и како сакам да го живеам мојот живот и тоа не треба да им биде чудно и неприфатливо за некои ако живееш поразлично од некој друг.

Апсолутно ја разбирам WildMk и нејзиниот отворен брак е дефинитивно подобро решение отколку да се тера швалерај. Воопшто не ги оправдувам жените кои се ебат додека нивните мажи камионџии со месеци се на пат или заминати во Ирак, Иран на печалба, а овие шират нозе зад грб.

Тоа што те цитирав не значи дека лично тебе ти се обраќам, но сакав да се надоврзам дека не е морално да се живее според некој редослед ко некој нож на врат да ми ставил. Значи не е морално и да се склучува брак. Но, ок, секој со своите сфаќања :)

На dayla, poenta, m.i.g и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Pa spored reakciite na nekoi jas sfativ deka im e cudno, kolkumina samo pisaa deka laze i trola.
    Ne rekov deka ne e mozno nekoj da e cel zivot so ist partner, koga i mene maz mi mi e prv i edinstven seksualen partner i planiram cel zivot taka da ostane. Sepak toa ne znaci deka mene drug maz ili nego druga zena ne mozat seksualno da ne privlecat.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Постојат вакви појави, а постојат и многу луѓе кои навистина можат и сакаат да бидат верни на еден партнер, ги ставаат емоциите пред нагоните и затоа се за моногамија. Ниту муабетот за првото не мора да е тролање, ниту пак второто апсолутно не е точно дека останало само илузија од бајките. Информирајте се за различното од вашето.

Јас не можам да се замислам ниту во ваква врска, уште помалку брак - но тоа не значи дека не сум свесна дека постои ова и дека мислам оти Вајлд лаже. :)

На kim.k, Amellie13, theowndemon и 12 други им се допаѓа ова.
  5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Што е важно дали лаже или не кога очигледно ја подгрева атмосферата и го подигнува превезот зад темата женска рамноправност со машка,од типот ми се се*са ми се сака,ми се може,остваруваме,делата продолжуваат...

На candy.cane, Mr. Right и WildMk им се допаѓа ова.
  6. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.337
    И јас тоа викам не мора да се склучува брак. Бракот е сепак обврзување на некои работи.
    Има и работи што мора да ги направиме по некој континуитет како што ти се наведени до образование редоследно (нели и средно ти е задолжително) и вработувањето ти е од егзистенцијално значење, а тоа што не мораш е брак, деца.
    Мислам дека ретко кој маж би ја пуштил свесно својата жена со некој друг или обратно жената својот маж со друга (јас не би ни едното, ни другото...ни да одобрам, ни да ми одобрат)... не може секој да го свари тоа...затоа полесно им е да си ќутат и тераат работа (што никако не е фер кон партнерот...и ова не го оправдувам).
    Не знам каде беше, не памтам точно во која земја се донесол закон бракот да важи само одредено време...по истекот на тоа време, ако се задоволни партнерите си го продолжуваат договорот (бракот), ако не секој на своја страна.Брак на одредено време- ова ми е најприфатлива варијанта (до толку сум либерална :D)...слично на обичниот брак,само без трошоци за развод...едноставно договорот ти прекинува и потоа си одлучувате што понатаму.

На tina-63 и Mari* им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Јас имам уште подобра варијанта. Не се мажи, а живеј си како во брак. И овде нема трошоци за развод. Не оди ли работата, чао пријатно.

На Bitter-Sweet, CaraMia, alana и 2 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Отворен брак е термин за тие што се земале од љубов а потоа ја снемало. Верувам да знаеле дека ќе е така немало да има свадба.
    Како и да е. Не ми пречи ни отворен ни затворен кој што сака нека си прави.

На Alisa22, CaraMia, Bubce38 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.067
    А како се вика бракот во кој само еден од партнерите се забавува настрана со други . Другиот партнер знае дури и со кого е и каде е и кога е , ама си молчи . 'Трпи ' ради децата . Изневерувачот ниту се крие ,ниту го лаже партнерот . Едноставно му кажува - таков / таква сум . Те сакам и тебе , ама голем ми е меракот и за нешто друго ,нешто ново:$
    Јас ќе го наречам полуотворен брак .
    Е ваквите бракови ми се најмизерни . И двете страни ми пи*ки невидени

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    1.928
    Тешко дека е полу отворен брак , да проба и спротивната страна да си го оствари меракот наместо да трпи да видиш како ќе ја смени плочата тогаш овој што е "мераклијата" . ;) Отворениот брак што го зборува Вајлд нема допирна точка со овој пример. "Ти со еден да отидеш а јас и со десет да легнам пак ќе биде 1:0 за тебе !" Ова изјава од бившиот ми "мераклија "
    "Ама јас тебе те сакам , не спијам со неа само ми го п**и!" Дно дна -врв од изговор! И ваквите се ПРОТИВ отворен брак . ;)(facepalm)
    И ај сеа дефинирај ги ?! :headbang: Ни они не знаат што сакаат .

На bunny19, Herrera, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.646
    Допаѓања:
    175.067
    Многу 'врсти' на бракови има:).
    Затоа прашав како да го наречам бракот во мојот пост :)
    Оваа врста ти што ја напиша не може да трае многу долго.
    "Мојава" врста си крцка така повеќе од две децении:)

И точно.
    Се слагам дека 'мојот 'и на Вајлд се различни димензии

12. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    1.928
    Иста е ,само што јас одбрав да НЕ трпам од плус дополнителни причини . Ете друга (од многуте што беа) остана на "моето " место да ТРПИ , па тек отпосле му роди три за да има ЗОШТО да трпи (без деца изгледа и немаше логика трпењето) .
    Ваљда би можел да се нарече ТРПАНА брак (старо женско фолклорно народно изворно име) :smirk:

Последна измена: 5 август 2018
    На WildMk и Bubce38 им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.614
    Допаѓања:
    106.975
    Ме насмеа бубче ама и ме замисли:Dзамисли си одам на некој сајт си мерачам и нешто ми се допадне од покажаното и договараме дејдт кога оно маж ми:rofl:(ова малку шала на моја сметка де ако решил маж да стави туѓа слика инаку секако ќе му го познаам)
    Ама имаше една емисија прељубници или како се викаше на тлц се допишуваа меѓу себе и кога излегоја на дејт се видоја :DА шо баксузум може ова да ми се случи:Dпа ќе оишам во темата бев со женет маж.
    Значи и @WildMk кажа секој не е за отворена врска брак,и јас не сум искрено не би можела.

На Herrera, WildMk и CaraMia им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Не е баш така. П.чка е ако крие да не се дознае. За да признаеш треба јаки м.да
    Ќе зборам за себе. Маж ми ако прај нешто би сакала да знам. Не мора со која тоа ич не ме интересира. И не би се развела. Не би била ниту тажна ниту повредена. Детето многу го сака. А моја среќа е детето. Така да.. Не судете ако не знаете што точно човек го прај Среќен. Сите сме различни.

На m.i.g, 1209, Mr. Right и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Јас уште чекам да ги пишете сајтовите за такви дејтови. Да бидам во тек со времето, а не старомодна ;)

На Harper, ocicka2014, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Општо за темата... какви им се врските и браковите на лугето, не ме интересира многу и за многу од лугето не знам за нивниот сексуален живот, освен сами кога споделиле. Било случаj и со ваквите-отворени. Не дискутирам за секс, нити имам желба да ми збори некоj или да зборам. Нот маj кап оф ти.
    Иначе... Се дур на 2цата им е ок, функционираат, задоволни се, срекни, нема насилство, принуда... онда нема што jaс да брмборам. Ист ми е односот koн хетеро, хомо..моно, поли. Врската/односите нивни со трети лица е друга тема, секое поединечно.
    Оти некоj се одлучува на ова е негово,ко шо треба да е негово и ако одлучи да излезе од тоа. Не е за секоj, особено не е за мене оти, нит ми е природата таква,нит совпага со моите гледишта за бракот и семеjството. Дека е вака подобро од...ко шо имаше коментари..., па не знам баш. Секоj си бира за себе како ке жиее и ке се справува со своето и тоа на партнерот. Дал приказната на В е вистина.. Не знам,она си знае :D на форумот луге си лажираа и смрт, затоа и нормално е човек да се сомнева. Нек не се зема при срце, се и сешто.

На thelittle17, JuLleE, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.301
    Па не е баш така, ние од првиот ден заедно сме во отворена врска, а потоа стана отворен брак. Имаше свадба, а веќе 3 години бевме во отворена врска. Во заблуда си Лили.

:D Ме насмеа... фала ти.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    не зборев за твојот брак. зборев за тие што ги опишав. Во заблуда си ти.

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.301
    Можеби.

20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.201
    Допаѓања:
    13.639
    И мене не ми е јасно зошти се кријат сајтовите ако навистина постојат.. .

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.