И јас го имам истиот проблем од денес ама и малку настината сум нос ми тече, дали го мачкаше со нешто, како ти помина?
Дали некој од вас имал болка само во едното око? Маѓ ми го фати ноќеска, буквално од спиење го разбуди болката од левото око и вика како да имам игли внатре во него премногу ме боли до степен главата од ѕид да си ја трескам. Едвај му се подсмири со две апчиња за болка и ладни облоги. Јас читав на интернет дека постои некоја Кластерска главоболка и по се ми личи на тоа но не сум сигурна. Притисок исто му измерив и му беше 128 со 90 и нешто и 80 и нешто срцеви удари во минута. Доколку некој го доживеал ова или познава некој кој што го доживеал ве замолувам да ми пише бидејќи секоја информација е добредојдена. Благодарам
Dali se podobri photogrey naocari ili ovie novite na klip sto se stava plus plastika za na sonce? Iskustvo? Preporaka?
Сува мокуларна Дегенерација на очи, Неодамна му е дијагностицирано на татко ми и немаме искуство што и како освен тоа што лекарите го кажуваат, ве молам за одговори. Благодарам.
Какви проблеми прави очниот притисок? Поточно јас имам главоболка во пределот на челото, ми смета светлина, ми се врти на моменти и гади, имам некои точки на окото, ми отекуваат очите и очните капаци ми се црвени ме чешаат. Не знам дали е тоа. Што мислите можно ли е од очен притисок овие симптоми да се?
Zdravo devojki imam edno prasanje. Sto znaci ako naednas pocne da se zamatuva vidot se bilo vo red so vidot I od pred nekolku dena zamatuvanje na vidot na momenti. Rabotata e takva da gleda vo kompjuter neznam dali e od toa. Prasuvam za sestra mi pocna da I se zamatuva vidot pa ke I pomine I pocnaa da I se zamoruvaat ocite koga gleda vo kompjuter. Ima zakazano za na ocen no sto bi mozelo da e ako znae nekoja..
Ne se uste I bea zakazale na 26 ti maj. No dobroto e sto seto toa pomina I veke ne I ee zamatuva vidot no pak ke otide da se proveri za sekoj slucaj
Ima nekoja iskustvo so Dr Stojan Pandov od Oftalmos? Bev na pregled, mi predlozi lekji, 4500den na narednata kontrola da gi zemam i operacija vo Solun. Malku sum skepticna za operacijata, a i samo nekolku mislenja najdov prethodno za doktorov, generalno pozitivni, ama ako ima uste nekoj iskustvo bi mi bilo milo da procitam. Blagodaram odnapred.
Zdravo imam 16 god i kako belo da mi se pojavuva vo ocite kako mreza koja trae 2 3 sekundi i so samoto trepkanje ili pulenje nastrana vo okoto isceznuva a e propratena so zamaten vid isto 2 3 sekundi mi se pojavuva retko ili samo na levoto ili samo na desnoto oko
Јас имам астигматизам и минус диоптрија. Носам очила, стаклата имаат цилиндар заради астигматизмот. Инаку ми е матно гледањето без очила.
Здраво девојки, дали имал некој ваков проблем, последниве неколку дена осеќам дека десново око ме влече накај носот проверив синуси немам, отидов на очно ми кажаа некоја инфекција а можно е и алергија ми дадоа капки и за алергија и за инфекција..ама оваа влечење многу ме плаши, дали некој имал ваков проблем(инаку имам проблем со сувост на очите)
Незнам дали е за тука ама за преглед на очи за 4 годишно детенце каде е подобро European Ophtalmology Clinic Скопје или Систина?