Здраво, пред некој 3 4 месеци почнав да осеќам проблем со очите и отидов на преглед и не е можно да ми кажаа за волку краток период да имам асигматизам на левото окото познато како цилиндар ..а пред тоа ниту од раѓање ниту од други повреди немав ваков проблем ниту генетски не е поврзано да бев од раѓање ќе се видеше тоа со тек на годините јас немав никаков проблем ..и сега не ми е јасно сакав да прашам од што може да се добие тоа со цилидар за краток период и што значи асигматизам на лево око 170? Дали некој знае?? ви благодарам се извинувам тоа е оската 170 а цилиндар -1.0
Здраво, Има некој што знате каде можам да земам наочари +0.25 за поефтино? По очниве кај што правев преглед 3000 само за стакленцата ми побараа...
каде беше на преглед ? закажи си во систина на преглед ќе ти направат убаво преглед на предно и задно очно дно. а @Its_me готови наочари по аптеките, на пазар обично има
Дали имате искуство со операција за катаракта (перде) во Промедика ? Имаат една операција од 29к а друга од 43к, по око. Што е разликата, во леќата или во тоа кој доктор те опрерира? Кај Трпеновски знам е најскапо и најдобро ама па зарем другите доктори не им се добри? Патем дали соработуваат со фондот? Колку време се чека?
И дачи тоа се лечи мора ли да носиме очила и јас го имам истиот проблем ..се надевам постои решение целосно да се лечи овој проблем,, и јас носам очила ама само 2 недели скоро е, и не сакам да носам па освен да не носам што би можела да направам операција или што :/ ? некако друг лек за тоа има ли? а исто и мене ми е матно без очила ама не многу најверојатно од асигматизмот