На бела позадина се појавуваат тие.. ништо не е страшно кај нас помладите кај постари може да е ретината оштетена..
Jas go imam toa od mn mala uste od 7 godini go imam primeteno moze taka sum i rodena, a dali moze i kaj mladi da e ostetena retinata ? So ogled deka bev na ocen pred 10 tina godini i ne mi kazaa nisto takvo mi kazaa normalno e takq ke si bidi ne e nisto strasno niti opasno
Moze ama mnoooooguuu retko. eden na milion luge.. inace treba ocen pregled barem ednas godisno.. jas imam diopteer i na sekoi 6 meseci se proveruvam.. i jas imam takvi recki crni na belo obicno..
Pojdi bilo kade.. zavisi sega ako si od pomal grad moras do skopje.. ene po privatnine za 1500 den ni da cekas ni nervozi ni termini. Golem period e 10 god.. BAREM ednas godisno..
Имав вртоглавици 3 недели, поради кои отидов на очно, но рекоа дека тоа не е симптом на галукомот. Така да ... сум немала симптоми, случајно е откриен тогаш.
Здраво, Знае ли некој за квалитетот на леќа што се ставаат преку фондот при операција на катаракта? Ви кажуваат дека таа е основна, нема можност за избор, истата ја нема на приватно. Но разликата во цена со оние леќи што се ставаат на приватно е огромна.