Здраво на сите, од кога знам за себе имам оштетување на слухот но не сум носела често слушни апарати. Во последните години носам од Oticon тие што ги даваат од Фондот. Сега сакам да земам некои подобри и ми ги препорачуваат Oticon Zircon. Дали некој би можел да сподели искуство со овие или препораки за други апаратчиња?
Здраво, ми треба ваши искуства за слушни апарати кои можат во Македонија да се купат. Стаува збор за лице со оштетен слух и носи две задушни, нема мошност за интерканални заради степенот на оштетување. Досега користеше слушни апарати од Акус Медикус бренд Siеmens, но не сме задоволни ни од квалитетот на апаратите ни од услугата кои ја нудат како застапници и ординација. Цело време беа на сервис и повторно свират цело време, не се функционални. Сега разгледуваме од Аудитива и Слух 1, длаи има други застапници/продавници кај нас? Дали некој има искуство со овие застапници и брендовите кои ги нудат? Секој совет и искуство е добредојден. Фала
Zdravo Jas koristam od Oticon veke 15 godini i sum prezadovolna.Zastapnicite se vikaat Auditiva Повели контакт и локација. .https://sr.auditiva.mk/kontakt/
Здраво Користам апаратчиња веќе 15 години.Гледам се појавија апартчиња без батерии со полнење.Дали вредат за парите?Дали се ок ?И од каде да земам дали од Oticon или Simens?Трета опција немам.