знаеш дека 90% од моногамните бракови се далеку од моногамни, само немаат муда да кажат дека ебнале на страна!? да се сложиш со партнерот да живееш во отворен брак и да ти е ок тоа е далеку од страшно. знаеш што да очекуваш. и реално, луѓето во таков брак не скокаат на секој полов орган што ќе го сретнат по пат. за разлика од моногамниве што и шуто и сакато би стајле на к.. јер жена му била уморна цел ден работела чувала деца, немала време внимание да му обрне. остај...
Поентата ми е - луѓето лажат. И изневеруваат. И со години го прават тоа, не само упс еднаш. И знаете колку жени откако дознале се развеле? Па ај да речеме од 10 жени дали 2. Ама ние овде се прајме дека е тешко да сфатиме отворен брак. Леле дал је могуче отворен брак!? Биг болс луѓе. Прајте шо ви е убаво.
Јасна работа е тоа дека и откако ќе дознаат си преќутуваат ради Х причини. Ама тука секој треба да си каже, дали сака да биде во отворена врска,брак или не сака.И толку Или ако некој веќе е во таков брак да каже искуство. Еве јас сум против , и што има да полемизирам...
Мене лично не ме засега, има тема, коментирам на темата, не знам зошто мора секогаш да се тргнува од појдовна точка дека некој е осудуван. Еве да биде кристално јасно, Вајлд и било кој може да прави апсолутно како што сака, мене тоа не ме засега и го почитувам нејзиниот избор. Колку што знам, темата е “Отворен брак”, а не “ Отворениот брак на Вајлд”, нели? Онтопик, мојот став е дека ако си стигнал до момент да ти треба друг сексуален партнер, значи со сегашниов нешто не е во ред и на тоа треба да се работи или да се заврши таа приказна. @LiliBoz офтопик ти се мислењата, изневерување во брак е друга тема.
И јас не би можела да функционирам во таков брак, ама поназад убаво те читав како ги напаѓаш тие што можат. Тотално непотребно. Како можат-можат. Нивен избор и живот. Ние сме тие што бираме да дознаеме дека мажот не лажел можеби, а ако се прајме дека нема шанси, well, think twice. @Peanut Butter поентата е иста.
Од каде го извади процентов? Бракот го напраивте затвор, божем не може само еден да ви ги задоволи потребите па или отворен ќе бил или со неверства зад грб. Како не.
процентот е изваден од луѓето што ги познавам. ама не сакам да навлагам у дискусија како -леле маш ми нема шанси ниту пак јас нема шанси зашо ми се смешни и апсолутно непотребни.
А како ја знаете сексуалната историја на партнерите? Пред почеток на врска ги рецитирате партнерите со кои сте биле или? Разбирам да се сподели посериозна врска од минатото од причина што таму не бил само сексот присутен, ама која е поентата партнерот да знае со колку и со кој сум имала секс?
Им го мерат колку им е девствен, по величина и боја. Ако е потемен значи влегол низ "многу врати". Ако е бел накај розов значи е по румен - невин, а со тоа и помалку употребуван. Вените се башка муабет. Се гледа колку се широки, како реагираат при ерекција. Ако се шират многу, значи го тинкал, ако не, ко нов е. КурО е сложен за анализа, јбг. Може и од назад ги гледаат, да видат и таму колку се невини. Ако се многу отворени, значи или имале дијареа во скоро време, или им влегло страно тело, сонда. Шала на страна, не прашувајте дечковци колку имале пред вас бе, језиво е. Дознајте од страна, по пат на обсервација проценете сами, по перформанс, битно не прашувајте. Носете заштита за безбедност, ако треба избегнувајте и пенетрација првите пати, само без толку параноја. Значи, превенција да, заштита да, ама лични и безобразни прашање не. Освен ако немате против да ви бидат поставени истите и на вас. Тогаш е ок.
Ај вака да поставиме, зошто воопшто брак? Нели може да си имаш повеќе сексуални партнери, што е поентата да се биде во брак?
Убав заклучок на мене не би ми текнало .Јас го сфаќам како појава секојдневна,дека уствари во животот рандом особи други се појавуваат од време на време ,и интересот и желбата е моментална, некоја страст да речеме или нешто такво .Емоции незнам,дали е слично на заљубеност?
Деца, дом, правни проблеми да може полесно да се решат. (Сметки, имот, наследство за идни поколенија). Вајда затоа се стапува во отворен брак. Да имаш особа која ќе биде прва тука за тебе и ти за неа, покрај другите 5 на страна што ги користиш само за ons.
Ама од каде го вадиш заклучокот дека ако бараш нов сексуален партнер, со моменталниот нешто не чини? Тргнуваш од себе, нели? А не сите размислуваат како тебе. Не е дискусија наметнување на нешто оти ти така мислиш дека е. Не им го знаеш мајндсетот, ставовите, размислувањата на другите, не се сите по дифолт исти како тебе.
Ме интересира како размислувате со тие сексуалните партнери, курвари или жигола шо ги наоѓате, дали се ви делува перфектно додека се онадите и магично, пошто немате расправии, ништо околу куќа,стан, сметки, дете, па лечење фрустрации да му се дериш на сопругот/сопругата дома бидејќи си на нервна база, или пак дали да замети зачисти некого? Онака чисто прашувам, пошто се сведи на ова ниво овде темава..
Пошто со мене почна муабетов сметам дека треба да се биде отворено и да се изгради доверба и лојалност на некој начин со сегашниот партнер шо си да си разговарате за минатото, сметам дека не би требало да е проблем и да криеш нешто што не е проблем, нели?
Првенствено мислам дека е склона на лабави и отворени врски, наместо да се поврзи емоционално, кратко и јасно.