Zdravo, dali ima nekoj so sl iskustvo, sin mi ima strabizam na dvete oci sindrom na kos muskul posle visoka temp na 4mes od vakcina, konecno najdovme doktor koj moze da go operira vo Sofija, ima 5 i pol godinki
Приметив дека десното око ми е позатворено од левото од пред недела дена и уште е така. Претходно сигурно не ми беше, гледајќи по слики. Горниот капак како да ми е малце отечен, ама не ме чеша, ниту боли и пече, ништо. Од огледало приметив, инаку немаше да знам. Што може да биде? Ќе посетам очно најскоро што можам, но ако има некој слично искуство нека сподели.
Девојки дали некој од вас има проблем или познава некој што има проблем со ретината, односно нејзино одлепување и напукнување да ми објасни подетално
Zdravo Jas imam diopter na desnoto -50 a na levoto -75 Sakam da prasham dali mozhe minusot da se popravi t.e. da stane vo plus
ако носиш редовно наочари би требало да ти се поправи еве керка ми ист случај само + и е диоптерот и исто на едното око појак на другото послаб на секоја контрола ја намАлуваат диоптријата затоа што редовно ги држи наочарите. а за тоа најдобро ти е да си прАшаш во очна болница
Jas sum slushnala ako e diopterot vo + togash mozhe da se opravi diopterot no dokolu e vo minus nema teoretski shansi Ali pred edna nedela nekoj zboreshe deka i minusot mozhe da se oporavi Pa nekon ako znae za minus vo plus neka pishe
Во последно време почна многу да ме чеша местото околу едното око,поточно под окото делот кај подочњаците.И потоа ќе ми потече тој дел.Пиев лоретадин мислев нешто алергија е,ама не помогна. Само се појавува,само се повлекува. Имал некој ваков проблем,да помогне?
Да не ти е реакција на кожата од некоја крема или слично? Обиди се да забележиш кога се јавува чешањето. Јас сум немала вакво искуство, не би знаела друго
Здраво јас сум нова на форумов имам страбизам од мала поради висока температура па би сакала да прашам дали некој има појдено во свети вид Белград јас сакав да закажам таму
Здраво гледам пред очите светкави точки бев на преглед докторката ми одреди само диоптрија и ми каза дека не гледала промени во мрежницата дали некој имам искуство вакво да му светка нешто пред очите?
Мислам дека не се работи за проблем со очите. Обично светкања пред очи се поврзани со вртоглавица и слично. Можеби и до ниска циркулација во главата да е. Провери си ја крвта, направи стандарден преглед.
Zdravo devojki, denes doznav deka imam keratokonus na levo oko. Da ne ima nekoja iskustvo so ova i dali mozhe da se pomine bez operacija?
Здраво девојки. Ми препишаа наочари и сакам да ги порачам од оптика Бела виста. Е сега диоптерот го знам ама цилиндар и степен појма немам колку да пишам. Ако се разбира некој нека ми каже
ne operativnite zahvati na oci se bezbolni i nisto strasno taka da uzivaj. opasno e ocniot nerv da ne se unisti e tuka nisto ne pomaga.