Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оттргнување на сопругот од фамилијата

Дискусија во 'Брак' започната од budgettime, 3 декември 2013.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Што значи бре ова. Како се откажувате??? во весник???
    "Јас таа и таа од денес па натаму се откажувам од моите родители тие и тие" :?: :?:

Шала на страна темава е многу глупава и детинеста. И во Америка да си се преселил и еднаш на 10 години да дојдеш, пак тоа ти се родителите и имаш некој вид на однос.
    А мажот или свекрвата или жената да те тера (а како тераат бе :?: со ќотек ли) нешто да направиш мене ми е малку за во среден век, но добро ајде.

На midnight.flower и Glasna им се допаѓа ова.
  2. pink1991

pink1991 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    и Ги прегледав сите мислења на темава со некои се слозувам со некои не. Скоро сите казавте дека ние снаите сме многу себицни бараме премногу ги казавте сите недостатоци од таа гледна тоцка но никој освен тессие и нена2010 не спомна за тоа како е кога другата страна сака да го тргне својот син себицно затоа сто тие го израснале па сега не сакаат снаата да им го земе срамота навистина . А зарем нас никој не не гледал бозем ние од марс сме паднале денот пред да одиме во нивната кука . И да му велат да одиме 5 пати во годината оти било срамота повеке и да не се јавувам цесто зосто било тросок и на зена не и се казувало колку пари имас ии ред други заостанати рботи каква поцит е таа према новиот цлен во семејството? Ајде ви се молам.
    :sweat:

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.470
    Луѓе премногу буквално го сфативте ова оттргнување.Девојката ја отвори темата со цел да се дебатира за проблемот на емоционалното оттуѓување кое се јавува во одделни случаи а не во смисла на тоа дали некој живее на друг спрат или на друга улица или во друг град.

Факт е дека е застапена емоционалната поделба и оттуѓеност особено ако некој постојано ти ја пуни главата со глупоштии и буцкања од типот-Мајка ти на брат ти му остави цела куќа или стан а тебе само еден спрат или една кола. Сакал -нејкел коа некој ти врши секојдневна ментална тортура со едниот ист муабет од камен да се ке пукнеш а плус и лакомоста коа ке се појави ке почнат караниците мегу најблиските.

Многу луге без оглед на мажи или жени додека не се нашле во ситуација некој да им труби за такви работи ни на крај памет не им било дома на нивните да бараат куќи и станови. Ако не друго за да затнам нечива уста ке идам да се бунам пошто во спротивно во очите на сопругата ке изгледам како слабак без свое јас каде брат ми/сестра ми се пофаворизирани од моите од мене.

Кој што сака нека каже ама во денешно време и во оваа безпарица роден брат на брат е во состојба очи да му извади заради некој метар квадратен плус. И да баш неодамна имаше еден таков случај во Снаи и свекрви каде "снајкава" уште не омажена пишуваше коментари за тоа како братот на вереникот трошел,шетал ,свекрвата повеке ја сакала другата снаа од нејзе и им водеше есап за имотот и наследните односи во тоа семејство.

И да постојат неуздисани и безобразни свекрви кои се десна рака на самиот ѓавол и сатана ама постојат и уште побезобразни снаи.

На tessie, Silver.E, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. budgettime

budgettime Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    7
    Го кажа она што токму јас се обидував да го кажам од сам почеток. Ја имав раскажено и мојата случка за имотот и идната снаа. И еве велам еден ден кога таа „госпоџа„ ке дојде како снаа во нивната кука (иако имаат своја не и е доволно) може ке бара од брат ми да бара уште имот и еве ти кавга за синот да ги замрази своите.

5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Budgettime,во целава ситуација која ја опишуваш околу идната ти твоја снаа,сваќам дека кривицата не е во нејзе,на човек ако му подадеш прст,може и цела рака да ти ја земе така?ако сака нели или :?: во вашиот случај брат ти е TOJ TOJ,што и дозволил или како сакаш речи,не ја спречил,а со тоа тој што одобрил за таквото лепо понашање,самиот докажува дека потајно му жарела алчноста во него.Mеѓутоа како и секогаш народот е научен да ја префрла вината на туѓото,оти нели не е нивно,а тешко да си прифатат самите на себе што си одгајале по дома.

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  6. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Toa! :clap:

budgettime, да беше толку лесно сакањето и несакањето, немаше толку несреќни љубови да има. Човек сам себе не може да се натера да сака или да не сака некого, а камо ли некој друг да му каже. Едноставно, тоа така не функционира.

И како може бре некој да му команда на возрасен маж?!? Брак е тоа, а не војска!
    Може, до душа, ако се Мукадес и Рахми во прашање :D . (Кој не знае кои се Мукадес и Рахми, :!: под итно да изгледа една епизода од „Судбината на Фатмаѓул“).

И секој што ќе ми каже дека снаата го командала синот, јас за синот добивам впечаток дека е Рахми!

На budgettime и Glasna им се допаѓа ова.
  7. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    јас искрено на ваквите жени му се восхитувам,жената не ги сака родителите на мажот и со игра на зборови и манипулирање, да не е таа лоша и да кажи дека не ги сака, прави мажот да не ги сака.
    тоа е голема способност на еден човек, ја немаат сите.
    и не само за отргнување од фам. ваквите жени си го редат животот како што си сакаат, без обзир на се останато.
    тоа воопшто не е убаво, ама па ако размислиш два пати на никој не му е гајле за никој, барем животот му е погоден.

8. budgettime

budgettime Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    7
    е да баш како судбината на фатмагул се . Абе се знае кај и е местото на сопругата , кај на свекрвата и свекорот , кај на сопругот и кај на бабата и дедото (семејството на снаата)