Пиши ми приватно во порака. Од неодамна дознав дека имам сличен проблем на левото око... Јас сум во странство, и овде одам на прегледи и мислења.
Здраво мене често ми варира диоптер. Шеќер немам.. и кога бев на контрола ми го напишаа следното во дијагноза: myopie, A.V. gesichtsfeldausfall, B hypotonie A.v. heterophorie a.V. glaukom, B П.С. зениците в септември ќе ми ги отвараат со капки...
Мене ми ги проверуваа зениците така, ти ставаат капки и треба околу половина час да мижиш и после те гледа со една сијаличка во око и после на еден апарат. Глауком имаш ? А нешто друго имаш проблем?
Зависи за што треба да си ја знае работата... Ако е за основен преглед (диоптрија, очен притисок, суво око), ти ја препорачувам оптика Визус, д-р Софрониева. Ако е за поголема интервенција, не би можела да ти помогнам.
Здраво, вака вчера поручекта случајно се фатив на окото оти имамв малку размачкана маскара не сум ја избришала убаво и долниот дел на окото кога го допрев почна да ме боли многу малку ама сепак непријатно. Потоа во текот на денот ме болеше уште еднаш додека трептам, но сепак минимална не е ни болка како затегање на окото. Утрово скроз напред кај окото делот ми е црвен и кога трептам ме наболува малку. Некој да не знае што е да не се имам повредено додека бришев шминка или не знам што може да биде прв пат ми е вака и ме фаќа паника. Стварно е непријатно чувство и се гледа црвенилото убаво а кога трептам болката е долниот дел на трепките средина некаде Ставив капки солена вода иначе и ладни облоги.
Dali imash otok? Jas vakvi simptomi imav od alergija od shminka. Ako se ushte ne ti pominalo, kontaktiraj doktor.
Не немам оток, не ми е поминато ама не изгледа лошо вака, не знам што да правам ќе видам до утре како ке биде ако не. Тебе што ти рекоа на лекар нешто ти дадоа да користиш или не ?
Црвенилото е намалено, а непријатноста во окото е сеуште тука и е многу досадна На моменти како воопшто да не е тука ама на моменти замарасе надевам дека е само иритација од шминка или можеби се имам допрено со нечисти раце, од прашина нешто не знам. Друго не ми паѓа на памет
Утрово кога станав имам мал оток, ама црвенилото скоро и да го нема и не знам што да правам, ставав ладни облоги и подоцна ќе одам кај матичниот лекар Ме фаќа паника, сите филмови низ глава ми поминаа
Maticnata mi rece nema potreba od ocen lekar samo kamilica, ladni oblogi i kapki Ti togas sto koristese?
I jas kapki, ama jas imam i druga dijagnoza, zatoa najdobro idi na lekar, on ke ti kazhe shto da koristish
Ne znam mozno li e jacmence napred da izleguva obicno na krajot na okoto i na kapakot e kaj mene na pocetok i dole.Ke treba da odam dopolnitelno
Nosish naochari? Za korekcija na vidot mislam Ako treba da nosish, ako ti se prepishani od lekar, a ne gi nosish nekogash i od toa se pojavuva jachmen
Здраво девојки, пред некое време бев на очен преглед и не можам да го разберам наодот со сите овие кратенки: Vod: sc 1.0 cc+ 0.5 cyl ax 75 = 1 Vos: sc 1.0 cc + 0.5 cyl ax 120 = 1 Ако некој има искуство да ми помогне
Добар ден девојки и момци, имам проблем, па случајно на гугл ја најдов темава па решив да се зачленам да покуминицирам/посоветувам со некои од вас, доколку сте имале или знаете некој да имал сличен проблем на мојов. Наиме имам воспаление на очен нерв веќе скоро 2 недели, бев во неколку очни приватни болници (но никои од нив не ме свати сериозно, и на крај фала му на Господ кај доктор Ристовски во Капиштец откривме дека имам воспаление на очниот нерв па ми препиша терапија). Ме интересира дали некои до сега имал од вас ваков проблем, да ми даде некој совет, нешто од искуство, за колку време поминува, или пак доколку познава некој некоја особа што имала ваков проблем да ме поврзе некако со нејзе, за да покоминицирам во врска со проблемов. Ви благодарам на сите!